Mladí rodiče neznamená špatní rodiče!

36
22.9.10 08:08

mladí rodiče neznamená špatní rodiče!

to že jsme mladí rodiče neznamená že se o naše zlatíčka nedokážeme řádně postarat! určeno pro mladé maminky a tatínky i pro ostatní kdo chce dát nějaký příspěvek.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
22.9.10 08:19

Ahoj, já se teda mezi mladé rodiče řadit nemůžu, ale rozhodně souhlasím s názvem diskuze. A tak trochu vám „závidím“ (to slovo nemám moc ráda). Být mladší, chtěla bzch dětí víc, teď už se bojím rizik spijených s mým věkem.

Moje spolužačka z gymplu otěhotněla v 18 a dnes má vzorně vychované tři děti :potlesk: .

Takže mladí rodiče, fandím vám :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
22.9.10 08:20

Z vlastní zkušenosti bych řekla, že daleko horší jsou starší rodiče, protože v dospívání svých dětí už na ně nemají nervy, vidím to u svých rodičů a mladšího bráchy :zed: Ještě, že už s nima nebydlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
22.9.10 08:22

Ahoj, nevim jak mladi jste, ale ja mela prvniho synka v 21 a mam kamaradku, ktera mela dceru ve 20, vlastne stihla akorat odmaturovat a v srpnu pak rodila. A rodice jsou to uzasni… takze naprosty souhlas s nazvem diskuze :wink: :palec:
I mladi lide muzou byt dobrymi rodici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
22.9.10 08:24

Koho bereš za mladého? Někdo se cítí mladý i ve 40letech :-D Ale já si myslím že nezáleží na věku, samozřejmě pokud nemají miminko děti. My jsme taky mladí rodiče. Je mi 23, ale většina známých mi říká že je to brzo… Ale jsem spokojená. Hlavně se hned od začátku nesmí mimčo moc romazlit, nebo se s ním potom nedomluvíš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
22.9.10 08:29

My jsme taky mladí rodiče, teda já :D. Můj muž o sobě v 31 letech tvrdí, že je starý:D Mě je 23, rodila jsem ve 22.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
22.9.10 08:30

Ahoj, taky fandím mladým rodinám:-)Já prvně otěhotněla ve 20 a podruhé ve 24 letech. A je to supr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
22.9.10 08:33

Rozhodně souhlasím!
Já jsem tedy spíš starší prvorodič (první mimčo až po 30) a moje sestřička byla hodně mladá mamča (jí a jejímu budoucímu manželovi bylo jen 17 let, jsou spolu dodnes už skoro 19 let štastní), takže trošku jsme to porovnávaly a vyšly nám z toho dva rozdíly:
a) jak už tu někdo říkal, měla určitě lepší nervy na průsery ve škole a potíže růstu :-) uměla to určitě víc přejít a nedělat si z ničeho hlavu
a za b) na druhou stranu ALE si neuměla miminko prej tak vychutnat … v mládí život nějak rychlej běží a člověk ještě neumí tolik věcí ocenit, zastavit se a zapřemejšlet. Sama přiznává, že kdyby prej měla mimčo teď (je jí 36), tak by si ho víc mazlila, víc by ho pozorovala, víc by si užívala každou chvilku s ním. Tehdy se o něj prostě starala - papání, spinkání, procházky atd., ale prej byla ještě tolik mentálně vyzrálá, aby si to mateřství tolik uvědomovala, jako mám třeba teď čas a chuť já.

Za mě - nejde o „občankovej“ věk, ale o to, jestli jsou máma a táta spolu v pohodě, jestli je mimčo vítanej přírůstek a jestli ženská CHCE bejt máma … pokud to nefunguje, tak je věk naprosto jedno.
Držim všem mladým rodičům palce a trochu jim závidim, že budou mít dítko dopělý a ještě jim zbyde čas na „vlastní život“ po dětech … já než vypiplám synátora a případně jeho sourozence z hnízda, tak už abych se stěhovala do důchoďáku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
22.9.10 08:40

Milá maminky,
i já byla „mladou“ maminkou a ve svých 21 letech jsem měla syna. Dnes je mu 13 let, je to puberťák, ale troufám si říct, že slušně vychovaný.

Hodně lidí mi říká,že jsem si nic neužila, že jsem měla dítě brzy. Odpovídám na to, že jsem si mateřskou vyloženě užila, synovo dětství bylo pro mě moc krásné a dodnes máme oba na co vzpomínat. A užívám si ted, jezdíme na výlety, sportujeme spolu a já mám čas se věnovat i studiu.

Ted plánujeme s přítelem miminko a můžu říct, že mám z těch všech nemocí, potíží a probémů mnohem větší strach, i proto, že mi bude brzy 35 let.
Příjde mi, že jsem víc zodpovědná, myslím na to co bude do budoucna, ne jen příští den. ROzhodně však můžu říct, že na druhé miminko se moc těším a vím, že si jej užiju stejně, jako prvního dítka.

Nemyslím si, že mladý rodič = špatný rodič.
Takže mladé maminky a tatínkové, nenechte si nakukat od okolí a příbuzných, že je to brzy, když se rozhodnete vy, nebo to mimi, že přijde na svět.

Držím Vám palečky, at si užíváte svých dětí co nejvíce a v jejich pubertálním a dospělém věku máte na co vzpomínat!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
22.9.10 08:41

diskuze mladé maminky tu již existuje.Já jsem si ve 24 letech už tak mladá nepřišla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
22.9.10 08:47

Taky si myslím, že mladý neznamená nutně špatný.
Fakt je ten, že první dceru jsem měla ve 20 letech a poslední dítko ve 33 letech a nedá se to srovnat, ale spíš tu šlo o zkušenosti nikoli o věk jako takový.
Dcera je slušně vychovaná, dobře se učí, takže asi jsme tak špatní nebyli :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.9.10 08:56

já osobně jsem otěhotněla velmi brzy v 17 a 4.měsíce po 18.narozeninách jsem rodila… tet je kubínkovi 16.měsíců a mě je devatenáct a partnerovi 24. já si pamatuji když jsem šla poprvé k dětskému doktorovi a sestřička na mne koukala „skrz prsty“ šlo vydět že mi nevěří ale tet když vidí že kubínek krásně roste je čistounkej a zrdravounkej, a asi jak na mne „vysí“ :-) tak už to je fajn.. nikdy mne to k dětem moc netáhlo ale do kubínka jsem se tak zamilovala že mě to nutí nakukmovat do cizích kočárků :lol: s přítelem by jsme chtěli do budoucna dvojčátka ale nejdřív musím počkat až si najdu práci a dají nám uvěr na bydlení.. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
22.9.10 09:03

Anet, podle mě dobrou mámu nedělá věk. Když se ti Kubík narodil, tak už jsi byla dospělá, takže zase o starost míň. Některé ženy prostě dospívají dřív, tím spíš když čekají rodinu. Nepochybuju o tom, že jsi skvělá maminka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
22.9.10 09:05

Já otěhotněla v 19 ti, dále v 29 ti..
Takže jsem mladá mamka byla - samozřejmě skvělá mamka :mrgreen: :mrgreen: :jazyk:

Ale jinak stejně jako MLADÍ RODIČE NEZNAMENÁ ŠPATNÍ RODIČE, tak starší rodiče neznamená lepší a vzájemně naopak..
Rodič je takový jaký je, nezáleží na věku..
Mladí rodiče můžou být stejně blbí jako starší..

Ale i tak cítím rozdíl - né v tom, že jsem starší a zkušenější, ale prostě - jiné pocity..Celé je to jiné..
A jestli jste dobří rodiče, stejně poznáte až bude dítě velké.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
22.9.10 09:07

tak to děkuju :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...