Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Takze je to jak říkám, neumi spolu mluvit. Ale ra situace, co jsi popsala mi prijde opravdu detinska, kdyby takove blbosti resil můj manžel, tak bych ho s tim poslala do haje (myslim, ze bych mu rekla, ze resi blbosti)…bud ma opravdu takovou averzi, ze ho vytočit i takova maličkost, anebo je to prerostle decko
to si děláš srandu.. Podle příspěvku bych aspoň čekala, že to má nějaký pádný důvod, že se navzájem nemusí, ale po tomto mi to akorát tak přijde, že je tvůj manžel extrémně vztahovačný, egoistický, hádavý a negativní… ![]()
Co se tam mezi nimi stalo na začátku? To je potřeba napsat, ne jednu příhodu „o ničem“..
A jak ho berou vaši? jak o něm mluví bez jeho přítomnosti? vadí jim jeho přítomnost? Kolik je rodičům a kolik je manželovi? Jak vycházíš s jeho rodiči ty?
No, pokud chlapovi vadi, kdo si kam sedne nebo da bundu, tak je asi spatne uplne vsechno. Bud je on na ne uz tak vysazenej, ze mu vadi doslova kazdej prd, anebo oni se vyzivaji v tom dělám mu zle. Spis bych tipla tu první variantu, protoze delat někomu zle tim, ze si položím bundu na gauc, to snad všichni uznají, ze je nesmysl… chlapa bych se zeptala, co mu doopravdy vadi. Tohle je fakt jen záminka, jak byt zase hnusnej a jak zase dat najevo, ze oni jsou ti špatní. Kdyby ne, tal by si proste sedl ma volně misto anebo normálně a v klidu řekl, ze „ti tu bundu pověsím, at si je kde sednout, jo?“ Vyřešeno. Promluv s chlapem, kde je jádro pudla.
A tvůj manžel je jinak normalni?
nemyslím to spatne, spis myslim jake ma vztahy s ostatními lidmi? Víš, jestli ma kamarády, nebo si taky pořád na nekoho stezuje? Jak vychází s tvými přáteli?
@Pe.M.1 píše: Více
Moji rodiče se tváří, že nemají problém. A někdy to tak je. Ale jsou dny, kdy na nich vidim, ze se s nim nechtějí bavit. Nedoufala jsem v nějaké smíření na svátky. To už jsem vzdala. Ale doufala jsem v klidné setkání bez zhoršení situace.
No, tak zrovna tady bych řekla, že je manžel blbec a poslala bych ho do háje, ať se laskavě přestane chovat jak malý uražený děcko, kterému někdo sebral na pískovišti bábovičku.
Tak je prostě zvi, když tam manžel není no…
@Midaku píše: Více
Snažila jsem se s nim promluvit. Ale je to prý jen vyvrcholení jejich dlouhodobého despektu a tenká ti stejně neuvidím, protože jsem vůči nim slepá. Ja neříkám, ze se moji rodiče vždycky chovají skvostně. To fakt ne. Dokážou se mu dostat pod kůži. Nejčastěji tím, že se s nim nebaví. Ale ani manžel není bez poskvrny a dokáže jim hnout žlučí. Jenže když to chci urovnat, jsem buď za paranoidní nebo za slepou. Ať řeknu komukoli cokoli, obrátí se to proti mě.
Jestli tvého manžela naštval takový nesmysl tak by se měl jít léčit. ![]()
Snad návštěvě bundy vezmu nebo jim ukážu, kam je mají pověsit aby je nemuseli pokládat na gauč. Být tvým rodičem, tak taky na návštěvě radši nemluvím a přemýšlím, kde jsem udělala chybu, když sis našla takové vztahovačné děcko a ani se svých rodičů nezastaneš.
@Dn0712 píše: Více
Manžel i já máme jen pár přátel. A s těmi se stýkáme každý zvlášť. A se svými kamarády jsou za dobře.
Z tehle situace vychazi jako blbec tvuj manzel. Promin ale nejakou bundu v normalni rodine nikdo neresi. Proste ji oddelam a sednu si. A i my mame v rodine clen, kteri toho moc nenakecaji a fakt to neni duvod k nastvanosti.
@AnneElliot píše: Více
Na té návštěvě byl právě že v pohodě. S mamkou se bavil a byl v klidu. Vybouchnul až potom, co se za rodiči zavřely dveře. I proto mě to tak dostalo.
Tak bych ho poslala do nejbližší psychiatrické léčebny a rozhodně bych nehledala chybu v sobě nebo rodičích.
Myslim si, ze obe strany jsou na sebe hodne vysazeny. Takze staci blbost a je z toho zbytecne nafouknuta vec.
Kdyz mam sve obdobi averze proti tchyni, tak mi pak staci krivy pohled a je konec sveta.
.ale u nas vetsinou setkani prave pomuze..
Bud se budou obe strany respektovat nebo setkavani bez manzela…
Zkus promluvit s manzelem..
Nekomu pomuze setkavani ns neutralni pude..prochazka, kavarna…