Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@_.Emilyyy já jsem to myslela tak, že třeba ze začátku jí nechtěl vychovávat, protože pro něj byla úplně cizí…nevím, jak dlouho jste spolu…já mám prostě problém chápání s tvým stylem výchovy, protože třeba nechápu, co znamená, že na ní zákazy neplatí
já jsem ale úplně jiná než ty, takže já když jsem něco zakázala nebo řekla, tak to tak prostě bylo…
@_.Emilyyy píše:
Na moji dceru zákazy neplatí, ani zarach nepomohl.
A to mi ani neprijde, ze pritel se nechce podílet na výchově, treba, ze ma povinnost vyndat myčku, tak to byl priteluv navrh..
Tohle mělo ale napadnout tebe jako matku. Chudák tvůj přítel, že musí ve výchově cizího dítěte suplovat otce ale i matku.
@lucenka Taky znám rodinu, kde děti nemusí nic…teda teoreticky taky třeba musí vyndat myčku, prakticky to ale neudělají a neděje se nic…nemusí nic, ani si uklidit pokoj, prostě nic, dostanou všechno co chtějí, skáče se podle nich…já to nechápu, tohle jde prostě mimo mě…a měla bys vidět ten tanec, když náhodou není po jejich ![]()
@_.Emilyyy píše:
Na moji dceru zákazy neplatí, ani zarach nepomohl.
A to mi ani neprijde, ze pritel se nechce podílet na výchově, treba, ze ma povinnost vyndat myčku, tak to byl priteluv navrh..
S tou myckou to mne vzdycky smichy zlomi v pase, ze patnactka ma povinnost jak petilete dite a jak ty to tady porad zduraznujes misto abys radeji mlcela…
![]()
@Monchichik píše:
@_.Emilyyy já jsem to myslela tak, že třeba ze začátku jí nechtěl vychovávat, protože pro něj byla úplně cizí…nevím, jak dlouho jste spolu…já mám prostě problém chápání s tvým stylem výchovy, protože třeba nechápu, co znamená, že na ní zákazy neplatíjá jsem ale úplně jiná než ty, takže já když jsem něco zakázala nebo řekla, tak to tak prostě bylo…
Spolu iz budeme skoro 9 let, bydlíme spolu necelých 8 let..
Dcera mela zakaz na mobil i zakaz chození ven a nic si z toho nedelala a bylo to spis horsi.. I jsem usoudila, ze je lepsi domluva ![]()
@Hanka1 píše:
S tou myckou to mne vzdycky smichy zlomi v pase, ze patnactka ma povinnost jak petilete dite a jak ty to tady porad zduraznujes misto abys radeji mlcela…![]()
![]()
No, kdyz dceri bylo tech 5 let, tak v domácnosti byla aktivnější vic
, to ji to totoz bavilo ![]()
@_.Emilyyy píše:
No, kdyz dceri bylo tech 5 let, tak v domácnosti byla aktivnější vic, to ji to totoz bavilo
Tak by si měla zvykat, že život není jen zábava a párty.
@_.Emilyyy takže zhruba od jejích 7 let…a to na něj do 14 let byla drzá?
no na každé dítě platí něco jiného, pokud na tvoje domluva, tak o. k., já jsem teda děti v domácnosti zapřáhla o něco víc, jestli je to baví nebo ne je mi jedno, protože ani já to nedělám, že mě to baví, ale že je to třeba…
@_.Emilyyy píše:
No, kdyz dceri bylo tech 5 let, tak v domácnosti byla aktivnější vic, to ji to totoz bavilo
A ty děláš jenom to co tě baví? Moje sedmiletá vnučka má víc povinností než tvá dcera. Ne že by ki to bavilo, ale každý musí pracovat.
@inkakřivák píše:
A ty děláš jenom to co tě baví? Moje sedmiletá vnučka má víc povinností než tvá dcera. Ne že by ki to bavilo, ale každý musí pracovat.
Nedelam, ale ja kdyz nevyzehlim, nevyperu atd, tak to neudela nikdo
a jake povinnosti ma tva sedmiletá vnučka?
@_.Emilyyy píše:
Nedelam, ale ja kdyz nevyzehlim, nevyperu atd, tak to neudela nikdoa jake povinnosti ma tva sedmiletá vnučka?
Takže tvoje dcerka by šla do školy klidně ve zmačkaném nevypraném oblečení?
to asi těžko, že.
@_.Emilyyy píše:
Nedelam, ale ja kdyz nevyzehlim, nevyperu atd, tak to neudela nikdoa jake povinnosti ma tva sedmiletá vnučka?
A pak je na tobě aby se zapojili i ostatní bydlí tam taky
@lucenka píše:
Takže tvoje dcerka by šla do školy klidně ve zmačkaném nevypraném oblečení?to asi těžko, že.
Kdyby nemela co na sebe, tak tu pracku/susicku taky obslouzi. Ale tak mlada dobre vi, ze pokud to neudela Emilyyy, tak to udela pani na uklid, tak co by se namahala vic nez je nutne…
Dcera 10 let. Kapesny když neplní povinnosti dvacka týdně, když splní povinnosti tak má stovku týdně, když udělá něco nad rámec svých povinností jako například vyluxuje obývák, poklidi koupelnu může se dostat na jednou tolik ale je to jen na ní kolik kapesnyho chce mít jednou když nebude plnit svoje povinnosti a pracovat tak nedostane výplatu. @_.Emilyyy tvoje dcera by neměla za co chodit ven s kamarády protože je naučená že prachy padají z nebe a to mi nikdo nevymluvi. Navíc neustále tvrdis že na ni platí pouze domluva tak hlavně že na ni fungovala těch 7 let kdy byla drzá. Já bych třeba nedovolila aby se moje dítě takhle chovalo k tomu s kým žiju