Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
přišla jsem včera z práce a přišlo mi, že mám hodně špinavé bradavky - mlezivo, čistila jsem je a najednou kapička mlíka. Nekojím od května 2010. Měla jsem ho pak dlouho, ale měla jsem pocit, že už ho nemám. Před měsícem mi dělal lékař hormonální profil, protože rok nemůžu otěhotnět, vše je ok i fyzicky. Může to být z MS? Prsa mám jak kojná, nateklá, ale nebolí jako dřív před MS, jako by se mi nalila mlíkem.
Osmanko tak to jsem na tom byla podobně mléko nebo pár kapiček jsem měla ještě rok po kojení takže asi to nic vážného není. Takže buď to je z ms nebo se ještě stále ztrácí, říká se že jak dlouho kojíš tak dlouho se prý ztrácí i mléko ale co je na tom pavdy to nevím
ale u mě to neplatilo já kojila osm měsíců a mléko jsem ztrácela ten rok.
Já tedy odborník nejsem,ale dost jsem toho kdysi načetla,když mi nešlo otěhotnět,ale z MS to podle mne nebude..mrkni na kojeni.net,to je server laktač.poradkyně,ta tam píše,že není neobvyklé,když vymačkneš mléko ještě po roce a snad i dvou od kojení..nabíral ti i prolaktin?
díky, tak snad je vše ok, jsem včera koukala večer - sousedka čeká za pár dní mimi a při prvním neměla mlíko, tak mě napadl jako joke, že ji nabídnu kojení
;
Jejda to nevím, četla jsem to na tom papíře, jen vím, že mi nezaškrtl HCG. Pak jsem to úplně vypustila z hlavy.
Uvidím, co bude po MS a kdyžtak k němu zajdu. Ale zase je to doktor, když jsem ho žádala o hormonální profil, tak snad ho měl pořešit komplet…i když…:-) - lékaři
Taky to může být příznak počínajícího těhotenství, ještě před příchodem MS, kdy to ještě jinak nejde zjistit a i na těhotenské testy je brzy(aspoň já jsem nepovažovala za účelné testovat brzy).
Já jsem to tak měla
Po třičtvtě roce od ukončení dlouhého kojení. Po tom ukončení jsem z prsu vymačkala mléko jen pár měsíců. Znovu se kapičky mléka objevily ve druhé polovině cyklu(po těch pár měsících, mezitím nic), kdy jsem po pár dnech zjistila, že jsem těhotná.Ty kapičky byly první, co mě „nahlodalo“.
Kdy máš dostat MS?
Mám dostat v pátek, tak kéž by. Ale minulé těhu mě v den početí bolelo děsně břicho jako při MS, záda, hlava, na zvracení. Měla jsem dvě těhu, jedno nevyšlo a vždy to bylo stejně. Ale kéž by to bylo po roce těhu.
Jako nemůžu dát ruku do ohně, že to mlíko už nebylo, ale asi bych na to za ten rok přišla někdy. Fakt jen jenmě zmáčknu bradavku a i vystříkne několik pramínků - včera jeden a dnes ze tří míst na jednom prsu. Prsa mám velká, nevejdu se ani do normální poprdy, ale nebolí.
pises, ze sousedka ceka mimi, to klidne muze byt duvod, rpoc te boli prsa, mozek vidinou ditete zacne produkovat hormony