Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Krasavicaa píše:
Nemáš dítě svěřovat alkoholičce. Neměla bys tyto starosti a ušetřila by sis spoustu nervů. Vím jaký to je, když je někdo alkoholik a upřímně, takovému člověku bych na hlídání nedala ani svého psa
Souhlas, tvoje chyba, tvoje blbost.
@anahry
ty víš že chlastá a svěříš jí dítě
. máme v rodině taky takovou, k nám už má zákaz a chyba je v nás, před lety na vánoce tady ztropila scénu a prý za to mohl syn, v té době 4 roky
. prý ona problém nemá takže sem prostě nesmí at se klidně uchlastá ale aby mě sem lezla na návštěvu to fakt ne
je jedno jak často chlastá ale dítě bych jí na hlídání nesvěřila at si jednou nemusíš něco vyčítat ![]()
@inkakřivák píše:
Souhlas, tvoje chyba, tvoje blbost.
A ještě se bude rozčilovat, když jí někdo napíše pravdu ![]()
Byla bych hodně naštvamá, vzala dítě a jela domů. Samotnou bych jí s babičkou nenechala.
Tak pokud je to super babička, ale občas chlastá, tak ji dítě dávej, ale ne na hlídání..prostě pokud nechceš aby dítě přišlo o babičku, tak ji tam dávej ale za tvojí přítomnosti..a pokud si budeš muset někam odskočit, tak ji ber sebou.. ![]()
@smurfka píše:
Tak pokud je to super babička, ale občas chlastá, tak ji dítě dávej, ale ne na hlídání..prostě pokud nechceš aby dítě přišlo o babičku, tak ji tam dávej ale za tvojí přítomnosti..a pokud si budeš muset někam odskočit, tak ji ber sebou..
Nebo tak ![]()
@Krasavicaa Ono je strašně jednoduché na dálku plivat soudy, ale vše není černobílé. Já se kvůli komentářům rozhodně nerozčiluji. Jen diskutuji…
@anahry píše:
@Krasavicaa Ono je strašně jednoduché na dálku plivat soudy, ale vše není černobílé. Já se kvůli komentářům rozhodně nerozčiluji. Jen diskutuji…
Tak sem příště nic nedávej ![]()
No ty soudy tady nikdo neplival, maximálně je pronášel. A že se tu odsuzuje, že svěříš dítě na hlídání matce, o které víš, že pije, to dá normální rozum. Protože to je prostě nezodpovědnost. A když babička malé miluje, tak fajn, můžou být spolu, ale jen pod mým dozorem ( nebo někoho, komu důvěřuju, a vím, že matku uhlídá).
@anahry píše:
Jestli jsem teda měla držet zobák a přejít to nebo ne?
Hádat se s opilým člověkem (dokonce alkoholikem) absolutně nemá smysl! Ničeho tím nedosáhneš, jen výčitek a urážek. Když už, tak za střízliva, pokud si myslíš, že by to k něčemu bylo…
Samozřejmě, že máš právo bejt naštvaná. Na druhou stranu, pokud víš, že je „nevyzpytatelná“ a přesto ji necháš hlídet dceru, je to i tvoje zodpovědnost (= hněvat by ses měla i sama na sebe).
Takže, ještě jednou všem děkuji za komentáře ať takové či makové. Názorů jsem si přečetla dost a do této diskuze už nebudu přispívat. Neurážím se, kritiku beru a tímto se loučím.
Mějte hezký večer, zakl.
@Otakar Z. píše:
Dostal jsem z toho chuť na Fernet
Já bych si dala flašu dobrého červeného
![]()
@anahry píše:
Takže hartusit na mě, že já jsem nezodpovědná je trošku mimo, ne?
No to bohužel není.
@anahry typicka reakce alkoholika
uplne mi to pripomnelo moji matku, taky kvartalni alkoholicka, ke konci zivota uz kazdodenni. Ta nase zas neumela nikdy prijet strizliva. Dala jsem ji ultimatum, ze k nam bude jezdit jen nenapita, od te doby uz se neukazala.
Na tvem miste, uz bych ji malou nesverila