Matka nenabídla pomoc v těžké situaci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ziuatanejo
22.2.20 22:59

@anniette

Tenhle zákon považuju snad za největší zhůveřilost našeho právního systému. Protože zatímco rodiče vše svobodně rozhodují pořídit si aktivně dítě, a proto jsou logicky zodpovědní za jeho výživu, dokud není schopné živit se samo a svobodně se taky rozhodují, jak se k němu budou chovat, dítě nemá v příchodu na svět na výběr a nic nenadělá ani s tím, když jsou rodiče mizerní.

Přijde mi zvrhlé a nemorální, že jim pak automaticky „dluží“. Přijde mi taky nemorální, že rodiče (kterou se pro dítě svobodně rozhodují) ho můžou vydědit, ale dítě (které vše pro pro rodiče svobodně nerozhoduje) je nijak u nás zákonně vydědit nemůže.

• Citovat
  • Upravit
22.2.20 23:12

Zakladatelko, nečetla jsem to celé, je první stranu, ale já ti rozumím, taky si myslím, že v rodině si lidi musí a mají pomáhat, že to nejde jen tak si pořídit děti a myslet si, že od 18ti let se mě to už netýká. Pokud si pořizuji děti, tak s tím, že jsem tu pro ně do konce svých dnů a mělo by to do konce mých dnů fungovat i naopak. S touhle vírou žiji, ale ubezpečím tě, že asi ne všichni členové naší rodiny to vidí stejně, takže jsem taky zažila šok a zklamání, když jsem zjistila, že to někdo má i jinak. Mně to připadá přirozené a samozřejmé prostě proto, že by připadalo mně přirozené a samozřejmé snažit se pomoci jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
23.2.20 13:00

Tady zakladatelka.
Normalne nenadavam, ale ano, v teto diskuzi jsem si zanadavala a ulevilo se mi.
Vim, ze to spousta lidi pohorsuje.
Ale nevim, proc bych mela vse obalovat do krasnych slov.
Proste to tak citim, jak jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
24.2.20 15:28
@Anonymní píše:
Tohle reines sve dceri, kdyz bude mit nejaky problem?
Ty nejsi Mamcule, ale Dracule…

Moje dítě o mě nikdy neřekne, že jsem hovado. V tom je základní rozdíl, takže srovnávat nemá cenu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
24.2.20 16:17
@lektorka píše:
Tady zakladatelka.
Normalne nenadavam, ale ano, v teto diskuzi jsem si zanadavala a ulevilo se mi.
Vim, ze to spousta lidi pohorsuje.
Ale nevim, proc bych mela vse obalovat do krasnych slov.
Proste to tak citim, jak jsem psala.

však to je v pořádku, jen je potřeba toto akceptovat i u druhé strany. Ty máš právo cítit, že je matka hovado a ona má právo cítit, že ti nechce víc pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
22.3.22 12:58
8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
23.3.22 11:37

Zakladatelko, píšeš, že je tvé matce sedmdesát. To už je bohužel na poskytování nějaké pravidelné pomoci příliš vysoký věk. Buď ráda, že zatím nějakou pomoc nepotřebuje ona, řada lidí je v tomhle věku už nemocná, nebo se ho ani nedožije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
23.3.22 12:16
@Lucy75 píše:
nejsi moje sestra?  :mrgreen:

taky zakladatelku chápu..
kdo nezažil, že se na vlastní mámu Nikdy v životě a v Ničem nemůže Spolehnout (a ještě mu naloží, třeba zavolala mému řediteli, že nemám morální profil na novou práci apod… ), tak to prostě bohužel pochopit nemůže.

Snad už se dnes, zakladatelko, cítíš líp ;) :andel:

Já sama mám matku opravdu vydařenou, ale zakladatelka sama na mě nepůsobí dobře, nárokuje si a je tam silná zášť…to není ani o zdraví ani o etice.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová