Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ospalámyš píše:
Každý je jiná povaha, ale myslíš, že kdyby tuhle studenou tchýni děti v zoufalé situaci požádali o pomoc, tak by odmítla? pokud ano, tak riskuje, že se k ní okolí časem otočí taky zády.
Já sama bych svým dětem doufám pomohla i v situaci, kdyby za ni mohli vlastní blbostí a viděla bych nějakou snahu,. Každý může v životě udělat hloupost.Prostě já si myslím, že pokud se někdo zajímá jen sám o sebe, hraje jen sám za sebe a na blízké se vykašle když potřebují, tak se mu klidně ve stáří může stát to samé. a nemůže opravdu čekat nějakou velkou pomoc a lásku blízkých.
já se nijak nevyjadřovala k tomu, jak se zakladatelka o matce mluví. Je to přes čáru, asi mají s matkou hodně špatné vztahy.
Příspěvek upraven 20.02.20 v 19:38
Jde o to jaká ta pomoc má být a jestli je ji vůbec schopná. Jestli zakladatelka chtěla jen podporu, soucit… To poskytnout mohla, to by měla být samozřejmost a nic to nestojí
@Anonymní píše:
Kamaradky podporili a hodne.
Mimo jine se ptali, kde je jako moje rodina, v takove situaci…
Hele, nekdo nema ani to. Pokud mas alespon ty kamaradky, je to taky dost. Mamu nepredelas. A jak jsem psala, muzes si z toho vzit to, ze takovou matkou nebudes. Taky to tak mam. Ono tyhle veci jsou taky k necemu dobry.
@Anonymní píše:
Dobre jsi to napsala, ano, nikdy to tam nebylo, zadna materska vrela laska.
Zadne obeti, s problemem jsem byla uz v detstvi odhanena a bylo mi reseni, ze jen pridelavam starosti.
V podstste jsem si kdykoliv v uzkych ns mamce vylamala zuby.
Ale myslela jsem, ze ted kdyz je starsi a tak verici, je se muzu sverit a najde pochopeni, popr. nabidku pomoci.
Bohuzel se nic nezmeni.
Musim se s tim smirit.
Chtělo by to i slyšet druhou stranu
Jak tě vnímá máma, co by řekla o tvém životě. Ty ji zazlivas kostel a kočky, kdoví co jí vadí na tobě a tvém životě.
@jahuhudka píše:
Chtělo by to i slyšet druhou stranuJak tě vnímá máma, co by řekla o tvém životě. Ty ji zazlivas kostel a kočky, kdoví co jí vadí na tobě a tvém životě.
Tak to jdi delat paroveho psychologa a nelez sem. Tady se obou stran tezko dockas. Opravdu prinosny komentar.
@lolink píše:
Proste se lidi nechovaji obcas tak, jak bychom chteli a ocekavame. Od vlastni rodony byva zklamani nejhorsi. Vyprdni se na to, vypovidej se kamaradce a proste uz vis, ze mama ti nepomuze a ani te v tak blbe situaci nepodrzi. To je taky dobra zkusenost. Ty muzes byt jina mama.
Diky, mas pravdu
@lolink píše:
Tak to jdi delat paroveho psychologa a nelez sem. Tady se obou stran tezko dockas. Opravdu prinosny komentar.
A ty jsi kdo
že mi píšeš ať sem nelezu
nějaký kapo ne. Uklidní se, počítej do desíti a se mnou prosím slušně, každý má svůj názor a projevem názoru vzniká diskuze devce
@Venetia píše:
Jde o to jaká ta pomoc má být a jestli je ji vůbec schopná. Jestli zakladatelka chtěla jen podporu, soucit… To poskytnout mohla, to by měla být samozřejmost a nic to nestojí
@jahuhudka píše:
A ty jsi kdože mi píšeš ať sem nelezu
nějaký kapo ne. Uklidní se, počítej do desíti a se mnou prosím slušně, každý má svůj názor a projevem názoru vzniká diskuze devce
@saadet píše:
No jak jsem pochopila (nejen) z této diskuze, tak si někteří (většina) dělá děti jako budoucí pečovatele…já si tedy děti pořídila, protože chci a chci se o ně starat. A nečekám za to ovace
@lolink píše:jasne, i blbej nazor je prinosem do diskuze. Treba znat nazor druhe strany.
Jo někdy jsou v diskuzi i úplně hloupí lidé. Ale už jsem si zvykla ![]()
@jahuhudka píše:
Jo někdy jsou v diskuzi i úplně hloupí lidé. Ale už jsem si zvykla
Nedivim se. ![]()
@lolink píše:
Hele, nekdo nema ani to. Pokud mas alespon ty kamaradky, je to taky dost. Mamu nepredelas. A jak jsem psala, muzes si z toho vzit to, ze takovou matkou nebudes. Taky to tak mam. Ono tyhle veci jsou taky k necemu dobry.
No ano, ponaucit se.
Ja si nedokazi predstavit, je bych deti takhle studene odmitla
@saadet píše:Úplně s tebou souhlasím. Zakladetelku svým zpusobem „chápu“, ale s vyjadřováním nesouhlasím, pro mne je nemyslitelné, rodiče nazvat hovadem. Mám 68- mi letou maminku a 70- ti letého tátu. Také mi pomáhají s hlídáním dětí. Momentálně nejmladšího 4- leťáka, bez nich bych nemohla ani na ten částečný úvazek… Muž je velmi pracovně vytížen. Moji rodiče svá vnoučata naštěstí miluji, mám v nich velikou oporu a nikdy to nebylo jinak. Měli jsme krásné dětství. Mám dva sourozence a můžu s nimi počítat, stejně tak oni se mnou…My jako rodina držíme velmi spolu. Já se jim to snažím oplácet pomocí, peníze by nikdy nepřijali, tak kupujeme různé dárky, pomáháme s renovací chalupy, dáváme různé dárkové poukazy ( kosmetika, kadeřník, masáže). Jsem si vědoma, že se nemusí takto angažovat a velmi vděčná, že tak činní. A až nebudou moci, počítáme s mužem, že se budeme starat.
A argument, že když si někdo pořídí děti, tak ty mají povinnost se o ně ve stáří starat, mě taky vytáčí. Děti si snad pořizuji z vlastní vůle a ne jako ochrannou pomůcku na stářía pokud budu já normální rodič, pak s největší pravděpodobností bude dítě mi chtít pomoct samo a ne z povinnosti…
Jako ve stari az bude potrebovat pomoc, jsem ochotna podelit se ma pecovatelske sluzbe financne, ale sama pecovat nebudu.
Bydlim daleko, tak to neni ani mozne.
Bohuzel matka nebyla dobrou matkou, jeste mi pritapela.
Jeji odpoved byla, hake si to udelas takovy to mas.
Pripade mi, ze ma vylozene radost, kdyz neco je.
I o druhych se vyjadruje stylem- dobre jim tak.
Jako tak nejak celkove, nepreje druhym dobro.
O mych dlouholetych kamaradkach, kde si rodiny pomahaji, se vyjadruje, je jsou to rozmazleni spratci.
Ma v sobe zlo a je zatrpkle.
Bohuzel se to vekem zhorsuje
@lolink píše:
No ano, ponaucit se.
Ja si nedokazi predstavit, je bych deti takhle studene odmitla