Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje máma je na tom podobně, i z toho důvodu ještě naši dvouletou dcerku nehlídala.
A dokud bude pít, tak hlídat nebude. Divím se ti, že jsi jí dítě svěřila, když víš jak na tom je ![]()
@veronika67 Já jsem to tu napsala ve zkrácené verzi, ale jinak je matka normální. Má ale období, cca 3× do roka, kdy prostě pije. Já ani nikdo z rodiny nevíme, kdy to přijde. Mysleli jsme, že to spouští stres, ale ona začne, ikdyž je v pohodě. Takže hartusit na mě, že já jsem nezodpovědná je trošku mimo, ne?
@anahry píše:
@veronika67 Já jsem to tu napsala ve zkrácené verzi, ale jinak je matka normální. Má ale období, cca 3× do roka, kdy prostě pije. Já ani nikdo z rodiny nevíme, kdy to přijde. Mysleli jsme, že to spouští stres, ale ona začne, ikdyž je v pohodě. Takže hartusit na mě, že já jsem nezodpovědná je trošku mimo, ne?
Hele, tak si dělej co chceš
Já nevím co jsi jako čekala
Až se tvému dítěti něco stane, tak už bude pozdě ![]()
@anahry píše:Čti si tyhle dvě věty pořád dokola a zamysli se
@Krasavicaa Já jen dovysvětluju, abych tady nebyla za nezodpovědnou, co svěřuje dítě alkoholičce. Já chtěla vědět, jestli jsem v podstatě měla nárok jí říct, co jsem řekla. A teď nechápu ty útoky…
@anahry je asi jedno kolikrat do roka se zhulaka, dle me je to i tak nezodpovedne, kdyz vis, ze pije. Ja bych ji malou nedala, za to mozny nestesti to nestoji. Ale tot pouze muj nazor ![]()
@anahry píše:
@Krasavicaa Já jen dovysvětluju, abych tady nebyla za nezodpovědnou, co svěřuje dítě alkoholičce. Já chtěla vědět, jestli jsem v podstatě měla nárok jí říct, co jsem řekla. A teď nechápu ty útoky…
Ano, podle mě jsi nárok měla a byla jsi ještě hodně měkká. jak si může vůbec dovolit se opít, když má svěřené dítě na hlídání?
@anahry píše:
Já chtěla vědět, jestli jsem v podstatě měla nárok jí říct, co jsem řekla.
Myslím si, že ne
Víš, že je matka alkoholička i když „jen“ třikrát do roka. Nevíš, kdy to na ní příjde. Nevíš, co to spouští. Dáš jí dítě na hlídání. Místo poděkování se dočká výčitek. Takže si opravdu myslím, že jsi na to neměla právo a měla jsi být radši ticho.
Jiná situace by byla, kdyby matka nebyla alkoholička, hlídala ti dítě a u toho se ztřískala. Ale i tak by bylo na místě poděkovat za hlídání a až za čas řešit co se ti nelíbilo ![]()
@anahry píše:
Podstatné je, že se dítěti nic nestalo. Nárok jsi určitě měla jí to říci, ale já bych počkala, až bude střízlivá. Řekla bych jí, že jí mám ráda, malá taky, ale to, jak se zachovala nezodpovědně mě utvrdilo, že jí dítě už nemůžu svěřit na hlídání, ať se nezlobí. Až bude holka větší, tak si myslím, že by to už neměl být takový problém. ![]()
@anahry Pokud jsi vědoma toho, že má máma problém s alkoholem, pak přebíráš zodpovědnost i za případný průšvih. Osobně bych se raději trmácela s dítětem na gyndu, než si celej život vyčítat, že jsem sice věděla, ale riskovala.,
Děkuji všem za reakce. Ono to není jednoduché. Máma je super babička, malou hlídá cca 3× do roka, bydlíme od sebe hodně daleko. Tohle bylo poprvé, kdy pila a byla s holkou sama, ale i tak mě to dožralo. Já jí nechci omlouvat, to její pití nesnáším, ale zase nechci, aby to skončilo tak, že jí malou nebudu dávat vůbec. Proto jsem jí to řekla. Tak nějak jsem doufala, že řekne: „O. K., kdyz jí budu hlídat, nebudu pít.“
Teď jsem teda ve fázi, že jí dceru na hlídání prostě nedám.
@anahry píše:
Promiň, ale podle mne nezodpovědná jsi. respektive pokud to nikdy neudělala, tak když ji znovu dítě samotné svěříš, tak nezodpovědná budeš ![]()
Vždyt ona má dítě a chlastá
To jako nemůže počkat, až ho mít nebude?
Teď zrovna psali toto: http://www.novinky.cz/…-stupnu.html
Druhá půlka článku.
Měla jsi 100% právo, ale asi lepší by bylo kdybys jí to řekla až za jejího střízlivého stavu. Moje zkušenost, že s alkoholikem, když zrovna požil, je naprosto zbytečné cokoliv řešit, teda ne zbytečné, ale úplně nežádoucí. Tak bych to dořešila až za střízliva, mamka to pochopí, nadhoď jí pár článků o tom, jak opilé matky ztrácejí děti, je toho plný tn.cz…jestli je normální (jinak), tak by se mohla omluvit. A dál se tomu snažit předejít. Z těch komentů si nic nedělej, jestli se to stalo poprvé, tak se prostě stalo… Řeším něco podobného, teda naštěstí ne s mámou…Prosím o respektování anonymu. M.
Tak to máme stejně starý děti. A taky jí rači beru všude sebou, nebo manžel hlídá, když jsme u nich. a jich se to dotýká, že jim jí nechci svěřit. a že prej co jsem se odstěhovala do Budějovic, tak sem se změnila a je ze mě fiflena pod. jako proto, že nechlastám před dítětem a bojím se pijícím lidem ho svěřit.
Tak dobře, že si nevyjela, ale asi si to řekla pomalu hned ve dveřích a bez toho děkuju.
a jim zase vadí, že jsem se změnila a nesvěřuju jim malou. chjo
Já jsem při tobě, ale asi i chápu, jí, že se jí to dotklo. Já to má podobně, naše miluju, ale ten jejich chlast mi vadí