Monitor dechu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21891
15.1.10 13:20

Pro ty deti,se dela tolik zbytecnosti a veci,bez kterych se v pohode obejdeme a presto je kupujeme :nevim: ..ten monitor mezi ne ale nepocitam,zas tak velka investice to neni,da se koupit z druhe ruky nebo i novy a za slusne penize ho pak prodat..nebo za poplatek pujcit v porodce..

Je tu dost holek,co se jim monitor rozerval a plany poplach to nebyl,dite jim zachranil..zdrave,donosene deti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277

Já monitor dechu neměla ani u jednoho dítka. Ale před vánocema tu u nás zemřelo skoro dvouměsíční dítě na SIDS a to by mě asi nahlodalo a koupila ho. Já tu holčinu dobře znát, byla jsem z toho úplně hotová, takže pro klid duše bych ho asi pořídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297

Nechápu, proč nějaký dr nedoporučuje monitor, ublíží to snad nějak dítěti?

Matýska jsem si taky brala do postele, jeden čas jsme teď spolu i spali téměř celou noc. Ale mě to přijde, že když dítě spí v posteli s rodičem, tak rodič se vrtí, funí, tak dítě neusne natolik tvrdě, že by zapomnělo se nadechnout. Za to v tichém pokojíčku, kde leží samo v postýlce, tam už by mohlo.

Nechci vypadat, že to někomu cpu, ale statistiky jsou jedna věc, moje dítě druhá. co na tom, že úmrtnost na SIDS se pohybuje v promilích procenta, to mě neutěší, když ta promile bude zrovna můj syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
15.1.10 13:22

Koupit, mas klid, kouknes jestli blika zelene svetylko a spis dal, nedovedu si to bez nej predstavit, neni to zas takova palka, stoji to za to :palec: v zivote utrati clovek vic penez za kravoviny a toto muze zachranit zivot tvemu diteti

Příspěvek upraven 15.01.10 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
15.1.10 13:23

Tak pro mě by byl větší stres ho nemít. V. měl srdeční vadu. Ale pořídila bych si ho i kdyby byl úplně v pořádku. Na A. jsem ho neměla, ani chůvičku a byl to pro mě strašný stres. Sice nás párkrát vyplašil. Ale lepší zbytečne vyplašit než jednou přijít pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
15.1.10 13:26

My ho máme půjčený,rozhodně je to dobrá věc,Eliška byla riziková,takže by jsme ho i koupili.V porodnici se ptala jedna mamina doktora,jestli ho mají koupit,on jí to doporučil.Rozhodně máme klidnější spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
15.1.10 13:27

Já jsem tuto otázku také řešila a nakonec jsem si ho pořídila a teď jsme za to strašně ráda, protože v noci naprosto klidně spím. Kdybych ho neměla, tak bych určitě kontrolovala jestli malej dýchá… máme babysence, který má rovnou 2 podložky, takže i když by mi malej cestoval v postýlce, tak to nevadí. Za sebe monitor doporučuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
15.1.10 13:30
vranecka píše:
Tak pro mě by byl větší stres ho nemít. V. měl srdeční vadu. Ale pořídila bych si ho i kdyby byl úplně v pořádku. Na A. jsem ho neměla, ani chůvičku a byl to pro mě strašný stres. Sice nás párkrát vyplašil. Ale lepší zbytečne vyplašit než jednou přijít pozdě.

Přesně tak. Budeme ho mít určitě, vzhledem k vrozené vadě, ale pořizovala bych ho i kdyby byl naprosto v pořádku!

Můžete tu někdo napsat, který je asi tak nejlepší? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
15.1.10 13:41

Za sebe říkám ANO,koupit..Důvody nebudu opisovat,myslím,že SIDS si nevybírá…

Rybano,my máme Nanny.Před narozením druhého dítěte jsem ji nechala za poplatek odborně přezkoušet u výrobce.Myslím,že u zdravého dítěte stačí monitor do postýlky.Kdybych ale měla dítě jakkoliv nemocné,uvažovala bych o monitoru Respisense,upíná se přímo na plenku nebo pyžamko.Můžeš ho používat kdekoliv a neruší ho žádné otřesy.Pořizovací cena je ale vyšší..Známí si ho pořídili pro nedonošené miminko a jsou s nim spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
15.1.10 13:47

Také jsem pro koupit :) Určitě to nejsou vyhozené peníze. Planý poplach jsme nezažili, jenom nám 2× došly baterky :( Časem jsem přišla nato, že to musí pípnout :) A my máme Nanny.
Co jsem se bavila s kamarádkama, tak záleží také natom, jakou máte matraci, my máme molitanovou, a to bere i když po postýlce cestuje, ale u kokosových to už tolik nepřenáší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.1.10 13:51

Mám babysense, v ceně jsou dvě desky, které pokryjí plochu postýlky lépe, to až začne dítko cestovat.

Jano, na jakém principu funguje ten Respisense? Mě se docela zamlouval, ale přišlo mi, že oproti deskovému má nevýhodu, když by dítko chtělo ležet na bříšku.
Když to nereaguje na otřesy, tak to zřejmě nesleduje dýchcí pohyby…

Ještě bych chtěla dodat, že je velmi důležité, aby se postýlka nedotýkala postele rodičů, ani aby nebyl v ložnici průvan, monitor v postýlce je velmi citlivý a mohl by zaznamenávat pohyby falešně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
15.1.10 13:54

Ahojte holky,já rozhodně říkám ANO koupit.Monitor dechu mi zachránil syna-v půl roce,v noci přestal dýchat,kdyby nás monitor nevzbudil a já se synem nezatřepala dnes by tady nebyl.Poleželi jsme si pár dní v nemocnici,prošli nejrůznějšími vyšetřeními na vyvojove vady srdce atd atd.V životě by mě nenapladlo,že by se to stalo zrovná nám,syn byl naprosto zdrávy,donošený,žádná riziková skupina.Kamarádkám se nic podobného nestalo,takže jsem to brala,že nám se to taky nestane,bohužel a bohudík za monitor.Stává se to málo,ale nikdy nemáte tu jistotu,že vám se to stát nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
15.1.10 13:54

Jsem určitě pro monitor. My jsme ho koupili od známého celkem výhodně, ale i kdyby ne, tak bych ho koupila i za normální cenu. Jsem hysterka a pořád se něčeho bojím. Ne že bych se s monitorem nebála, ale pomáhal mi hlavně v tom, že jsem se v noci každou chvíli nebudila a nekontrolovala, jestli Anežka dýchá. Stačilo podívat se na světýlko a byla jsem klidná. A další přínos pro mě byl v tom, že když Anežka usínala sama, nemusela jsem ji chodit kontrolovat (strašně nám vrzaly parkety, takže když jsem k ní šla a ona spala - vždycky ji to probudilo). A byla velký nespavec, takže pokud usnula, bylo to pro nás dost vzácné.

Taky nevím, proč doktor v Sama doma NEDOPORUČUJE plošně (chápala bych, kdyby řekl, že je to zbytečné - i když pro mě určitě ne). Možná kvůli stresování maminek. Já jsem ale rozhodně byla míň stresovaná planými poplachy (většinou proto, že došly baterky nebo jsem ho zapomněla vypnout, když jsem Anežku brala z postýlky) než kdybych monitor neměla. A tohle je asi na zvážení každé z nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
15.1.10 13:56
Jana206 píše:
Za sebe říkám ANO,koupit..Důvody nebudu opisovat,myslím,že SIDS si nevybírá…Rybano,my máme Nanny.Před narozením druhého dítěte jsem ji nechala za poplatek odborně přezkoušet u výrobce.Myslím,že u zdravého dítěte stačí monitor do postýlky.Kdybych ale měla dítě jakkoliv nemocné,uvažovala bych o monitoru Respisense,upíná se přímo na plenku nebo pyžamko.Můžeš ho používat kdekoliv a neruší ho žádné otřesy.Pořizovací cena je ale vyšší..Známí si ho pořídili pro nedonošené miminko a jsou s nim spokojeni.

Cenu neřeším :-) A fakt toto funguje? A nezavazí to tomu miminku? Líbí se mi víc než ty klasické, to jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
15.1.10 13:58

Ahoj maminky tak chcete radu odborníka!? Dělalajsem na jip pro novorozence.....
Monitor dechuje fajn věc,ale pro miminka s nízkou porodní hmotností, pro nedonošené děti, pro děti s onemocněním horních cest dýchacích…,ale pro zdravé v termínu narozené miminko to je skutečně přepych!!!jinak malé dětí mívají apnoické pauzy, mívají je i dospělí !
Děti většinou tu pauzu mohou mít 20-40sekund,ale pak se nadechnou, nestrašila bych tu maminky SIDS !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák