Mononukleóza

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
15.5.13 20:41

@BellinkaX na odběr jdeme zítra ráno, máme přijít na lačno jen léky zapít vodou, moč nechce, nevím co konkrétně budou odebírat v papírech z ORL máme napsáno jen vyšetřit na inf. mononukleozu, chápu-li to tedy dobře pokud bude EBvirus pozitivní a jaterní testy v pořádku není to mononukleoza ale EBinfekce, u mononukleozby by byl nález v jaterních testech ano? A jak se případná EBinfekce léčí? Vím, nebo si aspoň myslím že vím, že u mononukleozy je to klid a jaterní dieta. Vím že se vyznáš, nenapadá tě něco jiného co by to mohlo být? Naše dr. si už neví rady, takže teď jsme na tom tak že klukovi je sice blb ale vyčkáváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
16.5.13 12:08

Neléčí se nijak, jen to co píšeš. Prostě stejnývirus, ale různé projevy, vcelku obdobný postup jakou jiných viroz, klid, antipyretika u teplot.
Co může klučinovi být netuším, neviděla jsem ho a diagnosy po síti jsou spolehlivé jako věštění z koule.
Zkus podrobně napsat co mu bylo a je, a můžu zauvažovat, ale víš jak, jen dohady. Via SZ, dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
20.5.13 11:00

@BellinkaX tak máme výsledky, má zvýšené jaterní testy a pozitivní EB virus, mononukleoza to prý není, ale mám si dojít pro antibiotika na přeléčení ten Ospen prý na to nestačil prý teď dostane nějaký erytromycin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.5.13 12:08

Počkej, na co erytromycin? (to je něco jako Klacid)
EBV makrolidy nevyléčí, to se s tím musí tělo poprat samo. Pokud měl tonsilitidu (angínu) poléčenou Ospenem a nic, tak tam se fasují u mononukleosy kortikoidy - pokud je tam velký lokální nález. JInak bez ATB. Tak mi asi ještě něco uniklo, co klučinovi vlastně je…

A taky záleží, jaké protilátky proti EBV vyšly. Podle toho se určí, jestli je to primoinfekce, přetrvávání paměťových protilátek, reinfekce atd atd…
Dá se to taky konzultovat na infekčním, to je jejich parketa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
20.5.13 12:15

@BellinkaX prý je to zaktivování nějaké dřívější infekce má prý hodně vysoké ty dlouhodobé protilátky a právě na to má ten klacid, ale prý to je jen ta eb infekce ne mononukleoza, ta prý byla negativní z jaterek má vysoké jen AST, a taky má pozitivní herpes viry, ale taky jen dlouhodobé protilátky, příští týden se máme přijít ukázat, budou dělat znova jaterky, teď zkoumám v čem tkví jaterní dieta a mám z toho hrůzu, standartně máme bezlepkovou a bezlaktzovou a kvůli antibiotikům nesmíme vit. C (mívá ošklivý kopřivky) tak vůbec nevim co teď bude jíst. Jinak anginu neměl, ten ospen dostal na blind páč dr. si myslela že je to zánět uzlin, po Ospenu ty uzliny nezmizely tak se teprve začalo řešit z čeho jsou, už to má pátý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
20.5.13 12:19

@BellinkaX ještě si příští týden řeknu o vyšetření na imunologii, protože s krátkými přestávkami marodí už dva roky a takhle to prostě dál nejde, podle dr. to prý není imunitní problém když má pokaždé něco jiného, ale tohle není možný, chodí mi do školy cca 5 dní v měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.5.13 12:21

Klacid na protilátky nefunguje, to jsi musela špatně pochopit. Kolik má AST? Pokud jen toto, tak bych se nějakou dietou extra nezatěžovala, to fakt ne. Psala jsem už i do té další diskuse, co jsi dnes načnula :)
No a udětí jsou zvětšené uzliny velmi časté, odezní to často samo, jinak se dávají atb, to jo, Klacid bývá favorit na toto.
A aby Tě to nezaskočilo, tak tyto ATB mohou jaterní testy přechodně ještě zvýšit. Upraví se samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
20.5.13 13:04

@BellinkaX dr. říkala že na ty uzliny už je velkej to prý bývá tak do šesti let a jemu je téměř 9, takže jsme byli na ORL i na sono a tam doktora napadla ta mononukleoza, tak dietu nebudu řešit smažím jen na vánoce a ty v blízké době nebudou, Céčko nedáváme při antibiotikách, protože se nám vždycky celej osype, jako fakt celej červený svědivý fleky od obličeje až na chodidla po pár dnech se většino spojí v jeden obří flek, pak mu zase dávají injekce proti alergii, teď si nemůžu vzpomenout jak se to jmenuje, ale alergii podle testů na nic nemá, jen ho dráždí antibiotika a ovoce současně

tak to je divný s těma antibiotikama protože po dobrání máme jít na kontrolní jaterky jestli už budou v pořádku, tak to asi moc v pořádku nebudou, fakt mi řekla že se musí přeléčit ta ebviroza protože ten ospen co bral na ní nestačí, nic jiného mu teď kromě těch uzlin a velké únavy není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
20.5.13 13:12

@BellinkaX jinak jsem pročetla ten klacid a laktoza tam psaná není, máme tablety Klacid 250

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.5.13 14:31

@anickadomnik
laktosa je v SR, tak ok
No hele nevím, u dr jsem s váma nebyla, ale na virosu ani na EB virosu ATB nejsou.
U uzlinového syndromu se ATB dávají, možná jen info šum.
Na testy nejdřív týden po ATB, spíš 14 dnů, jinak můžou být zkreslené. Ale taky nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
20.5.13 19:58

@BellinkaX jestli jsem dobře načetla tak uzlinový syndrom je zvětšení uzlin z jakékoliv příčiny, na to jsme už antibiotika měli před 3 týdny - ten ospen to myslím že by mu další nedávala, v papírech z ORL máme dop. jen sledovat s tím, že kdyby se mu ta největší ještě víc zvětšila tak by mu jí vyndali. V pondělí se máme přijít ukázat tak se znova na všechno poptám a uvidíme. Ještě dotázek, myslíš že k antibiotikám můžu při průjmu dávat místo lactobacilů hylak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
21.5.13 19:46

@anickadomnik
Hylak je na houby, dobré tak na okyselení stolice, toť vše. Na infekčním doporučují Lactobacily.
Ospen není širokospektrý, proto nemusel na původce lymfadenopatie zabrat. Většinou se píše širokospektré ATB a nejčastěji Klacid.
JInak je to tak, sledovat, kdyby to rostlo, tak se jedna odebere, ale co jsem zažila, vždy to u dětí zmizelo. Vyčkávej, jen tak bych do dítěte řezat nenechala.
JInak co vám brali? Toxoplasma? Toxocara? herpet.viry?…Stěry z krku? Zuby má OK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
21.5.13 20:42

@BellinkaX nevím proč ani dr. na gastru neví ale po lactobacilech má příšerný průjem, jednou jsme kvůli tomu skončili i ve špitále, vůbec nebyl schopný udržet stolici, vyzkoušeli už jsme od různých výrobců, ostatním dětem je dávám a snáší je dobře, dr. na gastro říká že mu asi vadí něco z toho co do nich přidávají ale nebyl schopen mi říct co, nesnese ani vitamíny s probiotiky, dokonce ani actimel a různé activia nápoje a jogurty, nevím jestli to má něco společného
odebírat uzlinu určitě nechci, pro mě bylo hlavní zjistit že to není nic závažného, má hromadu drobných okolo 1 cm a jednu velkou vpravé sumandibul. oblasti 2×1,8×1,3cm podle ultrazvuku reaktivní, nebolí ho ani při pohmatu, takže kromě toho že je vidět tak žádné problémy nezpůsobuje, pokud to do budoucna nebude problém tak ať ji má třeba deset let:o)
toxoplasmoza je negativní, herpes viry pozitivní ale jen ty dlouhodobé protilátky - to je prý ok, zuby mu kontrolovali i na ORL ty má v pořádku na zubním jsme byli před cca 2 měsíci, má jednu hypertrof. mandli ale to už má roky, výtěry nos + krk fyz. flora, CRP 0,2, KO v pořádku, šž momentálně už rok v normě, už tři roky je na Euthyroxu

jediné co mě teď napadlo že před těma 2 měsíci mu dali na zub korunku, nemohla by to být reakce na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
21.5.13 21:01

Tak to nevím, ptej se zubaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
21.5.13 21:07

@lupita Ahoj měla jsem jí ve třech letech.. Jak vidno zvládla jsem to :palec: