Moje máma je poslední dobou divná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
573
19.6.12 13:00

@BellinkaX : No jo, ona zakladatelka je asi uz dost zoufala, jak si tak myslim, chapu, ze to cloveku muze lezt hodne na nervy. Ale fakt je, ze vicegeneracni souziti je na druhou stranu bezva pro dite, protoze se uci komunikaci a respektu (teda kdyz se dospelaci snazej spolu vyjit). Ale vzdycky je to o kompromisu a casto musi nekdo ustoupit, nemuzou se prosadit vsichni, a kdyz je jeden z rodiny vic dominantni, tak je to pak tezsi. No clovek to musi brat jako velkou zivotni vyzvu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.12 13:00

@BellinkaX Nestydatosti? :P Nebudu líbat pozadí někomu, kdo se mnou jedná jak s kusem hadru. Když sem sdělila, že budou mít vnouče a čekala na výsledky genetiky, tak mi řekla, že by to rozhodně mělo být postižené a mám se toho zbavit, protože se jí žádný vnouče nehodí, nemá na něj čas a nechce ho. To byl pouze vrchol letitýho přístupu a takovej člověk si mojí úctu nezaslouží. Kromě toho táta je věc druhá, neni to jen její barák.

• Citovat
  • Upravit
21917
19.6.12 13:02

No kdyz se chova takhle, tak nechapu, proc ji nechces nechavat samotnou. Kdyz jsi ji s ditetem na obtiz :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.6.12 13:06

Taky to nechapu kdyz je to tak jak pises.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
19.6.12 13:07
@Eemii píše:
No kdyz se chova takhle, tak nechapu, proc ji nechces nechavat samotnou. Kdyz jsi ji s ditetem na obtiz :nevim:

Já bych řekla, že zakladatelka a druhá anonymní jsou dvě rozdílné osoby..?
Aspoň mi to tak připadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
19.6.12 13:10

Aha, tak to mi nejak uniklo, omlouvam se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Raďulle
19.6.12 13:12
@Anonymní píše:
Ahoj chci jse svámi podělit o své starost a poprosit o radu. Mojí máme je 49 bydlíme u ní s manželem a čtiřletím synem a za šest týdnu se nám má narodi další syn. Zustaly jsme u ní protože by jinak zustala sama jelikož nemá přítele ona je poslední dobou divná. Neni to tak dlouho, udelalo se jí blbě má totiž cukrovku a já zrovna nebyla doma a ona mi vyčítala že jsem nepoznala, že jí bylo špatne týden semnou nemluvila bylo to celkem dost nároční na psichiku a ted se bojím aby jse zase neurazila. Vite ty její pohledy a to že tvrdí, že proti ní navádíme syna, všechno delám já i manžel špatně. Má ješte dve deti syna který s ní nemluvi protože už si zažil dost vecí od mámy a proste to nevydržel. A moje sestra ta je pro ní ta nejlepší na svete a mě to mrzí. Poradi mi nekdo co mám dělat.

odstěhovat se, mladí a staří na jedné hromadě to nedělá dobrotu a navíc když se budete jen navštěvovat tak si budete vzácnější…

• Citovat
  • Upravit
20518
19.6.12 13:12

Měla jsem chuť napsat, jak se do lesa volá… ale kázání určitě nechceš. Asi vyslechnout, politovat. Jenže… ona pravda totiž bude někde uprosřed. Viď.

Hele, řešení jsou prostě jen dvě. Bud zatnout zuby a neřešit jinou střechu, nebo povolit zuby a řešit jinou střechu. Vlastně ještě jedno. Že maminka tak nějak omylem ze střechy… ale to byl pochopitelně ftipf.

Za mně, jsou věci, kterých se stále velmi bojím a bála jsem se. ALE v tomhle jsem měla jasno - NEBUDU mít rodinu dřív, než budu mít vlastní střechu a nějakou finanční vizi do budoucna. Já netvrdím, že to v dnešní době je tak snadné, tak, jak se to povedlo mému manželovi (páč já jsem přes peníze jaksi… spíše levá). Strašně jsem se bála toho, že místo dvou milujících babiček budu mít v rodině netvory, s kterými si budeme vzájemně neskutečně otravovat život. :nevim: A díky bohu za to, že mám ty milující babičky!!! To stojí za všechny prachy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
19.6.12 13:39

Taky se mi zdá, že se tu sešly 2 anonymní - jedna zakladatelka a pak druhá s podobným případem, ale vyhrocenějším.

Zakladatelce radím si s mamkou promluvit, třeba je to z její strany jen potřeba „upoutat“. Píšeš, že nemá přítele, takže asi občas potřebuje slyšet od někoho „jak se máš“, „jak ti je“ a mít se komu vypovídat. Ty se točíš kolem prcka, čekáš dalšího a ona se může cítit odstrčená a dává to najevo takhle blbě. Zkuste přijít na tu příčinu. Ty máš možná pocit, že se o ní zajímáš dost a jí to může přijít málo - to je vždycky úhel pohledu.

Ale jestli se to nepodaří urovnat a bude se to stupňovat, tak se fakt neohlížej na to, že je sama a odstěhujte se (pokud to jde). Ještě není tak stará na to aby si někoho našla, nebo alespoň kamarádku…s kým by měla kam vyrazit, s kým pokecat aby nebyla tak „závislá“ na tom jestli si jí všímáš nebo ne.

Vím jak to funguje s mojí mamkou a babičkou. Teta je pro babičku taky ta nejlepší na světě, i když bydlí o dvě vesnice dál, o babičku se kromě občasnýho telefonu nestará a nepřijede jak je rok dlouhej. Mamka dělá první poslední, už se o ní ve stáří stará hodně, a stejně je v očích babičky hrozná, nic nedělá správně atd… Vyrůstala jsem v tom a dodneška mám sebevědomí v hajzlu, protože jsem zvyklá, že máma a potažmo já (pokud jsem něco s babičkou dělala) dělám všechno špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
19.6.12 13:49
@Anonymní píše:
@BellinkaX Nestydatosti? :P Nebudu líbat pozadí někomu, kdo se mnou jedná jak s kusem hadru. Když sem sdělila, že budou mít vnouče a čekala na výsledky genetiky, tak mi řekla, že by to rozhodně mělo být postižené a mám se toho zbavit, protože se jí žádný vnouče nehodí, nemá na něj čas a nechce ho. To byl pouze vrchol letitýho přístupu a takovej člověk si mojí úctu nezaslouží. Kromě toho táta je věc druhá, neni to jen její barák.

to bych nesnesla. kdyz cekala tebe tak taky doufala ze budes postizena nebo co je to za reci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.6.12 13:56

Pro zakladatelku: jestli je máma divná až poslední dobou, nemůže to být tím, že je v přechodu? Možná by pomohlo vyštvat ji ke gynekologovi, na hormonální nerovnováhu jsou prášky.
Jinak se fakt buď odstěhovat (což asi nechceš, pokud s ní jste, aby nebyla sama) a nebo vydržet a říkat si, že ona taky vydržela, když vám rostly zuby, když jste měli pubertu a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
19.6.12 17:33
@Anonymní píše:
@BellinkaX Nestydatosti? :P Nebudu líbat pozadí někomu, kdo se mnou jedná jak s kusem hadru. Když sem sdělila, že budou mít vnouče a čekala na výsledky genetiky, tak mi řekla, že by to rozhodně mělo být postižené a mám se toho zbavit, protože se jí žádný vnouče nehodí, nemá na něj čas a nechce ho. To byl pouze vrchol letitýho přístupu a takovej člověk si mojí úctu nezaslouží. Kromě toho táta je věc druhá, neni to jen její barák.

Ale on Tě nikdo nenutí tam bydlet. Sama sis to vybrala. Pokud Ti to tam nevyhovuje, odstěhuj se, ale to Ty slyšet nechceš, že? Máma je Ti dobrá akorát tak na řešení bytové situace a mluvíš o ní teda dost děsivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.6.12 09:09
@BellinkaX píše:
Ale on Tě nikdo nenutí tam bydlet. Sama sis to vybrala. Pokud Ti to tam nevyhovuje, odstěhuj se, ale to Ty slyšet nechceš, že? Máma je Ti dobrá akorát tak na řešení bytové situace a mluvíš o ní teda dost děsivě.

Stim souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
23.6.12 21:52
@Anonymní píše:
Ahoj chci jse svámi podělit o své starost a poprosit o radu. Mojí máme je 49 bydlíme u ní s manželem a čtiřletím synem a za šest týdnu se nám má narodi další syn. Zustaly jsme u ní protože by jinak zustala sama jelikož nemá přítele ona je poslední dobou divná. Neni to tak dlouho, udelalo se jí blbě má totiž cukrovku a já zrovna nebyla doma a ona mi vyčítala že jsem nepoznala, že jí bylo špatne týden semnou nemluvila bylo to celkem dost nároční na psichiku a ted se bojím aby jse zase neurazila. Vite ty její pohledy a to že tvrdí, že proti ní navádíme syna, všechno delám já i manžel špatně. Má ješte dve deti syna který s ní nemluvi protože už si zažil dost vecí od mámy a proste to nevydržel. A moje sestra ta je pro ní ta nejlepší na svete a mě to mrzí. Poradi mi nekdo co mám dělat.

možná schizofrenie? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová