Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, nevíte, jestli si můžu manžela poslat pro výsledky RTG? Když mu napíšu plnou moc, musí mu to dát?
Asi záleží na vstřícnosti nemocnice. Já třeba vyzvedávala RTG kolegyně a bez problémů. Jestli jsem na to měla papír už nevím. Spíš do té výdejny zavolej, řekni jim, že si pro to tehdy a tehdy přijde manžel, jestli potřebuje nějaký papír od tebe, a uvidíš, co ti řeknou.
Možná by se tomu mohli bránit, aby zabránili tomu, že by si čistě teoreticky tu plnou moc mohl nějaký manžel - magor zfalšovat, vyzvednout výsledky proti vůli pacientky a případně nějak zneužít a nemocnici by za to mohla pak pacientka popotahovat. Ale snad nejsou tak paranoidní jako já ![]()
Knihomyš píše:
Asi záleží na vstřícnosti nemocnice. Já třeba vyzvedávala RTG kolegyně a bez problémů. Jestli jsem na to měla papír už nevím. Spíš do té výdejny zavolej, řekni jim, že si pro to tehdy a tehdy přijde manžel, jestli potřebuje nějaký papír od tebe, a uvidíš, co ti řeknou.Možná by se tomu mohli bránit, aby zabránili tomu, že by si čistě teoreticky tu plnou moc mohl nějaký manžel - magor zfalšovat, vyzvednout výsledky proti vůli pacientky a případně nějak zneužít a nemocnici by za to mohla pak pacientka popotahovat. Ale snad nejsou tak paranoidní jako já
To si větší paranoik než já.
Sestra v kartotéce dneska byla docela protivná, tak jsem si říkala, že ho tam radši pošlu bez toho, abych tam volala, protože často člověka po telefonu odmítnout, přitom osobně by to prošlo. Tož já ho tam teda pošlu se svoji kartičkou pojištěnce, napíšu mu tu plnou moc a budu doufat, že to z nich dostane, protože jestli si zase budu muset vzít volno v práci, tak mi pomalu začnou psát výpověď.. ![]()
Na zapujceni snimku bys mela mit zapujcenku orazitkovanou lekarem, ktery snimky pozaduje. S takovym papirem by je meli pujcit komukoli.
Pudloslava píše:
Na zapujceni snimku bys mela mit zapujcenku orazitkovanou lekarem, ktery snimky pozaduje. S takovym papirem by je meli pujcit komukoli.
Tož já si to nechci zapůjčit, mám si to prostě vyzvednout.
Doktorka říkala, že mi dají snímky do ruky, na RTG mi řekli, že je budu mít zítra připravené. Takže to asi není myšleno jako zapůjčení… ![]()
Pokud si došel rodinný příslušník pro výsledky, tak jsem mu je dala zalepené v obálce. Ale dala jsem je. Oproti podpisu samozřejmě.
Anabellka píše:
Pokud si došel rodinný příslušník pro výsledky, tak jsem mu je dala zalepené v obálce. Ale dala jsem je. Oproti podpisu samozřejmě.
Tak snad to klapne i u nás, děkuju. ![]()