Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Dana112 píše:
@Anna766 @Ravedd
Tak je jí 15-nact no.. Do desíti to neni az tak hrozny.. Holky jestli mate klidný pubertaky tak to asi nepochopite, kdyz me bylo 15 nact tak jsem byla porad na diskotékách a muj tata mi taky delal odvoz
Moje dítě ani zdaleka nebude klidný puberťák
ale do desíti v týdnu mi přijde moc, než si dá sprchu, připraví se na spaní atd tak je jedenáct a když vstává do školy přijde mi to pozdě nehledě na to že když nemá čas skoro ani vyndat nádobí z myčky tak kdy se učí?
a že je dítě chytrý pro mě není argument protože i sebechytrejsi dítě by mělo aspoň chvilku nad učením a přípravou do školy strávit
@Dana112 píše:
@Anna766 @Ravedd
Tak je jí 15-nact no.. Do desíti to neni az tak hrozny.. Holky jestli mate klidný pubertaky tak to asi nepochopite, kdyz me bylo 15 nact tak jsem byla porad na diskotékách a muj tata mi taky delal odvoz
Pisu že to nekomentuju ![]()
@Kukacka123 píše:
Promin, ale to jsou jen kecytady nikdo nepsal, ze staci jen pohlavek, tak si to neupravuj. Ja jen napsala, ze mi neprijde normalni, aby decko titulovalo mamu jako kravu. A ze obcas placnuti pres zadek zadne decko nezabilo, tak mi vyvrat, kdy jo
staci cist vsechny reakce a ne si jen vybirat to, co se ti hodi
jen mlaceni vidis ze, ale to tu nikdo nerekl… mne nasi taky nefackovali, ale ja jim taky nenadavala. By me zajimalo, kdyby tvoje dite prislo, ze jsi krava, jestli bys jen resila, kdepak jsi asi ty udelala chybu a chudinka detatko, pojme resit, copak ti asi je, ze mi musis nadavat, kdepak jsem ja hrozna matka asi udelala chybu - to je opravdu vychovne
![]()
a ja rozhodne nejsem zastance zadne tvrde a prisne vychovy, to sis asi nejak vydedukovala sama
ja naopak vzdy mela rodice dost benevolentni a nehodlam byt nejak zla a prisna matka
![]()
A neresme kdejaky prestupek - resime tu, ze dite rekne mame, ze je krava. Nestacejme to jinam
Kazdopadne vychovavej si jak chces. To same budu delat jato uz bysme mohli resit coby kdyby ze
Krásně napsaný
![]()
Souhlasím s každým písmenkem.
Pro mě docela drsná diskuze. Hlavně v tom smyslu, že je tady matkám určováno, jak to má být správně - tolerovat, vysvětlovat, okřikovat, vyhrožovat, plácnout, bít…
Mám dvě děti (11 a 13let) a asi jsem je měla plácat a bít. Uznávám, že jsou nevychovaní a neposlouchají, ale já prostě nejsem ten typ… Nedokážu je trestat, pokouším se vysvětlovat, ukazovat, předvádět, jít příkladem, někdy kašlat na vše… Mám pocit, že jsem ideální teta a špatná matka…
@robínek píše:
Už nic, podle tvého posledního příspěvku jsem. usoudila, že jsi troll
hele není, myslí to vážně.
@robínek píše:
V tom případě je z jeho něho vesmíru než já
i než já
@Dana112 píše:
@Anna766 @Ravedd
byla jsi ve všední den na diskotékách? Doma jsi na nic nehrábla, max 3×týdně na myčku a to jsi ještě držkovala, byla jsi drzá a hnusná na otce, který ti sloužil? A ve všední den jsi chodila domů v deset? V patnácti letech? V patnácti tě nechali rodiče doma samotnou a ty sis tam dělala mejdany? Pokud ano, fakt jste z jiného světa. Klidná neklidná puberta.
@_.Emilyyy píše:
Tak do desíti je maximum, nekdz prijde driv, ale dele nez do desíti byt venku nemuze, kdyz ma druhy den skolu..Kdyby prisla dyl, tak uz bych prestala byt tolerantni
Jé prosím jak to vypadá když přestaneš být tolerantní!
@inkakřivák píše:
Jé prosím jak to vypadá když přestaneš být tolerantní!
Myčka 4× týdně ![]()
@LydiaD píše:
Krásně napsaný![]()
Souhlasím s každým písmenkem.
Diky
ja proste kdyz pak vidim, jak matinky ty deti obletuji, vysvetluji, porad jen po dobrem a ony jen vytaci oci, posilaji je do onech mist a pak je tituluji kravami (a to je jeste to slusnejsi), tak mi prijde az usmevne, ze jeden pohlavek, facka a placnuti se tu bere jako nejaka silenost
ale nerikam, ze je takove kazde dite s takovou vychovou, ale vetsina kolem mne ano…chodi nadavat na ucitele do skoly a skolky, co ze si to dovoluji na jejich milacka kriknout nebo mu dat nedejboze poznamku
to je sikana! Driv jsem prisla s poznamkou a dostala jsem doma nadano teda ja a ne jak v dnesni dobe, aby nasi leteli na ucitele proste! Ale tak to je jen priklad…jsou i horsi veci, nez poznamka. Ale to mi prijde, ze tak nejak zacina…dite vidi, ze v rodici ma „zastani“ za kaude situace, i kdyz ono udela problem - maminka nebo tatinek to vyzehli, pohoda…tak co by si to nedovolilo ze
a bohuzel mam mezi celkem blizkymi prateli mych rodicu presne tuhle situaci, kdy synacek mohl vse, rodice se nikdy neodvazili mu nic skoro rict, protoze by se s nima snad nebavil
a ted sami rodice rikaji, ze udelali chybu ve vychove. A to uz je dospelej chlap a jak se chova o rodicum…fakt smutny
ale opet rikam, neni takove kazde dite, ale podle me kdyz nejsou mantinely, prevazna vetsina deti to vyciti a zneuzije ![]()
@Šáruší
tak nevím, ale za našich dětí diskotéky v týdnu nebyly. Domů chodily děti pěšky, a na flákání neměly čas. Učení, práce a koníček a byl večer a byly rády, že padly do pelechu. A odejít bez hotové práce někam na rande? Neexistuje. Měla jsem to tak taky, i všichni kolem a bylo to normální.
@Lilith_S píše:
Myčka 4× týdně
Bože ne! Že by až takové peklo?
@Anonymní píše:
Pro mě docela drsná diskuze. Hlavně v tom smyslu, že je tady matkám určováno, jak to má být správně - tolerovat, vysvětlovat, okřikovat, vyhrožovat, plácnout, bít…
Mám dvě děti (11 a 13let) a asi jsem je měla plácat a bít. Uznávám, že jsou nevychovaní a neposlouchají, ale já prostě nejsem ten typ… Nedokážu je trestat, pokouším se vysvětlovat, ukazovat, předvádět, jít příkladem, někdy kašlat na vše… Mám pocit, že jsem ideální teta a špatná matka…
Nikdo ti nic neurcuje…kazdy si to dela, jak chce. Jsme ve svobodne zemi. Kdo ti kde co urcuje a prikazuje? Ale kazdy snad muze rict svuj nazor. Ja nestacim zirat, co tu plno lidi pise za bludy, aby si to omluvili
a to, ze jsou nevychovani? No, uz slovo nevychovani je od vychovy, tak sis odpovedela sama
nikdo nerika hned a jen bit, ale proste za me se mantinely nastavit musi. Kor v dnesni dobe, kdy uz dite ze skolky dokaze rodici rict, ze je de.bil a matka ho v tom podporuje? Nechapu proste ![]()
@_.Emilyyy jo, já vím, že jsi moc měkká a hodná…ale pokud mládě něco provede, ak přece zákonitě musí přijít nějaký trest…takže třeba víc domácích prací nebo domácí vězení nebo já nevím co, ale rozhodně něco…klidně jim život znepříjemním, pokud ho znepříjemňují oni mně ![]()
@Anna766 @Ravedd
, kdyz me bylo 15 nact tak jsem byla porad na diskotékách a muj tata mi taky delal odvoz 
Tak je jí 15-nact no.. Do desíti to neni az tak hrozny.. Holky jestli mate klidný pubertaky tak to asi nepochopite