Mladší dítě má neštovice, může starší do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
15.1.17 22:25
@smurfka píše:
@lucenka hele školka není povinná, pokud máte nebo někdo má dítě s malou imunitou, dávat ho tam nemusí..( a poslední povinný rok se pak po.ere z toho že bude rok doma na nemocenské ).. :nevim:

Ano školka není povinná. Ale je to vvzdělávací zařízení ne sanatorium pro nemocné děti. Takže by tam neměly dávat děti bezohledné matky.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
15.1.17 22:29

@lucenka správně..
a jak říkám, já nepovažuji ( ani má dr ) svého syna za nemocného když má běžnou rýmu..
za dva roky co je ve školce neměl atb, pouze jeden měsíc zlomená ruka, jinak chodí stále, max ho beru domu když řádí střevní chřipka, tak na dva dny..pokud má někdo dítě, které když na něho jiné dítě prskne a on onemocní, tak si myslím že takové dítě bohužel nepatří do kolektivu..když není schopný se porvat z běžnou zimní rýmou, tak to pro mě není zdravé dítě.. :nevim:
ale to už jsme přešli do jiné roviny, kterou nechci řešit. Paní se ptala, já i ty jsme odpověděli..řešit taky rýmy a kašlíky není téma o které má zakladatelka zájem očividně

• Citovat
  • Upravit
1606
15.1.17 22:34
@Madel píše:
Ahoj,zajímal by mě váš názor na to, zda poslat starší dítě do školky, když se mi v sobotu mladší dcera osypala neštovicemi? Starší nemá nic.

Ja bych nedala, je to pekne sobecky. Pokud myslis, ze o infekcni nemoc stojej i jiny rodice, tak se jich na ferovku zeptej a kdyz po tom budou touzit, neni co resit. Jako detsky kolektiv je vzdy na nemoci rizikovy, ale strkat do nej cilene dite, ktere bude dost pravdepodobne infekcni, je teda sila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
15.1.17 22:46

Určitě bych do školky nedala.Je to bezohledné. Prostě bych ho nechala doma ty 3 týdny od zaschnutí poslední neštovice sourozence. Hlavně pokud je zakladatelka na mateřské. Zbytečně vystavovat ostatní děti potencionálnímu riziku mi přijde dost hnusny. Nejde jen o to, že to můžou chytit děti ve školce, ale co třeba riziko pro těhotné maminky a starší lidi? Já osobně jsem neštovice nikdy neměla a vzhledem k tomu, že chci druhé dítě, tak by mě takova maminka pěkně nasr..a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
15.1.17 22:48

Díky za všechny názory, opravdu za všechny. I když jsem teda neměla v umyslu rozpoutat až takovou diskuzi :-)
Rozhodnu se asi ráno. Zatím se přikláním k variantě školka, protože minimálně tenhle týden stejně dcera infekční není. @VitaminC a nejspíš se ani nezhroutím z toho, mít doma své vlastní 2 děti :-) :-)

Jinak mám asi obrovský štěstí v tom, že netuším, co je mít celou zimu nemocný děti. Ale k téma sanatorium - měla jsem dceru doma celý prosinec, protože ve školce chtěli, aby zdravé děti nechodily, protože by mohly něco chytit. Chodily jen nemocné děti. Takže se domnívám, že s mojí bezohledností to zas tak děsný nebude, když pošlu zdravé dítě, tenhle týden neinfekční, do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
16.1.17 07:23
@Madel píše:
Díky za všechny názory, opravdu za všechny. I když jsem teda neměla v umyslu rozpoutat až takovou diskuzi :-)
Rozhodnu se asi ráno. Zatím se přikláním k variantě školka, protože minimálně tenhle týden stejně dcera infekční není. @VitaminC a nejspíš se ani nezhroutím z toho, mít doma své vlastní 2 děti :-) :-)Jinak mám asi obrovský štěstí v tom, že netuším, co je mít celou zimu nemocný děti. Ale k téma sanatorium - měla jsem dceru doma celý prosinec, protože ve školce chtěli, aby zdravé děti nechodily, protože by mohly něco chytit. Chodily jen nemocné děti. Takže se domnívám, že s mojí bezohledností to zas tak děsný nebude, když pošlu zdravé dítě, tenhle týden neinfekční, do školky.

a to tam maminky ty nemocné děti posílali jo? tak to je mazec..to si jako učitelky hráli na doktory nebo jak? naštěstí tak blbé nápady ty naše nemaj.. :nevim: 8o
nebo se jednalo jen o rýmečky a kašilky..( tak to potom jo ) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6594
16.1.17 07:24
@VitaminC píše:
@smurfka Kazda ryma je infekcni.
A do kolektivu patri zdrave dite.

Ale dítko zakladatelky zdravé je a já bych ho do školky v pohodě dala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81496
16.1.17 07:38
@smurfka píše:
@VitaminC tak napiš kam chodíte at víme jestli je tu nějaká ta bezohledná :jazyk:
já jsem doma a posílám dítě i s rýmou ( pokud není zelená infekční ), smrkat umí, posílám i když kašle ( po prohlédnutí doktorkou že to nemá na plicích nebo to není nic hrozného)…jsem bezohledná, tak at..já beru že je to dítě zdravé..doma lítá jak šlus, hraje si, jí, nemá teploty…nevidím důvod aby byl doma..
vidím duvod, pokud má teploty, zelenou rýmu, kašel kdy kašle opravu pořád v kuse..plus teda pak horší nemoci..to je pak snad jasné..
¨víc infekční je naopak ta průsvitná, viroová, co lítá do dálky. Ty táhlí zeelené nudle už nikoho nenakazí, je to bakteriální superinfekce, co nasedne na tu virovou rýmu, kdy viry oslabí sliznici a tu pak infikují bakterie, které zdravé nosní sliznici nijak nevadí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
16.1.17 07:38

@smurfka netuším jak nemocný ty děti byly, neviděla jsem je :-) Ale třeba na webu školky a dveřích byla cedule, že tam jsou jenom nemocní, to mě fakt pobavilo :-) A poslední týden před vánoci dokonce i to, že tam potřebují nechat marody pracující maminky, tak kdo může, ať si nechá dítě doma :-) :-) Já to na jednu stranu i chápu, že si chtěly vzít dovču až na vánoce, takže teď nemám špatné svědomí z toho, že se právě vypravujeme do školky, moje dítě zdravé je, jak docela dost z vás píše. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
16.1.17 07:53

@Madel
At se Tobe tve jednani vrati. Nesnasim bezohledne sobecke matky. Nemas jediny problem, nechat dite doma, sama doma jsi, ale decko v inkubacce nestovic strcis do skolky, fuj. Navic nevis kdy a kde to druhe dite chytlo, mohly soubezne, jen kazda inkubuje jinak, takze bouchnout to muze kdykoliv. A infekcni je uz dva dny pred zacatkem potizi.
Ad vymluvy na postup skolky, ceduli vyfotit, poslat zrizovateli a na hygienu, udelat kraval. Nemocne dite do skolky nepatri, hlidani si kazdy musi zaridit sam, to neni problem skolky. Ani druhych rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
16.1.17 07:58

Zdravím, tento týden bych do školky děcko asi ještě dala, ale pak bych ho raději nechala doma. Určitě ne teda 3 týdny po zaschnutí posledního pupínku mladšího, co pamatuju, tak dr. říkala, že osmý den už děti infekční nejsou. Takže bych jen počkala těch 21 dní, kdy je inkubačka, jestli se to staršímu vyhodí (jakože asi jo) a to pak řešila. Měla bych docela obavu, aby buď něco ten starší nechytil a potom k tomu neštovice, to by mohlo být hodně nepříjemné. A taky by mě hodně mrzelo, kdyby někoho nakazil a ten měl třeba hodně špatný průběh, což se stát může.
A nespěchat z návratem do školky pak. Ne kvůli ostatním, ale kvůli děcku samotnému. Vir neštovic poměrně dost oslabuje imunitu, klukovi se po neštovicích rozjely bronchitidy, astma…jako má k tomu predispozici, to beru, ale ty neštovice to tak jako pěkně rozjely, takže opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
16.1.17 08:12
@Madel píše:Jinak mám asi obrovský štěstí v tom, že netuším, co je mít celou zimu nemocný děti. Ale k téma sanatorium - měla jsem dceru doma celý prosinec, protože ve školce chtěli, aby zdravé děti nechodily, protože by mohly něco chytit. Chodily jen nemocné děti. Takže se domnívám, že s mojí bezohledností to zas tak děsný nebude, když pošlu zdravé dítě, tenhle týden neinfekční, do školky.

tak tohle je mazec. To jsem v životě neslyšela 8o
To bych se asi ozvala, kdyby tohle zkoušeli u nás ve školce…

Jinak k tématu. Já bych dítě do školky asi spíš dala… to by taky mohlo být zbytečně doma tři týdny :nevim:
kdybych si děti šla nakazit na neštovicovou párty, to by byla jiná. Ale to mi manžel zakázal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19024
16.1.17 08:40
@BellinkaX píše:
@Madel
At se Tobe tve jednani vrati. Nesnasim bezohledne sobecke matky. Nemas jediny problem, nechat dite doma, sama doma jsi, ale decko v inkubacce nestovic strcis do skolky, fuj. Navic nevis kdy a kde to druhe dite chytlo, mohly soubezne, jen kazda inkubuje jinak, takze bouchnout to muze kdykoliv. A infekcni je uz dva dny pred zacatkem potizi.
Ad vymluvy na postup skolky, ceduli vyfotit, poslat zrizovateli a na hygienu, udelat kraval. Nemocne dite do skolky nepatri, hlidani si kazdy musi zaridit sam, to neni problem skolky. Ani druhych rodicu.

Tak to nevím jak bys uspěla… já když řešila, jestli náhodou sourozenec nechytl neštovice (nakonec ne), že rovnou budu muset nechat i toho druhého doma, tak sama ředitelka mi řekla, že teď už neplatí, že když je sourozenec nemocný, že ten druhý automaticky musí zůstat doma…

Co se týče, pokud by tam měl nějaké akce, tak bych poslala, aspoň tento týden, nikde není řečeno, že to chytil… u nás byly neštovice ve školce 2×, pokaždé je mělo jen jedno dítě (posledně se nechali schválně nakazit a do vypuknutí i tak do školky to dítko chodilo)… náš to zatím nechytil, samozřejmě čekám, že to bude, až se to bude nejméně hodit, ale co člověk nadělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
16.1.17 08:54

@Madel dítě bych do školky nedala, nehledě na to, že nakazí jiné děti a je to vůči ostatním rodičům krapet nefér, tak mě, se dcery osypaly 3 dny po sobě. měli neštovice ze stejného zdroje a u každé propukly jindy a to prostě nevíš, že se Ti za tři dny osype a infekční je už před osypáním. A nejmladí dcera to chytila přesně na štědrý den, bylo jí tenkrát 5 měsíců, radost jsem z toho neměla. Takže nekoukej jen na svoji pohodlnost a na akce pro dceru, ale i na ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
16.1.17 09:23
@markyska82 píše:
Nejde jen o to, že to můžou chytit děti ve školce, ale co třeba riziko pro těhotné maminky a starší lidi? Já osobně jsem neštovice nikdy neměla a vzhledem k tomu, že chci druhé dítě, tak by mě takova maminka pěkně nasr..a

Riziko pro těhotné maminky? To je snad zodpovědnost těch těhotných. Neštovice se ve školkách prostě vyskytují, i když je tam někdo schválně nedotáhne. Jsou prostě infekční ještě před prvním pupínkem a to se potom těžko podchytí. Pokud někdo ví, že neštovice neměl a chystá se otěhotnět a navíc dávat dítě do školky, tak je rozumné se předem naočkovat.
A zase jsem u toho, že zrovna u neštovic je v podstatě dobré, když to do školky sem tam někdo donese. Protože v tomhle věku bývají většinou bez komplikací a děti potřebují šanci se nakazit a neštovicemi si projít. Vím, že takhle napsané to zní hrozně. Ale u nás, co jsem slyšela, hodně rodičů nechává očkovat a s tím bude hrozit, že za chvíli nebudou mít děti, kde se nakazit a potom v dospělosti je to mnohem víc rizikové. A nechat nakazit vědomě, to není pro mě. To bych si vyčítala. Abychom za chvíli neskončili na tom, že místo priorixu budou všichni povinně dostávat priorix tetra. A ve výsledku potom vypuknou epidemie v dospělosti (viz třeba teď příušnice), protože se prostě neví, jak dlouho ta vakcína působí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí