Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jo, normální rodič by trval na tom, že patnáctka bude zkratka v noci doma. Natož ve skolnim roce. Výjimečně kdyby sla do kina, ale disko a kamosky do deseti ani omylem.
@_.Emilyyy píše:
@inkakřivák @robínek
A pritel musi vstávat kazde rano brzo, ale ma o dceru strach, tak pro ni vzdy,, kdyz je venku do vecera, tak pro ni dojede autem..Vazne mate pocut, ze je nam lhostejná a nestarame se o ni?
A proč o ní a vaší výchově pořád tak vypisuješ, když si myslíš, že je v pořádku? Nemusíš si tady obhajovat nic.
@_.Emilyyy píše:
Vzdyt ma dcera ma povinnost vyndat nádobí z mycky..To je jedine, co po ni chceme.
To se teda v 15 predre, lachtani nemoc hadr. A pak je dobre to s tou brigadou, ze na zadnou nechce jit… ![]()
@_.Emilyyy píše:
Vzdyt ma dcera ma povinnost vyndat nádobí z mycky..To je jedine, co po ni chceme.
jedine? ![]()
@Hanka1 píše:
Uz tu stihla dostat i prezdivku - Madam Dokonala Nevychova![]()
![]()
Tak o tom ani nevim ![]()
Moje dcera bude v 15 pomahat uklizet, vysavat byt, umyvat podlahy, urcite dojde i nakoupit a bude se aktivne ucit varit a taky se nauci uklidit kuchyn.
@robínek píše:
A proč o ní a vaší výchově pořád tak vypisuješ, když si myslíš, že je v pořádku? Nemusíš si tady obhajovat nic.
Připada ti, ze si stěžuji?
Naše děti mají poměrně finančně náročný víkendový koníček. Finančně si na něj přispívají- různé peněžní dárky od babiček + drobné peníze jako kapesné, které je ale podmíněné pomocí v domácnosti a slušným chováním. Když něco hapruje, nedostanou nic a o víkendu zůstanou doma.
@_.Emilyyy píše:
Vzdyt jsme se ji ptali, jestli chce zůstat doma, nebo letět s nama a vybrala si, ze chce byt s nama.Nebo jednou, kdyz jsme byli v Rakousku lyzovat, tak ji volal jestli nechce jit s nima na nejakou party.. A ona mu odpovedela, ze chce byt radsi s rodinou
Promiň, ale v 15 si ještě nemá co vybírat a být třeba 2 týdny sama doma. Ale to bys musela dítě vychovávat a ne ho mít jako doplněk k obrázku dokonalé rodinky.
@warita píše:
jedine?
3× týdně, co bys víc chtěla, jinak nemá čas, musí do klubu ![]()
@_.Emilyyy vždyť jsi psala že třikrát týdně
nehledě na to že je to jediná povinnost co má ![]()
@_.Emilyyy píše:
Připada ti, ze si stěžuji?
Ne. Připadá mi, že máš pořád nutkání tady o vaší dceři a výchově psát, strhne se kritika a začneš se obhajovat. Proč? Mám pocit, že sama tušiš, že něco není v pořádku. Ale, i když tady 1000× napíšeš, jak je to dokonalé, pravda to být nemusí. Pokud to považujes za dokonalé, tak proč o tom píšeš?
@lucenka píše:
Promiň, ale v 15 si ještě nemá co vybírat a být třeba 2 týdny sama doma. Ale to bys musela dítě vychovávat a ne ho mít jako doplněk k obrázku dokonalé rodinky.
Ja nerikam, ze by byla uplne sama doma ![]()
Taky píšeš chodí ven s kamarády ana to asi potřebuje prachy co minimálně jednou za čas
moje děti si prachy musí zasloužit a ne natahovat ruku. Když nebudou nic dělat nebude ani kapesny ![]()
@robínek píše:
Ne. Připadá mi, že máš pořád nutkání tady o vaší dceři a výchově psát, strhne se kritika a začneš se obhajovat. Proč? Mám pocit, že sama tušiš, že něco není v pořádku. Ale, i když tady 1000× napíšeš, jak je to dokonalé, pravda to být nemusí. Pokud to považujes za dokonalé, tak proč o tom píšeš?
Pisu o tom, jak to u nas DOOPRAVDY funguje, a stve mě, kdyz nekdo tvrdí o nas lež
. Kdyby to nebyla pravda, tak to přiznám, ne? Vzdyt jsem i napsala, ze dcera byla přehnaně 7 let drza na meho partnera
, vse pisu uprimne
a jestli nechces, nemusis se mnou diskutovat