Moje matka a můj muž

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6555
25.2.12 23:37

A jen tak mimochodem ti prozradím, že mě tyhle zbytečné, po čase každodenní hádky kvůli tchýni málem zničily manželství.Zbytečnej rok nebo kolik hádek a nesvárů a to jen kvůli tomuhle! Mám jediné štěstí, že muž za mnou stál a to natolik, že mu nedělalo problém se nakonec odstěhovat o několik desítek km dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
25.2.12 23:38

Na mě to celé působí, že jsi na mamku až moc vázaná..a to že se na věc podíváš s nadhledem neznamená přeci, že ji nemáš ráda. Tvůj muž má určitě pravdu a myslím si, že máš štěstí, že je takový, jaký je..hodně chlapů by to už asi snášelo hůře. Naprosto ho chápu, když si představím, že bych tu měla mít tchýni jednou (ne-li dvakrát) týdně, tak bych z toho byla přinejmenším zoufalá! A ani se svojí mámou se nechci vidět častěji jak jednou za 14 dní (max), myslím si, že to nedělá dobrotu. Nestýkáš se s ní tak často náhodou proto, že nevíš, co dělat? Jinak je velmi důležité, aby mamka 100% dodržovala vaše pravidla..největší zlo to totiž napáchá jen a jen mezi tebou a tvým mužem! Jako rozmazlovat prosím, ale dělat něco tátovi za zády, to je podlé, já v bych se v jeho situaci už dávno neudržela. Ve vaší situaci bych to udělala asi tak, že jeden týden by šla tvá máma k vám a jeden týden zase vy k ní (ať už s manželem, nebo bez - jak ON bude chtít). To je ještě docela rozumné a třeba časem, až si od mámy trochu „odvykneš“, bude stačit jedna návštěva na 14 dní. Najdi si nějakou zábavu s dcerkou, choď za kamarádkama, na vycházky, prostě se nauč si žít svůj život..pravá dospělopst totiž nastává až při citovém přeorientování se do své vlastní rodiny od té výchozí - hlavní by tedy teď měl být tvůj muž a tvé dítě. A mamka by zase měla žít svůj život a ano, těšit se na vnouče, ale zároveň ať má i své aktivity a zájmy, není zdravé žít tím, že pozítří zas uvidím své vnouče. Moje máma má např. své psi a je zbožňuje a věnuje jim hodně času a co je na tom nejdůležitější, dělají ji šťastnou. Hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
25.2.12 23:44

Jo a ještě jsem chtěla podotknout, ať si vážíš, že má tvůj muž o dcerku takový zájem a že se jí chce věnovat, mnoho žen to tak jistě nemá.. a tvá máma by neměla říkat, že si tvého muže nepřeje vidět, myslím si, že to není vhodné, obvzlášť když je u vás doma nakvartýrovaná tak často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
25.2.12 23:44

mě přijde, že zakladatelka mámě leze do zadku tak trochu…Soudě dle 19 spojeních „moje mamka“ v jednom příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.12 23:49
xangel87 píše:
mě přijde, že zakladatelka mámě leze do zadku tak trochu…Soudě dle 19 spojeních „moje mamka“ v jednom příspěvku.

Tak to neber, není to tak. Jen se snažím upřesnit o koho přesně jde… Mamce do zadku nelezu, jen jak jsem psala, nechtěla bych znovu narušit vztah s ní, dříve to stálo za starou belu.

• Citovat
  • Upravit
75
25.2.12 23:50
Anonymní píše:
Muž si prostě myslí, že s mojí mamkou lepší vztahy než před porodem nemám, jen že se mi to zdá, jelikož moje mamka se prý chová podlézavě a falešne právě proto, aby mohla být s našim dítkem (protože kdyby tomu bylo tak jako dřív, myslím moje vztahy s mamkou, neměla bych problém ji třeba dva měsíce nevidět). Moje mamka prý jen chce mít na naše dítko vliv a vychovávat ho dle svého.

A proč jste před porodem měly vztahy s mamkou špatné? A popravdě, v tom má tvůj muž také asi trochu pravdu, když tvá máma ani nemá zájem o návštěvu tebe samé..vypadá to tak, že jí jde jen o to dítě a moc dobře si je vědoma toho, že aby se viděla s vnučkou, musí vycházet s dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
25.2.12 23:53

no určitě má tvůj manžel pravdu! a jestli má ještě opravdu chuť a chce být s vámi.. tak bych to nějak víc utnula.. tak udělej kompromis.. jezdi k mamince jednou s dítkem podruhé bez.. máma to pochopí.. a tatínek si užije.. anebo jestli tak maminka holt musí jezdit na kratší dobu.. a méně často… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
25.2.12 23:55
Anonymní píše:
xangel87 píše:
Tak to neber, není to tak. Jen se snažím upřesnit o koho přesně jde… Mamce do zadku nelezu, jen jak jsem psala, nechtěla bych znovu narušit vztah s ní, dříve to stálo za starou belu.

Ona ten váš „vztah“ svým chovním narušuje sama.. a bohužel i přezto, že je to jistě nepříjemné a možná tam nějaká výměna názorů padne, tak se to řešit musí! Překračuje přeci své kompetence a tvůj muž má jistě také nějakou hranici trpělivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.12 00:13

Děkuju zatím všem za rady, pro dnešek už jdu spát. Dobrou všem. Další pročtu a dotazy odpovím zítra.

• Citovat
  • Upravit
21909
26.2.12 00:19
Anonymní píše:
xangel87 píše:
Tak to neber, není to tak. Jen se snažím upřesnit o koho přesně jde… Mamce do zadku nelezu, jen jak jsem psala, nechtěla bych znovu narušit vztah s ní, dříve to stálo za starou belu.

Ted to tez stoji za starou belu,protoze jak sama pises,chce videt vnouce,ne tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.12 01:11

ne zakladatelka...

No potěš pánbůh. Jak to tady tak čtu, tak to se těším až si moje dítka najdou partnery, kteří budou mít tuhle výchovu a uvidím je jednou za měsíc. Já se jak s rodiči partnera tak se svými vídám minimálně jendou týdně.

Jestli je mi někdo blízký, pak je to nejbližší rodina. Rodiče mě vychovali, sourozenci ovlivnili. Není nikdo bližší. Ale asi je to dobou, rodina už asi neznamená to, co dřív…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.2.12 01:12

(Nečetla jsem příspěvky)
Sama píšeš, že si ráda, když tvoje tchýně k vám přijede jednou za měsíc, ale maminku by si viděla raději. Samozřejmě. Já mám taky milionkrát radši svojí maminku, než svojí tchyni. Ale je to jeho máma, tak jako maminka je moje. Myslím, že přítel má pravdu. Děti sama ještě nemám, i když bych moc chtěla, ale v určitých věcech mám jasno. Když jí přítel řekne, aby mu to zmrzlinu nedávala a ona mu jí stejně dá.. No, promiň.. Ale on je rodič a rozhoduje o tom. Vůbec si neumím představit, že řeknu tchýni „Prosím Vás, nedávejte malé tu čokoládu, nemůže jí.“ ona to odkejve a sotva zmiznu z dohledu už jí tu čokoládu cpe. To bych asi nevydržela a pohádala se s ní. :cert:
No, zkrátka.. Přítel má pravdu. Nemůžeš svojí maminku pořád omlouvat.

• Citovat
  • Upravit
21909
26.2.12 05:57
Anonymní píše:
No potěš pánbůh. Jak to tady tak čtu, tak to se těším až si moje dítka najdou partnery, kteří budou mít tuhle výchovu a uvidím je jednou za měsíc. Já se jak s rodiči partnera tak se svými vídám minimálně jendou týdně.Jestli je mi někdo blízký, pak je to nejbližší rodina. Rodiče mě vychovali, sourozenci ovlivnili. Není nikdo bližší. Ale asi je to dobou, rodina už asi neznamená to, co dřív…

Myslim,ze je dulezitë,aby frekvence „vidani se“ vyhovovala oboum.Paklize to tak neni,je nutny kompromis :nevim:
Ja svou mamu vidam denne,bydlime vedle sebe.Tchyni vubec.Vyhovuje to nam vsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
26.2.12 07:24

holka, já myslím, že svoji maminku vidíš moc růžově :think: .
Kdyby to byla tchýně, právě za tohle bys ji nesnášela :cert:
Až malý bude větší, maminka bude jistě vyžadovat, aby tam byl často, nejlépe na víkendy, proto jinak musí do práce a jak už tu někdo psal, pak se ti vrátí celý rozjívený, protože babička dovolí všechno… rychle bych ty hranice nastavila, než to zajde ještě dál. Že tebe samotnou nechce vidět, to opravdu o něčem svědčí. Spolu jste si moc nerozuměly a teď si to bude vynahrazovat na vnukovi až přehnaně.

Buď ráda, že máš hodného muže, skvělého tátu, rozhodně tchýně a matky nestojí za to se kvůli nim hádat
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
26.2.12 08:04

Já si myslím, že aby u vás byla tvoje mamka 1-2× týdně na celý den, to je strašně moc. I den týdně by stačil - a to za předpokladu, že by tvůj muž ji měl rád, vyhovovala mu její přítomnost.
Otázkou je, jestli jsi na mamku tolik vázaná nebo je ti jen hloupé/neumíš jí vysvětlit, že nechceš, aby k vám jezdila tak často.
Musíš si v prvé řadě uvědomit, že rodina jste ty, tvůj muž a mimčo. A proto se musíš především snažit, aby to klapalo vám, maminka je na druhém místě - ač to zní ošklivě. Nezlob se, ale musíš držet se svým mužem, on je teď tvoje rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová