Mohu dostat trombózu, když si píchám Fraxiparine?

1
5.6.22 11:35

Mohu dostat trombózu když si píchám Fraxiparine?

Zdravím. Před 2 týdny jsem byla na operaci zlomeného kotníku. Mám nechodící dlahu na 4 týdny. Před 3 dny jsem byla na kontrole. Noha prý v pohodě, jen mám na noze hematom. Jelikož beru HA, tak mám šílený strach z trombózy a embolie. Jsem mladá, je mi 19 let. Občas mě bolí lýtko při chůzi a večer mívám občas takové návaly horka v té noze, ale spíš si ty příznaky vsugerovávám.. mohu dostat trombózu když si píchám Fraxiparine? Každej den na to myslím a mám z toho docela strach :D (A připomínky, že bych HA měla vysadit, když jsem takový hypochondr, to si nechte prosím 😃)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11868
5.6.22 12:03

@AnonymL27 tak vyloučit se to nedá ale tím že si pichas ten fraxiparin se to riziko hodně snižuje…
může té to bolet protože dostáváš křeče do lýtka z toho jak je noha zafixována v jedné poloze…případně je tam ještě otok…to taky trápí manžela (taky zlámáný kotník..sádru mu už naštěstí teď budou sundávat) píchá injekce..má jistě více rizikových faktorů než ty (nadváha, kuřák, vyšší věk, leidenská mutace) a zatím dobrý… Drzim palce ať se brzy uzdravíš…nás čekají ještě minimálně 2 operace má to úplně rozdrceny :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2408
5.6.22 12:31

Samo, že můžeš. Může se stát cokoli. :mrgreen: Děda bral antikolagulant, a stejně trombózu měl. Na druhou stranu, kdybys měla nějaké predispozice (genetika, nadváha, životní styl), nikdo ti HA nepředepisuje, taky ty komplikace jsou v tvém věku hodně nepravděpodobné (navíc už jsi pod antikolagulanty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.22 13:02

Samozrejme, ze muzes. Bohuzel mi pred 3 tydny umrela kvuli tromboze (a nasledne embolii) kamaradka-stihla holcina, dosud zdrava, 27 let, po „bezne“ dg. operaci na DK… Takze LMWH jako je Fraxiparine (ani Clexane, Zybor apod.), pokud je pouze v profylakticke davce, a sejde se vice prokoagulacnich faktoru, ktere spusti zvysenou srazlivost, nemusi tromboze uplne zabranit. Bohuzel.

• Citovat
  • Upravit
2387
5.6.22 13:08

Mas vyšetřene trombofilni mutace? Leiden atd…při užívání HA se to doporučuje. Ženy s prokázánou tromb. mutací nemají užívat HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.6.22 13:24
@jejjej píše:
Mas vyšetřene trombofilni mutace? Leiden atd…při užívání HA se to doporučuje. Ženy s prokázánou tromb. mutací nemají užívat HA.

Mam stejny nazor, ale to zakladatelka asi nechtela cist :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
5.6.22 15:05

Muzes no, ale spis ses proste hypochondr. Radeji si pre ti dobrou knizku a nevymyslej blbosti. Jestli ji dostat mas, tak ji dostanes :nevim:, coz je ale zaroven dost nepravdepodobne, pokud nemas silnou nadvahu, nekouris…HA beres, to je dist svinstvo, ake co uz…tromboza neni o tom, ze te poboliva lytko, ta bolest je pomerne specificka a ochromujici, v pripade embolky je clovek dost zchvaceny, casto s vyraznou tachykardii, mzitky apod…myslim, ze kdyby se fakt neco delo, tak to zarucene poznas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
5.6.22 15:37

Muzes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.22 15:42

Tromboza

Ahojky, mám otázku, mám trombozu ve stehne, picham si fraxiparine už docela dlouho, ale teď zase stehno oteklo a je to citlivé. Jsem po operacích břicha a tam si píchat nemůžu, dá se píchat i do nohy, ve které ta tromboza je nebo vůbec? Dekuju za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák