Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@_.Emilyyy píše:
Nn, vse je pravda.Holt neumim byt tak prisna, jako vy ostatni
Příspěvek upraven 27.06.19 v 22:16
Ta chtít něco po dětech, není přísnost přece. Kluk chodí s košem, venčí psa, rano než jde do školy, hned jak prijde taky, uklizi, učí se, svačiny a snídaně si dělá sám už léta, pomáhá mi s úklidem…večer je doma protože brzo ráno vstává, dojíždí, tak aby byl vyspalý… prostě normálně, přísná si nepřipadám. Nechápu proč bych si tak měla připadat.
Nekřičím na něj, v životě jsem na něj nevztáhla ruku, jsem pro něj autorita, jeho otec taky.
Nevím nic o výchově dětí, ale nešlo by to vyřešit pohovorem?
Vzpomínám, jak před 30ti lety přišla za svou babičkou a při běžném rozhovoru padlo „ty vole“, což v rodině nikdy neslyšela… Dala si to vysvětlit, že taková slova se neříkají a párkrát se na poslední chvíli stačila opravit na týýý vogo…
![]()
A dnešní 10ti leté děti znají asi víc zvířecích výrazů + výrazů pro dámská a pánská přirození, než jsme znali mi ve 40 letech, učí je to i TV, atd… ![]()
@Eliskaxox píše:
@Jasom jj oni tady všichni píšou jak by ji daly facku a pravda je že by spíš stály v šoku. Mamka taky zůstala státtaky jsem měla složitější období
nemluvila jsem se, to bych radši týden nejedla
sankce přišli a já pod tím ještě větším tlakem utekla v noci z domu, oni ty zarachy a facky a práce navíc totiž vůbec nefungují
nebo možná spíš tak že dítě začne vyvádět ještě víc
Máš pravdu. No faakt si neviem a ani nechcem predstaviť keď mi utečie dieťa. No ospravedlniť sa môžeš aj teraz
. Dúfam, že je ešte komu
. Ja netvrdím, že ospravedlnenie prišlo vždy v danej chvíli, keď som ho „požadovala“ hlavne v puberte. Decká už mám veľké a nemajú mi problém povedať. Mami prepáč už to chápem.. a je to hlavne za staré „krivdy“. Vždy sa to ráta v každom veku.
@_.Emilyyy píše:
Podle je treba mit s detma kamaradsky vztah![]()
. Ja si i myslim, ze jsme s pritelem dobry rodice i dcera to o nas rika- tak doufam, ze si to i mysli
Otázka je, jestli si to bude dcera myslet i za pár let.
Podle mě ( pokud píšeš pravdu) dceru moc na život nepřipravuješ.
@ospalámyš píše:
Proboha ka ten svět spějeten můj svět je aspoň zatím celkem v pohodě, moje děti mi sprostě nenadavaji i když nějaký fackování nevedeme.
Vy máte všechny tak jasno, že stačí pohlavek a máte vychováno. Ani by ses nezamyslela, jestli ty sama neděláš někde ve výchově chybu? Jestli se sama chováš k dětem dobře atd, i tady v diskuzi jsou příklady, že někteří rodiče si za takové chování svých dětí mohou sami.. Ona třeba někdy příliš tvrdá výchova vede k takovému chování u dětí.
Jen nejsem ta, která bez jakékoliv sebereflexe vrazi děcku při prvním přestupku hned facku
Promin, ale to jsou jen kecy
tady nikdo nepsal, ze staci jen pohlavek, tak si to neupravuj. Ja jen napsala, ze mi neprijde normalni, aby decko titulovalo mamu jako kravu. A ze obcas placnuti pres zadek zadne decko nezabilo, tak mi vyvrat, kdy jo
staci cist vsechny reakce a ne si jen vybirat to, co se ti hodi
jen mlaceni vidis ze, ale to tu nikdo nerekl… mne nasi taky nefackovali, ale ja jim taky nenadavala. By me zajimalo, kdyby tvoje dite prislo, ze jsi krava, jestli bys jen resila, kdepak jsi asi ty udelala chybu a chudinka detatko, pojme resit, copak ti asi je, ze mi musis nadavat, kdepak jsem ja hrozna matka asi udelala chybu - to je opravdu vychovne
a ja rozhodne nejsem zastance zadne tvrde a prisne vychovy, to sis asi nejak vydedukovala sama
ja naopak vzdy mela rodice dost benevolentni a nehodlam byt nejak zla a prisna matka ![]()
A neresme kdejaky prestupek - resime tu, ze dite rekne mame, ze je krava. Nestacejme to jinam
to uz bysme mohli resit coby kdyby ze ![]()
Kazdopadne vychovavej si jak chces. To same budu delat ja ![]()
@Anna766 píše:
Ta chtít něco po dětech, není přísnost přece. Kluk chodí s košem, venčí psa, rano než jde do školy, hned jak prijde taky, uklizi, učí se, svačiny a snídaně si dělá sám už léta, pomáhá mi s úklidem…večer je doma protože brzo ráno vstává, dojíždí, tak aby byl vyspalý… prostě normálně, přísná si nepřipadám. Nechápu proč bych si tak měla připadat.
Nekřičím na něj, v životě jsem na něj nevztáhla ruku, jsem pro něj autorita, jeho otec taky.
Tak, ze si dcera dela snídani a svačinu neberu jako povinnost
, jako kdyz si da mysli s jogurtem, nebo kaši s horkou vodou a k svacine si vezme ovoce, tak to opravdu povinnost neni
.
Ja jsem teda uz na dceru zvýšila hlas, protoze uz jednu chvili to fakt prehanela s drzosti vůči memu partnerovi a treba muj partner ji jednou uhodil, ale nikdz na ni nezakricel max. neco rekl prisnejsim tónem
.Tak to vidis, mozna jsme prisnejsi nez ty.
Kdyz ma normalne skolu, tak dcera chodi domu tak v 22:00, ale kdyz ma prazdniny, tak chodi domu az rano
, ale muj pritel ji dela taxikáře kazdy rano ji bere autem do skoly a kdyz je do nekde na akci a vrací se az treeba ve 2 rano, tak ji taky dela taxikare ![]()
@robínek píše:
Otázka je, jestli si to bude dcera myslet i za pár let.Podle mě ( pokud píšeš pravdu) dceru moc na život nepřipravuješ.
Co mas presne na mysli, ze ji nepripravuji do zivota?
@_.Emilyyy píše:
Už nic, podle tvého posledního příspěvku jsem. usoudila, že jsi troll ![]()
@_.Emilyyy píše:
myslím si to samý
dělat vlastně nemusí nic a o školu být venku do deseti?
že jednou po párty zvládla zorganizovat úklid tak na pomoc tam mohla mít bůhví kolik lidí pak to zvládne každý ![]()
@robínek píše:
Už nic, podle tvého posledního příspěvku jsem. usoudila, že jsi troll
nejsem troll:nevim:, to vse je pravda ![]()
@robínek vzhledem k tomu kolik lidí tu Emily zná asi troll nebude
![]()
@_.Emilyyy povinnost není nic, neberu jako povinnost že něco dělá. Povinnost je max školní docházka. To je právě ten rozdíl. Mě přijde samozřejmé, že se každý podílí na domácnosti. Já tu nebydlim sama. Bydlime tu vsichni.
Ten konec nebudu komentovat.
@Ravedd píše:
@robínek vzhledem k tomu kolik lidí tu Emily zná asi troll nebude![]()
V tom případě je z jeho něho vesmíru než já ![]()
@robínek no i z jinýho než já
![]()
@Anna766 pro mě to povinnost je…ale jen protože každý má povinnost se podílet na domácnosti, sama tu nejsem a když tu nechci žít jako v chlívě tak očekávám že každý udělá to co má ![]()
@Ravedd píše:
myslím si to samýdělat vlastně nemusí nic a o školu být venku do deseti?
že jednou po párty zvládla zorganizovat úklid tak na pomoc tam mohla mít bůhví kolik lidí pak to zvládne každý
Tak do desíti je maximum, nekdz prijde driv, ale dele nez do desíti byt venku nemuze, kdyz ma druhy den skolu..Kdyby prisla dyl, tak uz bych prestala byt tolerantni ![]()