Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ten člověk se chce hádat, tak se hada. Řekla bych mu, že ubližuje jen mně, jestli má pocit že jsem mu něco udělala já? Pokud ne, at si to laskavě strčí za klobouk a je vděčný, že děcka mají prarodiče.
Ego takového chlapa, opravdu super věc.
A hádáte se ijindy kvůli jiným věcem? Jestli rodiče nejsou jen další záminka. ![]()
Mně vzkázala manželova sestra po pár setkání, že jsem divná a vidět mě už nikdy nechce…normálně jsme se bavili, vůbec si nevybavuji, že bych jí řekla něco špatného…a s našimi rodiči je to čím dál horší, narokují si pouze vnoučata, jak jsme všichni dohromady, tak za jakékoliv naše ne a play dcery, brečí taky a za zády ji vše dovolojí, dcera se tam mění v hysterickou labilní herečku, ak už třeba houknu taky a jsem za tyrana já…přitom my se jim věnujeme, doma je úplně jiná…dárky od nás si ani nerozbalil a když jsem jim je chtěla ukázat, tak se mamka ještě urazila…no chtěla jsem odjet hned, nakonec jsme si oběd dali a pak hned jeli…jsem ráda, že nám hlídají, ale takové labilní chování mi hrozně vadí a je to řetězová reakce,…
Mohla bych vyprávět o tom, jak si lidi v rodině nesednou a je pro ně utrpení, vydržet vzájemný kontakt jen kvůli tobě. Od tebe je to sobecké. Za mě tvoje rodiče manžela ignorují, což je vlastně forma šikany. Celkově bych tuhle šarádu ukončila. Je to nedůstojné všech.
@Anonymní píše: Více
Já jsem tohle tak zažila jako dítě. Otec se odmítl stýkat s babi a dědou z maminy strany. Oni rejpavci, on extra urazlivy. Takže oni nechodili k nám domu, k nim jsem chodila s mámou. Bylo to hrozný. Už na žádné moji oslavě narozenin nebyli všichni. Na Vánoce jsme jeli k prarodičům jenom s mámou. Jako dítě jsem si prala, aby lidi, které mám ráda, byli pohromadě. Takže pokud nekomunikuji znesvareni dospělí, snažila bych se to pořádně vysvětlit dětem.
Vykrikovani tvého muže, že už nepustí tvoje rodiče k vám domu… Není to přece jenom jeho domov, ne?
Ted jako dospělá zažívám to, že moje máma k nám odmítá jezdit, protože žijeme v miste, kde žijí i manželovi rodiče (ne v jedné domácnosti). Na Vánoce nepřijede, protože jsou u nás rodiče manžela. Jsou to jenom vrtochy, viděla je dvakrát v životě, ne dělali ji nic. Mně už je to jedno, ale děti to mrzi. Nechápu, že se dospělí nemohou chovat jako dospělí…
To ho naštvala taková blbost? To je pak těžký, když si evidentně hledá záminky ![]()
Tak zřejmě se drží tvoji rodiče toho, že když nemůžeš říct nic hezkého, tak neříkej nic. Problém s bundou je záminka, mohl jí dát na věšák sám. A to, že si sedla na sedačku? To si měla sednout na zem, aby on měl pro sebe celý gauč nebo co? Nedivím se, že si jako mezi mlýnskými kameny, když se snažíš vyjít vstříc někomu, kdo vytváří problém z ničeho. A byt je jen jeho, že vykřikuje, kdo tam může? Tvoji rodiče se ještě drží, zřejmě kvůli tobě a dětem.
Za me jen manžel hledal záminku a čas, kdy je bude moci vykázat z bytu. Nějaká bunda a mlčící tchán neni důvod. On by si nasel cokoliv
Musím dočíst, ale tvůj manžel je dobrá hysterka… Takhle se chová 3 letý dítě a ne dospělý chlap… Fakt kvůli tomuhle řve a nadává? Rodiče jsou návštěva, přišli asi zejména za vnoučaty a on má trauma z toho, že nebyl středem pozornosti? Dočtu, ale za tohle chování bych teda sprdla já jeho…
Dočetla jsem. Rodiče jsou rozumní, že se s ním nepouštějí do hovoru a že se ani tebe nevyptávají a nekomentují. Myslím, že jsou smutní a zklamaní z toho, koho si dcera vybrala. Nejspíš jsou přesvědčeni, že jejich dcera měla na někoho lepšího.
Ono je možné, že k němu tví rodiče necítí respekt, ono respektovat cholerického magora je docela problém.
Za mě se snaží chovat relativně slušně, kdo ví, zda se vůbec nebojí něco říct. Myslím si, že jsou ještě velmi slušní.
Asi od začátku vidí to, co ty nevidíš, že tvůj manžel je prostě totální rapl a magor, se kterým nemáš hezký život. Ještě tě manipuluje proti nim.
Mě k tomu napadá, jak se chová manžel k tobě? K dětem? Myslím si, že máte hlubší problém, než je komunikace mezi ním a tvymi rodiči.
Tvůj manžel se chce hádat, dělat dusno. Ikdyby jsi ohlídala všechny “rizikové” situace, tak si něco i tak najde. Tady není chyba v rodičích, ale pouze v něm.
K tobě se chová stejně?
Pan manžel mí připomíná kdysi mého otce. Vzteklej manipulativní rapl, kterého doslova sr.al klid. Takže musel vždycky udělat randál z čehokoli. A ty mi připomínáš moji vystresovanou neurotickou matku, která se snažila odstranit všechny rizikové faktory, aby byl klid. Marně! Záminka ke kraválu se vždycky našla. Jestli nebudete doma stejný případ. On hledá problém a ty jezdíš hak motorová myš a zahlazuješ.
@Sany80s píše: Více
Tohle přesně mě taky napadlo..
Už jen jak zakladatelka píše, že se o něm s ní o samotě vlastně nebaví, jen se ze zdvořilosti zeptají.. Třeba si ten táta sakra šlape na jazyk, když vidí, koho si dcera vzala (mago_ra), navíc 2 malinký děti.. Nechtějí přilívat olej do ohně.
Nevidíme do toho, jasné, ale ta situace s bundou.. to je teda úlet. V normální rodině se řekne: „Mami, dám Ti tu budu na věšák.“ Vyřešeno za 10 vteřin, to je tak automatické, že nad tím nikdo nepřemýšlí. A ještě pak po zakladatelce řve?
Jsi evidentně zvyklá z domova lítat jak ostatní pískají a sebe neřešit. Schválně se nad tím pořádně zamysli, jak jsi vyrůstala, jak se k tobě chovali, co jsi cítila.
Teď jsi dospělá, nemusíš nikoho poslouchat, ani rodiče. Pokud se chovají toxicky, nemusíš se s nimi stýkat nebo jen na krátký čas, jak ty sama chceš
.