Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak vysetreny jsi. A podle prvni diskuse to bude psychika. Vydrz k tomu psychiatrovi, muze ti dat jine leky.
Vzhledem ke všem negativnim vysetrenim, to bude opravdu asi od psychiky. AD zabírají nejdříve po 4-6 týdnech, ještě vydrž. Bereš léky krátce.
Souhlasím s předchozím. Navíc PL nemá takové možnosti psát psychiatrické léky.
Psychiatr ti pomůže a nastaví léčbu.
No a uz jsi zacal treba cvicit, nebo byl na fyzioterapii, kdyby to teda nahodou od patere bylo? Ja taky nemela zadne problemy a najednou ejhle, zablokovana bederni pater. Pritel se zase jednou rano vzbudil a poprve v zivote mel migrenu ![]()
Příspěvek upraven 22.11.24 v 07:48
A neurol jsi k AD nedostal? Pomáhá překlenout začátek brani AD, kdy ještě neucinkuji.
A ano, vypada to celé z tvého popisu jako problém s psychikou.
Samozřejmě to asi může být spousta věcí, klidně i nějaký neurologický problém viz ta borelióza, ale možnost s páteří bych úplně nezatracovala a zkusila nějaké fyzio. Manžel si takhle skřípl na zádech sval ani nevěděl jak a bolelo ho to takovým způsobem, že jsme se chvilku báli, že má infarkt. Ukázalo se, že to fakt bylo od těch zad. Jinak držím palce, ať je brzo líp. S těmi léky je potřeba mít trpělivost, opravdu to není hned, než se účinky projeví. ![]()
Že tě hlava a ostatní doteď nebolelo, to nic neznamená. Jak je to od páteře, to se rozjede najednou. Klidně můžeš mi zablokovaný obratel nebo skříplý nerv nebo zatuhlé svaly. Chce to fizioterapii, masáže, když nepomůže, neuškodí. A to sucho v puse bude určitě od léků. Kamarádka má taky léky na psychiku a klidně vypije za den i tři litry, pořád má po nich pocit žízně. Jestli ti můžu poradit, jí teda nejvíc pomáhá, když se zabere do nějaké činnosti, protože pak nemá čas se pozorovat. Zkus se věnovat něčemu, co tě baví, čti, choď na procházky, plavat, ať přijdeš na jiné myšlenky. Psychika je potvora. Snad bude brzo líp.
Ralhle z popisu nevím, ale nejsi v dlouhodobém stresu? Stres dokáže s tělem dělat divy.
Máš „skříplá“ záda. Cvičíš vůbec jakkoliv? Sucho v ústech, nehlad a deprese je z AD. Než naběhne správně účinek, způsobuje to i zhoršení deprese. Začni pravidelně cvičit, nejlépe zpočátku s fyzioterapeutem. Pohlavní nemoci si nech vyšetřit. To na škodu nebude.
Ty bolesti zad to klidně může spoustět to pivo. Pokud máš nějaký blok ve svalech, alkokol to uvolní a fakt to může zhoršit bolesti. Většinou ty blokady nevznikaji jen tak, ale třeba jako reakce na nějaký jiný problém (klidně ploché nohy, počínající Rtroza, přetížení že sedacejo zaměstnání, nevhodně pohybové stereotypy,..). Může to být samozřejmě i „jen“ stres.
U AD bych vydržela aspoň tu minimální dobu, než naběhne účinek. Pokud by ti bylo ale psychicky mnohem hůř i po delší době, když už má jejich účinek nastoupit, a to zhoršení by napadne kolidovalo se začátkem braní AD, tak bych je vysadila a zkusila něco jiného - meditace, relaxační cviky aj.
Po osobní zkušenosti nejsem úplně příznivce nasazování AD bez vážnější diagnózy a takového toho módního, že za vše, co neumíme vyšetřením u lékaře vysvětlit může automaticky stres a deprese, takže na to hned nasadíme AD.
Zdravíčko. Mám takový problém. Od začátku října mě súžují zdravotní problémy. A to všechno začalo jen bolestí hlavy. Jednou odpoledne jsem si dal oběd a hned na to pivo, pak jsem usnul a večer jsem se probudil s nesnesitelnou bolestí hlavy. Nikdy jsem nic předtím takového neměl. Bolesti hlavy potom dále pokračovaly dál a dál. Můj PL mi řekl, že to může být od páteře, což je blbost, když jsem takové problémy nikdy předtím neměl. Jeden den (vlastně i více dní) mě bopelo na hrudi a jeden večer dokonce i levá ruka. Byl jsem i na pohotovosti, tam mi řekli to samé co můj PL. Všude možně mi dělali EKG, kde vždycky vyšel negativní výsledek. Byl jsem i na ECHO kardilogickém vyšetření, tam taky vše v pořádku. PL mě poslal na odběr krve (kvůli té hrudi) a RTG plic. No zkuste hádat. Na RTG krční páteře jsem byl, ale výsledek nemám (ten se dozvím za měsíc na neurologii). Byl jsem i na CT mozku, žádný nález. PL mi předepsal antidepresiva eliceu 10 mg, s tím, že si mě převezmou psychiatři (a to mi říkal o páteři). Jinak tu eliceu beru od 1.11. a cítím se úplně na dně. A to je prý to nejslabši antidepresiva (to samé prý i ta dávka). Občas mám myšlenky na smrt. Chutě k jídlu sice mám, ale nemám vůbec hlad. Málo spím (obvykle 3-7 hodin). Nepřibírám na váze, i když něco sním. Mám pořád sucho v puse, i když piju. Tohle všechno si myslím, že z eliceli už nebude. Původně jsem si mysle, že to bude nějaká pohlavní nemoc (za cca 9 let jsem prostřídal několik partnerů a partnerek; postupně, ne najednou; někdy i bez ochrany), u žádné z nich jsem na sobě žádný sympton nezaznamenal. Má matka je ze mě už úplně zoufalá a já z toho všeho taky, že už cítím, že nic nebude jako dřív. Eliceu vysadit nemůžu, jelikož mám strach z účinkú z jejího vysazení. Navíc mám pocit že ta elicea nezabírá (necítím se moc psychicky dobře). Na psychiatrii jdu sice příští týden, ale tam už žádnou další naději nevidím. Prosím, co mám dělat? Už nevím co dál.