Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Promiň, ale první co mě napadlo, je že při dalším takovém komentáři bych řekla: No je prostě celá babička. Jinak je babička dost zvláštní, když toto říká o dítěti. Většinou je to naopak a ony se z nich snaží dělat buclátka.
Asi bych ji rázně řekla, že jestli to ještě jednou řekne tak se dlouho neuvidíme.
Odpovedela bych jo: „Vidis babi, a to je jeste stesti, ze je v tomhle po me. Kdyby byla po tobe, tak vazi aspon 20kilo.“
Taky jsem pro, aby jste omezili kontakt, protoze to muze mit katastrofalni nasledky!!! Ja vzdy byla oplacana a moje mama, ackoli byla obezni mi imrvere predhazovala, ze jsem jak bedna kytu, ze jsem tlusta jak prase a ze nemam zrat atd atd. Dneska je mi 32 s normalni vahou a jsem zakomplexovana chudinka. Zamozrejme urcite nemusim asi popisovat, co se semnou delo kolem jidla… Vzdy, kdyz nekdo narazi na vahu u me dcery, tak mu to dost jasne vysvetlim, ze tohle uz nechci nikdy slyset!
Mám dítě s obdobnými mírami a říct mi někdo, že je tlusté, tak to bude osoba objektivně zralá na vyšetření zraku. Pokud to není vymyšlené.
Nechápu, jak může babička tohle před dítětem říkat! A ani jakýkoli jiný dospělý člověk, který se takhle před dětmi vyjadřuje (i kdyby to dítě bylo sebevíc obéznější). Já byla od malička oplácanější, nikdy jsem nebyla hubená. Z dětství si pamatuju tolik urážek, narážek, srovnávání, jak jsem tlustější než ta druhá, přezdívek, útoků...…… atd, že na to nikdy nezapomenu! Prošla jsem si díky tomu v pozdejším věku anorexií, bulimií a dodnes mám problémy s jídlem. Takže opravdu s tim něco udělej. Pokud to babička bude dělat dál, tak omez kontakt na minimum. Protože tohle není sranda a dítěti tim může způsobit vážné psychické problémy!
S babičkou (tvojí) čili s prababičkou (dítěte) se nemusíte stýkat. Tyhle příbuzné už spousta jiných lidí nemá, tak se holt bez nich přinejhorším obejdete, když by měli zasévat nějaké dusno nebo škodit.
No ja se prave bojim toho, ze budu muset byt radikalni a kontakt velmi omezit nebo utnout. Minule mela mala prujem a ona rekla, ze je to dobre ze ho ma a ze neji, ze aspon neco zhubne, protoze hubena teda rozhodne neni. Dost jsme se pohadaly a jeji argument byl, ze ja to jako matka nevidim protoze nechci a mala z toho pry jeste nema rozum. Jako ma i nema, vsechno po nas opakuje a je velmi chytra. A driv ci pozdeji mit ten rozum bude a nechci ji nechat ublizovat. Dekuji vam vsem za ujisteni, ze jdu spravnym smerem ![]()
@Anonymní píše:
No ja se prave bojim toho, ze budu muset byt radikalni a kontakt velmi omezit nebo utnout. Minule mela mala prujem a ona rekla, ze je to dobre ze ho ma a ze neji, ze aspon neco zhubne, protoze hubena teda rozhodne neni. Dost jsme se pohadaly a jeji argument byl, ze ja to jako matka nevidim protoze nechci a mala z toho pry jeste nema rozum. Jako ma i nema, vsechno po nas opakuje a je velmi chytra. A driv ci pozdeji mit ten rozum bude a nechci ji nechat ublizovat. Dekuji vam vsem za ujisteni, ze jdu spravnym smerem
Tvoje babicka je teda hodne hloupej clovek!
Rekla bych ji, ze pokud toho nenecha, tak se dlouho neuvidite. Paneboze jak muze bejt nekdo tak omezenej a rict, ze je dobre, ze ma dite prujem ![]()
@bertoldina píše:
Mám dítě s obdobnými mírami a říct mi někdo, že je tlusté, tak to bude osoba objektivně zralá na vyšetření zraku. Pokud to není vymyšlené.
Presne. Ja mam taky dceru podobneho veku, vysky a vahy a oproti vetsine deti je hubena jak lunt, i objektivne je stihla, v tabulkach pod prumerem. Rikat o nekom takovem, ze je tlusty, zvlast pokud jde o male dite, je hodne nebezpecne. Kor kdyz u malych deti byva celkem bezne, ze v jednu chvili vic priberou a malo vyrostou a pak se zas vytahnou, ale vahove se moc nepohnou.
Příspěvek upraven 19.02.20 v 11:09
@Hoa Mai píše:
Odpovedela bych jo: „Vidis babi, a to je jeste stesti, ze je v tomhle po me. Kdyby byla po tobe, tak vazi aspon 20kilo.“
Babka asi špatně vidí, dítě má uplne normální váhu, moje dcery myslím važily kolem druhého roku 13kg a vysoké rozhodně nebyly
Bych řekla, no vidíš babi a jesteze holka není po tobě, protože pak by byla ještě tlustejsi a připravila bych si přednášku o tom jak je nezdravé vážit 100kg.
@Anonymní píše:
No ja se prave bojim toho, ze budu muset byt radikalni a kontakt velmi omezit nebo utnout. Minule mela mala prujem a ona rekla, ze je to dobre ze ho ma a ze neji, ze aspon neco zhubne, protoze hubena teda rozhodne neni. Dost jsme se pohadaly a jeji argument byl, ze ja to jako matka nevidim protoze nechci a mala z toho pry jeste nema rozum. Jako ma i nema, vsechno po nas opakuje a je velmi chytra. A driv ci pozdeji mit ten rozum bude a nechci ji nechat ublizovat. Dekuji vam vsem za ujisteni, ze jdu spravnym smerem
Pripada mi, jako by si babicka lecila na tve dceri nejaky komplex z vlastni vahy. Tohle uz je hodne prehnane, co rekla a pro me by to byl duvod k radikalnimu omezeni kontaktu. Treba ji to probere.
Rekla bych ji, ze jestli jeste jednou rekne cokoliv podobneho ci naznaci, okamzite utnes kontakt.
V tomto bych byla nekompromisni!
Ahoj. Jsem uz zoufala. Mohe babicka, ktera ma mimochodem kolem 100 kg, neustale rika pred dcerou ze je tlusta. Male je 22 mesicu a vazi 11,5 kg. Je uplne normalni. Ma akorat baculatou tvaricku, ale jinak nic hrozneho. Meri 90 cm. Zadne sladkoati vubec nedostava a pije jen vodu. Babicce jsem se snazila nekolikrat vysvetlovat a prosit ji a bohuzel nic nepomaha. Bojim se aby z toho pak dcera nemela nejaka traumata… co uz mam delat vic? Od babicky bydlime cca 1 km takze vidi dceru tak 1× tydne.