Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@hulala píše:
@Šáruší asi neznáš děti ne? dnešní děti už prostě v tomhle věku sprostá slovíčka znají, je to tak.
Ja netvrdím, ze neznaji. Ale normalni rodic nedovoli, aby je pouzivaly.
@hulala píše:
@Ravedd jako proč? když má pravdu, ať mu to řekne když ho na..Re někdo cizí a je to oprávněný taky mu to řekne. nechci dítě co neřekne vlastní názor a jen tupě poslouchá dospele
Takže až řekne třeba učiteli, že je debil, tak ty mu budeš tleskat, protože si na to přišel sám a má právo na vlastní názor
Nechci rýpat, jen mně to opravdu zaujalo.
@mojara píše:
Takže až řekne třeba učiteli, že je de.bil, tak ty mu budeš tleskat, protože si na to přišel sám a má právo na vlastní názorNechci rýpat, jen mně to opravdu zaujalo.
Kdyz de.bil bude, tak co by ne? Podle ni je to v poradku. A jeste je sikovnej, ze na to prisel sam ![]()
@hulala píše:
@Ravedd jako proč? když má pravdu, ať mu to řekne když ho na..Re někdo cizí a je to oprávněný taky mu to řekne. nechci dítě co neřekne vlastní názor a jen tupě poslouchá dospele
jj tak počkej až budeš mít dítě ještě ve 40ti doma protože bude nezaměstnaný
to až ho všude vyhodí protože bude ventilovat svůj názor
a jen tak mimochodem být tím chlapem tak bych tě vykopla a požádala o dítě do péče protože na úřadech a u soudu tě určitě pochválí že dítě podporuješ v takových věcech
kluk se dívá jak jsi s jeho tátou pro prachy a ještě ho podporuješ aby o něm takhle mluvil
ty si můžeš myslet co chceš ale je to jeho táta a podporovat ho v tom je špatně
edit a doufám že si tu jednou přečtu diskusi jak ti syn říká že jsi kráva protože to se ti jednou vrátí ![]()
Příspěvek upraven 27.06.19 v 14:30
@hulala píše:
Až vyjdeš ze základky, tak tě tyhle názory přejdou.
@Zumpa no v tomhle případě se obávám že základku už vyšla i když nevím jak je to možný ![]()
Hm, tak to by u nás byla jasná facka. A v případě, že by u toho byl muž, tak kdyby nepřilítla jedna ode mě (neb bych byla příliš v šoku), tak od něj pořádnej pohlavek určitě. A svačiny si slečna klidně může dělat sama (minimálně dokud se neomluví by ode mě neviděla žádnou).
Já nevim, mně to přijde na hlavu - nechat na sebe dítě řvát, že jsem kráva - a pak teda klidně a vstřícně si jít promluvit, jak tchudák nebožátko došlo k tomu, že je jeho matka kráva - jako vážně?!
Jasně, promluvit si pak můžeme, až obě vychladem. A taky by mi pak vrtalo hlavou, jestli se dceři třeba něco hnusnýho neděje a „navyhřezává“ to ven takhle, ale ta prvotní reakce by byla u nás dost jasná. Tohle je prostě u nás absolutně přes čáru v jakýkoliv situaci. Pokud se teda bavíme o téměř puberťákovi, kterej už ví moc dobře, co vypouští z pusy.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Mam na vas otazku, jaka by byla vase 1.reakce, kdyby vam 10-tileta dcera rekla primo do oci :,.Mami ty si fakt takova kravaa ja jsem ji rekla, ze jeste jednou to rekne, tak ze dostane par facek..na to mi odpovedela ironicky, ze jsem ta nejhorsi mama na svete a Tříska dverma.
A to jseem se ji jenom zeptala, co chce ke svacine
První reakce? Okamžitě by měla takovou, že kdyby nepotkala cestou pekaře, tak v tom luftu umře hladem
@Šáruší píše:
a to je dobře. Moc dobře. Hurá, že si to uvědomila. Snad už na něj bude milá pořád. Totiž ať ji bere jako vlastní, a já tomu věřím, stejně ví, že je nevlastní, miluje ji, dělá pro ni první poslední, a nechce od ní nic, jen lásku a úctu dcery. Dostával vzek a zlobu, tak mám vážně upřímnou radost, že se to u vás hlo k lepšímu. Já své děti nebiju a plácnu je výjimečně, starší dceru už xlet ne, je o dva roky mladší jak ta tvá. Ale nedělám aféru, když dítě neví roupama už coby, z jedné facky či pohlavku. pravda, přes hlavu nedávám nikdy, a dokonce nikdy ani ve vzteku, ale po zadku dostali klidně jednu, až to štíplo. A neberu to jako týrání. A nedovolí si prostě být na jednoho z rodičů zlé, ani omylem. Pokud to třeba přehání, tak manžel zavelí, že takhle se k mámě chovat nebude, dítě se stáhne. Zrovna tak obráceně, zavelím já, že stačilo, že takhle se na tátu nemluví. Nějak to křížem funguje lépe, dítě vidí, že je to z obou stran stejné.
Je to dobre.
Muj problem je, ze mi proste i lehké plácnutí neprijde v pohode, ja bych ani nedokazala dceru uhodit a tim me pritel hodne zklamal, ze ji dal letmy pohlavek ![]()
Ale mas pravdu funguje to lepe, kdyz je to od rodicu u obou stran stejne-to uz taky mame vyzkoušeno.
@hulala píše:
Tak to je teda nazor roku rict nekomu sprostot nadavku
.
@hulala píše:
@Šáruší asi neznáš děti ne? dnešní děti už prostě v tomhle věku sprostá slovíčka znají, je to tak.
Znají. A my je taky znaly, sakra že jo. Ale taky jsme moc dobře věděli, že rodičům se neříkají.
Tak říct mi, že jsem kráva, tak v tu ránu jednu chytne. V 10 letech se to nedá omluvit ani pubertou, i když já bych tohle neomluvila nikdy ničím…v 10 letech je to akorát drzej spratek…a pokud to bylo kvůli svačině, dělala by si je od té doby sama…já fakt nechápu, jak si to může vůbec dítě dovolit…a jsem ráda, že jsem se to nedozvěděla ani v pubertě, prostě jsou hranice, za které se nejde…myslet si to můžou
ale říkat to, fakt ne…
@hulala píše:
Uprimne ja neřeším, kdyz dcera rekne pred nama sprostý slovo, prece jen uz je mojí dceři 15-nact, ale aby mi rekla, ze jsem krava? To uz je moc ![]()
Ale v 10-ti mi prijde moc brzo, aby dite mluvilo s rodici sproste ![]()
@axelina píše:
@LaPaloma presne…moje rec… mam 2 deti a syn odmala spratek se kterým topo dobrem nešlo… začal opravdu sekat latinu až když jsem ho začla fyzicky trestat. Ne že bych si to užívala a delala to rada a s potesenim! zkazí mi to den, je mi pak hrozne… ale bylo období kdy opravdu jsem každý týden mu musela nařezat. Te už je tak 4 mesice v pohode, ted má respekt ale neměl ho a zkoušel to na mě. Mladší dcera je uplne jina. odmala se s ni da domluvit, vse ji vysvetlim, vztekat se umi taky ale poslechne me… ten rozdil je hodne velky takže nemuže nikdo sousdit cizí díte tady a rodice…
A jak se presne choval, ze si mu musela tak kazdy tyden narezat? A kdyz nepomahalo lehké plácnutí, tak jaky fyzicky trest zabral?
@LaPaloma píše:
Ty se asi budeš do smrti jen divit. Máš jenom jedno dítě a navíc pokorné, protože dobře ví, že by byl utažen kohoutek. V 15 si to uvědomuje, ale sama říkáš, že byla drzá na sponzora, ale už jí to přešlo. Raději.
Chybí ti zkušenost s nepoddajnými povahami, které nechtějí diskutovat a jsou svéhlavé. Nemluví se tu o nějakém zazlobení, ale o něčem, co je hodně přes čáru.
Ano, zbila bych dceru za tuto nadávku, stejně jako skoro všechny, co sem napsaly. Zvlášť, pokud bych to cítila z její strany jako těžce neoprávněné. A svačiny by si musela dělat sama. To si myslím, že je v 10 letech brzy, ale stála bych nad ní a dívala se, jak si ji udělá.
Tak to ja kdybych nad dcerou stala a divala se na ni, jak si dela svačinu, tak bude na me vztekla a protivna-zakladatelka