Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Lenka_Hal píše:
Zrovna jsem chtela psat, ze tak jak sport miluju tak zrovna MG bych dceri proste natvrdo zakazala. Koukam, ze uz to psat ani nemusimStejne jak jsem to udelala u kluku, kdyz prisli s americkym fotbalem. Chci, aby si deti pohyb zafixovaly, ale ne aby si znicily zdravi.
Lenko, a proc ne am. fotbal? Muj bratranec (30) byl obezni a rozkydly a zacal az pred rokem delat AF. Samozrejme, českou ligu, takze fakt úroveň. No ale, vyrostla mu ramena, celkove zesilil a kdyz prestal chlemcat pivko, tak shodil i tu vanu a je z nej vylozene atraktivni kluk ![]()
Proc se ti to nelibi u deti? Zlomene casti tela?
@PaníKadrnožková píše:
Lenko, a proc ne am. fotbal? Muj bratranec (30) byl obezni a rozkydly a zacal az pred rokem delat AF. Samozrejme, českou ligu, takze fakt úroveň. No ale, vyrostla mu ramena, celkove zesilil a kdyz prestal chlemcat pivko, tak shodil i tu vanu a je z nej vylozene atraktivni kluk
Proc se ti to nelibi u deti? Zlomene casti tela?
https://time.com/…te-football/
Plus jsem tech zkusenosti kolem sebe slysela uz hodne. Je to tvrdy sport a kluci maji spoustu urazu, pak nasledne chronicke potize.
Ale tak treba cesky styl nebude tak brutalni
![]()
@Anonymní píše:
Můžu se zeptat na kolik tento kroužet přijde za rok? Započítány i nějaké dresy, oblečení atd? Dcera je velmi pohybově nadaná, tak uvažujem právě gymnastice. Díky
Ze začátku jen členský příspěvek okolo 2000kc pololetí, a tak od 5-6 let to vyjde s dresem a všechno okolo tak na 10 000 + -
Pak nějaké letní soustředění to je taky tak okolo 3-4 tisíc. Plus třeba ještě nějaké menší poplatky během roku třeba 200 Kč za závod
@Anonymní píše:
Zkušenosti mám. Dcera cvičila 6 let a dotáhla to na úroveň medailí z MS ČR. Není to sport pro každou holku. Je fyzicky velmi náročný, holky musí být hubené a hubnout je natvrdo nutí, trénink je každý všední den, někdy i dvoufázově místo školy. A taky to bolí. Holky na to musí mít náturu. Většina zvládne cvičit do těch 14-15 let. Pak končí i ze zdravotních důvodů. A je to velmi finančně náročné. Nejen příspěvky, ale i trikoty, náčiní, soutěžní dresy a hlavně v sezóně každý víkend závody na druhém konci republiky. Jestli máte ambice jít do toho vrcholově, tak to dobře uvažte. Je to totiž zápřah nejen pro dítě, ale pro celou rodinu.
To je přesně ono do čeho jsme se zamotali. Dceru to samozřejmě moc baví, ale já jsem z toho velmi vyčerpaná teda. A nějak se mi to ani moc nelíbí jde tam hlavně o tu přesnost i ty pravidla je to celé postavené na hlavu. Člověk do toho dá tolik peněz a času a vlastně z toho ani nic není
@Anonymní píše:
To je přesně ono do čeho jsme se zamotali. Dceru to samozřejmě moc baví, ale já jsem z toho velmi vyčerpaná teda. A nějak se mi to ani moc nelíbí jde tam hlavně o tu přesnost i ty pravidla je to celé postavené na hlavu. Člověk do toho dá tolik peněz a času a vlastně z toho ani nic není
A co by jsi z toho chtěla konkrétně mít? Ano, tohle musí bavit nejen dítě, ale i rodiče (to zajištění všeho kolem). Děti dělají nedělají gymnastiku, ale něco podobného, taky systém tréninky, souze, vystoupení, včetně dopravy, soustředění atd. Ale dělají to proto, že je to baví a pro současnost, ne že z toho něco budou někdy mít.
@Zelnicka myslím to nějak špatně, ale docela mě zaráží ten přístup a to vše kolem není to pro každého. Když dcera začala chodit, tak jsem ani nevěděla pořádně do čeho jdeme. Myslel jsem, že je to obyč kroužek, a pak už závody atd.. s tím, že dcera je moc šikovná tak větší dril hodně tréninku a pak nakonec stačí udělat blbě holubici a je mezi posledními i když se opravdu pečlivě připravuje. Pak je to demotivující, člověk čeká celý den na vyhlášení s tím, že už výsledky dávno víme. To hodnocení je celkově na prd je to o tom jakou má rozhodčí náladu nemůže přeci vidět vše, tak je to takové zkreslené hodnocení ne třeba Jan u fotbalu tam se dá gól a je to jasné.
@Anonymní píše:
@Zelnicka myslím to nějak špatně, ale docela mě zaráží ten přístup a to vše kolem není to pro každého. Když dcera začala chodit, tak jsem ani nevěděla pořádně do čeho jdeme. Myslel jsem, že je to obyč kroužek, a pak už závody atd.. s tím, že dcera je moc šikovná tak větší dril hodně tréninku a pak nakonec stačí udělat blbě holubici a je mezi posledními i když se opravdu pečlivě připravuje. Pak je to demotivující, člověk čeká celý den na vyhlášení s tím, že už výsledky dávno víme. To hodnocení je celkově na prd je to o tom jakou má rozhodčí náladu nemůže přeci vidět vše, tak je to takové zkreslené hodnocení ne třeba Jan u fotbalu tam se dá gól a je to jasné.
Tak dej dceru na atletiku a tam je hodnoceni zcela jasne a objektivni, kdyz ti tohle vadi
s tim se musis smirit, stejne je to treba i u krasobrusleni a dalsich sportu.
Ja bych na tohle dceru nikdy nedala protoze to vidim mame v rodine sportovni gymnastku, a ovlivni to program cele rodiny, i o vikendech, a to by se mi nechtelo. Myslim ze je to pro takove hodne ambicozni matky, ktere to vylozene bavi a jsou ochotny tomu hodne obetovat. Plus si myslim ze to neni prospesne pro detske telo. Zvazeni je ale na kazdym.
@Anonymní píše:
@Zelnicka myslím to nějak špatně, ale docela mě zaráží ten přístup a to vše kolem není to pro každého. Když dcera začala chodit, tak jsem ani nevěděla pořádně do čeho jdeme. Myslel jsem, že je to obyč kroužek, a pak už závody atd.. s tím, že dcera je moc šikovná tak větší dril hodně tréninku a pak nakonec stačí udělat blbě holubici a je mezi posledními i když se opravdu pečlivě připravuje. Pak je to demotivující, člověk čeká celý den na vyhlášení s tím, že už výsledky dávno víme. To hodnocení je celkově na prd je to o tom jakou má rozhodčí náladu nemůže přeci vidět vše, tak je to takové zkreslené hodnocení ne třeba Jan u fotbalu tam se dá gól a je to jasné. [/citaceV@Anonymní píše:
@Zelnicka myslím to nějak špatně, ale docela mě zaráží ten přístup a to vše kolem není to pro každého. Když dcera začala chodit, tak jsem ani nevěděla pořádně do čeho jdeme. Myslel jsem, že je to obyč kroužek, a pak už závody atd.. s tím, že dcera je moc šikovná tak větší dril hodně tréninku a pak nakonec stačí udělat blbě holubici a je mezi posledními i když se opravdu pečlivě připravuje. Pak je to demotivující, člověk čeká celý den na vyhlášení s tím, že už výsledky dávno víme. To hodnocení je celkově na prd je to o tom jakou má rozhodčí náladu nemůže přeci vidět vše, tak je to takové zkreslené hodnocení ne třeba Jan u fotbalu tam se dá gól a je to jasné.Tohle úděl těchto sportu, které se hodnotí subjektivně. To je přece jasne od začátku. I když chápu, že to zamrzí, když kvůli jedné chybě je pak dítě poslední.
@Anonymní píše:
Ze začátku jen členský příspěvek okolo 2000kc pololetí, a tak od 5-6 let to vyjde s dresem a všechno okolo tak na 10 000 + -
Pak nějaké letní soustředění to je taky tak okolo 3-4 tisíc. Plus třeba ještě nějaké menší poplatky během roku třeba 200 Kč za závod
Tak to jste nějaký levný klub. My jsme už před 10 lety platili mnohem víc.
@Anonymní píše:
Tak to jste nějaký levný klub. My jsme už před 10 lety platili mnohem víc.
Je rozdíl pokud koupíte jen dres za 10000 Kč a nové náčiní, nebo jestli koupíte použité. Klidně by to mohlo vyjít ročně i na 40 000kc
V diskuzi bylo nekolik prispevku, ze je nevhodna i sportovni gymnastika. Mohu se zeptat proc? O moderni neuvazujeme, ale o sportovni ano. Kdyz ctu clanky o sportovni gymnastice, tak je vyzdvihovana jako vhodny zaklad vsech sportu. Kdy (v kolika letech) to tedy zacina byt problem?
@lebambule viz muj dotaz vyse, proc ne sportovni gymnastika?
@Anonymní píše:
Je rozdíl pokud koupíte jen dres za 10000 Kč a nové náčiní, nebo jestli koupíte použité. Klidně by to mohlo vyjít ročně i na 40 000kc
My jsme většinou kupovali použité, jinak bychom to finančně nedali. Za ty roky jsme mohli mít luxusní auto. On je fakt rozdíl, jestli holčičky cvičí jen pro zábavu nebo jedou první ligu včetně mezinárodních závodů.
@Cuddy tak sportovni je jeste vetsi zatez pro telo. Se nekdy podivej co delaji. Proti tomu je moderni sranda.
Jako dítě jsem 11 let delala sportovní gymnastiku. V životě bych na to svoje dítě nedala
Moderní je jiná, pravda, ale oba ty sporty jsou nesmírně tvrdé, náročnej a skoro bych rekla vlastně nevhodné a pro dětskou kostru nebezpečné z hlediska růstu a vývoje.