Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ja jsme se jí zeptala, jestli chce k svacine toust nebo housku a na to mi odpověděl, ze se ji na to ptam kazdy den a ze ji to stve a oka mi rekl, ze jsem krava..
No tak to byla evidentně špatně naladěná už z něčeho jiného a pokud máte tohle ke svačině každý den tak to bych byla asi taky frustrovaná
prostě to pro ní byla poslední kapka v už dlouhodobém problému. Pořád si stojím za tím že máte mluvit s ní co se děje ne tady s námi.
@_.Emilyyy píše:
Kdyz myslis…
Podle me tada by se rodic mel zajímat o dětských pocitech, mel by se snazit mit s dítětem dobry vztah..
A dite by nemelo mit nejakou uctu a dodrzovat nejake hranice vuci rodicum? To snad ne tohle
ja bych od nasich dostala pres hubu. Jenze ja bych si to ani nedovolila teda…co je moc, je moc…samozrejme nevime vse okolo, jak se k sobe chovaji jindy a tak…
@Anonymní píše:
Ahoj,
Mam na vas otazku, jaka by byla vase 1.reakce, kdyby vam 10-tileta dcera rekla primo do oci :,.Mami ty si fakt takova kravaa ja jsem ji rekla, ze jeste jednou to rekne, tak ze dostane par facek..na to mi odpovedela ironicky, ze jsem ta nejhorsi mama na svete a Tříska dverma.
A to jseem se ji jenom zeptala, co chce ke svacine
Ahoj,
ani se mi nechce věřit, že takovou reakci vyvolala jen otázka „co chceš ke svačine?“ ![]()
Já to řekla máme v patnácti, kdy se mnou fakt mlátila puberta a chytla jsem druhou o ledničku takovým způsobem, že na to v životě nezapomenu. Podruhé už jsem si to nedovolila. Oni se dneska v tomhle věku takhle baví mezi sebou (nedělejte si, dámy, iluze, že vaše děti neee) a pak to zkusí dříve či později doma. Já bych se taky neudržela a jednu jí flákla z otočky. A dělala by si denně ty svačiny sama, velká je dost.
@Eliskaxox takze protoze je 10 leta holka frustrovana, tak mame rekne, ze je krava? Jako opravdu? Paneboze kam ten svet speje 🙏
@Eliskaxox píše:
No svý mámě jsem taky jednou v pubertě řekla takový věci a věřte mi že to bylo v dlouhodobé vyhrocené situaci. Pochybuju že tohle dítě řekne jen kvůli svačině. Bohužel bez té omáčky okolo, kterou se většinou rodiče nechlubí se radit nedá. Vlastně možná ano, přemýšlejte co jste ji udělala, že jí to ranilo tak až vám řekla toto
tohle mi pripomina scenu, ktere jsem byla svedkem minuly tyden. Sedim s dcerou v cukrarne, dorazili tam rodice s asi 11 letou dcerou. Premysleli, co si daji. Tatinek rika dceri: hele, maji mojito. Ona, ze to nechce. Otec se zeptal, zda to uz nekdy pila? Dcera na to opet, ze to nechce. Otec se ji se stupnujici agresi v hlase opakovane ptal, zda to uz nekdy pila a pak si vyslovene vynucoval, ABY MU ODPOVEDELA NA OTAZKU!!! Dcerka byla viditelne nervozni a ja myslim, ze se vyhybala te otazce zamerne, protoze zrejme kdyby odpovedela, ze to nikdy nepila, tak by dostala mojito, aby to ochutnala, coz ona nechtela. Tatinek pak nekam zmizel, myslela jsem si, ze tim to skoncilo. NO neskoncilo. Matka si s dcerou sedla hned vedle nas a sila do ni non stop. Nenechala na te male ani nit suchou, ryla do ni furt, proc nemuze otci dat odpoved a nakonec dcerka neco zahuhlala v duchu, ze mela chut na neco jineho. Nacez matka na ni skoro zacala jecet, jak to maji vedet, ze ona ma chut na neco jineho.
Ja neverila vlastnim usim. NIKDO se se ji ani jednou nezeptal, co chce. Nutili ji mojito, pak na ni rvali, at odpovi na otazku a pak ji prudili, ze se to poslouchat nedalo.
No matka to zakoncila prednaskou o tom, ze je nesnesitelna a ze at je zticha, ze nechce dal poslouchat jeji jedakovani.
Ta holka ce celou dobu nerekla prakticky NIC. Jake jedakovani??? Mne ty holky bylo neskutecne lito.
A to jsou potom takove ty deti, kterym v puberte ujedou nervy a na otazku, co chteji k svacine reaguji, ze matinka je krava. Ono je totiz otazka, jak byla ta otazka ohledne te svaciny polozena.
Nerikam, ze tohle je pripad zakladatelky. O tom, jak to u nich doma vypada, nevime vubec nic. Ale jen tak pro nic za nic tohle sve matce nerekla, na to vsadim spodni pradlo.
@Anna766 píše:
A nemělo by to dítě mit taky dobrý vztah a slušné chování k rodičům? To si myslim, ze je základ.
Ano melo, ale tak v prvni rade je to rodic, kdo ma byt aktivnější a kdyz si dcera o matce mysli, ze je krava, tak by se matka mela zamyslet, kde udelala chybu ![]()
@Anonymní píše:
Ja jsme se jí zeptala, jestli chce k svacine toust nebo housku a na to mi odpověděl, ze se ji na to ptam kazdy den a ze ji to stve a oka mi rekl, ze jsem krava..
Rekl? Si rikala, ze ti to rekla dcera… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
Mam na vas otazku, jaka by byla vase 1.reakce, kdyby vam 10-tileta dcera rekla primo do oci :,.Mami ty si fakt takova kravaa ja jsem ji rekla, ze jeste jednou to rekne, tak ze dostane par facek..na to mi odpovedela ironicky, ze jsem ta nejhorsi mama na svete a Tříska dverma.
A to jseem se ji jenom zeptala, co chce ke svacine
Dala bych ji facku. Tohle říct mamince nebo tatínkovi bych si nikdy nedovolila, natož ve čtvrté třídě.
@warita jrnze nrbos, co zomu předcházelo ![]()
Třeba byla protivná, drzkovala
@TopSecret píše:
Rekl? Si rikala, ze ti to rekla dcera…
Překlep
@Kukacka123 píše:
A dite by nemelo mit nejakou uctu a dodrzovat nejake hranice vuci rodicum? To snad ne tohleja bych od nasich dostala pres hubu. Jenze ja bych si to ani nedovolila teda…co je moc, je moc…samozrejme nevime vse okolo, jak se k sobe chovaji jindy a tak…
S tou úctou by se to taky nemelo prehanet.. Žijeme v 21.stoleti. Ted je normalni, ze dite s rodičem jsou partaci ![]()
Tak dcera by jí hned chytla a to u nás bití opravdu nefrci ale to že se takhle tituluji ve škole je mi vcelku jedno protože já jsem její máma ne její kámoška aby se se mnou takhle bavila. Jo a v 10ti letech si může svačiny dělat sama když se jí to nelíbí ![]()
@TopSecret píše:
Rekl? Si rikala, ze ti to rekla dcera…
ježiš, tak nenapsala písmenko, taky se mi sem tam stane, že to a nedopíšu