Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Nevím jako, nechci urážet, ale taková mladá holka by neměla být tak tlustá. ![]()
opr. klidně budu urážet
dělej se sebou něco
@G12 píše:
na břicho hlavně strava
No jo, ale ty víš, že se snažím a nic
Ty a sidsel si tam libujete, jak vám mizí tuk a mě ne ![]()
@tina1979 píše:
Zakladatelko sama vím, jak je boj s obezitou těžký a doufám že se ti podaří alespoň částečně nad ní zvítězit. Mám teď (6 měsíců po porodu) BMI 33 nejvíce jsem měla v roce 2011 BMI 40. Díky bariatrické operaci (bandáž žaludku), která je hrazena ze zdravotního pojištění, se mi podařilo zhubnou v roce 2011 až na BMI 28, což je stále nadváha, ale není pro tělo tak nebezpečná. V těhotenství jsem něco nabrala, což teď až přestanu kojit začnu zase hubnout, teď se mi při každém pokusu zatím snížila produkce mléka.
Je mi 35 let, při vstávání z postele, zvedání syna, zavazování tkaniček atd. mě bolí záda a klouby v kolenou. Mám štěstí, že nemám zvýšení cukr ani tuk v krvi, ani vysoký tlak, ale to je jen otázka času. Hodně chodím tak alespoň tím se udržuji v nějaké kondici, ale třeba když jdu na HEAT tak jsem tam na tom ze všech nejhůře.Vím, že musím zhubnout kvůli svému synovi měla jsme ho později v životě a chci tady s ním být co nejdéle. Když se podívám kolem sebe do své rodiny a na rodin svých známých. Lidi nad sedmdesát nebo osmdesát, kteří ještě žijí jsou málokdy obezní a ti co jsou obézní jsou hodně nemobilní.
Některé příspěvky tady jsou hodně hnusné, je to tím, že z tvého úvodního příspěvku to vypadá, že Ti to vůbec nevadí, že vážíš kolik vážíš. Jsem si jistá, že to tak není, pokud by ses mě chtěla na něco k té operaci zeptat napiš mi.
Netuším, jestli to už někdo psal, celou diskuzi jsem nečetla, tak nevím jestli se nebudu opakovat. ![]()
BMI je někdy rozporuplný prevít a ne vždy dokáže určit jak to s člověkem vůbec je. Třeba sportovci mají BMI ve vysokých číslech a na nich není tlustého nic. Modelky mají nizoučké a tuku mají mnohem víc než lidé s normální postavou.
Já nikdy nebyla schopná shodit váhu pod 62 kg pokud jsem hodně sportovala /164 cm…nosila jsem kalhoty velikos 34-36/, když jsem měla 75, tak jsem to říkala gynekologovi a on prvně řekl zhubnout, pak se na mě podíval a říkal, vždyť vy vypadáte normálně a cpal mě na váhu. ![]()
Bylo by potřeba zjistit, jak na tom jsi…jsou speciální místa, kde ti to změří. Nemusíš se stydět tam jít…jsou to profíci.
Chce to rozum do hrsti. Píšeš, že nemáš žádné zdravotní problémy…já píšu…zatím.
Zatím jsi totiž mladá a organismus to zvládá, časem nebude. Zatím si nic nedělej z toho, co doktor napsal do papírů, ale pomalu začni něco dělat. Protože čím dýl budeš otálet, tím pomaleji kila půjdou dolů s věkem je to mnohem horší.
Hlavně to nechtěj sundat během 3 měsíců, ale dej si to jako úkol napořád. ![]()
Bude to hrozně těžké, ale výsledek bude stát za to. Už jen ty nákupy oblečení za to stojí. ![]()
Vynechej všechny potraviny s cukrem, pokud už něco chceš osladit, tak použij stévii nebo sladěnku. Celodenní jídlo si rozděl do 5 malých porcí a to dodržuj. Snídani nejpozději v 8 hodin, odstupy mezi jídly nejmíň 2 a půl hodiny.
Porce si snižuj. Denně pravidelné procházky rychlou chůzí /aspoň 3 km/ nebo 40 -60 minut intenzivního potícího cvičení /rotoped, eliptikal, tanec, aquaaerobik/.
Nejlepší domů pořídit eliptikal…je to super. Až se ti podaří něco sundat, tak
na hubnutí je super běhání, ale ne se 110 kg!!!Je návykové.
Za nějakou dobu se budeš cítit líp a půjde to samo..uvidíš…a ty příspěvky…jak píše třeba „Markétka U“ nečti…tohle nejsou diskutéři, ale…no nemám slov ![]()
@Agata13 to je zajimavy s tema operacema a omezenim kvuli vaze, ale zajimalo by me : v soucasnosti, kdy ceska populace je obecne tlusta fakt dost, ze by opravdu lekari posilali zhubnout kazdyho kdo ma dejme tomu kolem tech 100 kilo? Vzdyt to je (a kord ve strednim a vyssim veku) dneska kazdej druhej, pomalu! ![]()
@Anonymní píše:
Prosím o anonymitu…
Minulý týden jsem byla hospitalizová na gyndě kvůli zákroku a v propouštěcí zprávě jsem se dozvěděla, že jsem monstrózně obézní a že bylo těžké se dostat k rodidlům i přes roznožení atd.
Vím, že jsem dost při těle ale mám milujícího manžela který mě má takovou rád, cítím se opravdu dobře a nikdo mi nikdy nic neřekl ani praktický lékař.
výšku mám 164cm a váhu 110kg…
nikdy jsem neměla problém ani s muži před manželem… Otěhotněla jsem na první pokus a taky vše bylo v pořádku.
ale ty dvě slova jak kdybych byla monstrum, to mě dostalojsem fakt monstrum?
Promiň, asi se budeš na mě zlobit, ale 110kg je velká nadváha. Většina lidí si za takouvou váhu mohou sami. Být na tvém místě začnu zdravě jíst, více se hýbat a přestat se vymlouvat, proč nejde zhubnout. Upřímě kdybych byla chlap nechtěla bych se dívat na takové tělo.
@Anonymní píše:
Prosím o anonymitu…
Minulý týden jsem byla hospitalizová na gyndě kvůli zákroku a v propouštěcí zprávě jsem se dozvěděla, že jsem monstrózně obézní a že bylo těžké se dostat k rodidlům i přes roznožení atd.
Vím, že jsem dost při těle ale mám milujícího manžela který mě má takovou rád, cítím se opravdu dobře a nikdo mi nikdy nic neřekl ani praktický lékař.
výšku mám 164cm a váhu 110kg…
nikdy jsem neměla problém ani s muži před manželem… Otěhotněla jsem na první pokus a taky vše bylo v pořádku.
ale ty dvě slova jak kdybych byla monstrum, to mě dostalojsem fakt monstrum?
Myslím, že chyba nastala v tom, že Ti nikdy nikdo neřekl jak na tom skutečně jsi. Především tedy doktor, jsi mladá, takže i pediatr. Nikdy tvou váhu neřešil?
. Nabila jsi zřejmě dojmu, že je to normální, a proto Tě teď zaráží, že Ti to někdo řekl/ napsal na zprávu. Ty jsi jak píšeš se svým tělem spokojená (ze zdravotního hlediska je to nic moc, ale to je tvoje věc), tak proč to řešíš? Že jsi tlustá víš, ale vyhovuje Ti tak. Asi jsi jen nikdy neslyšela pojmenován svůj stav. Pokud jsi srovnaná se svým tělem, srovnáš se brzy i s názvem.
@Klára píše:
Prosím tě a ten tuk z břicha ti zmizel taky? Jak to šlo? Já právě mám nadváhu tak na břiše a vůbec se to nechce hnout. Jinak moc gratuluju
pohybem a stavou…ver ze jsem brcho pak nemela…peknou, pevnou postavu, ale byla to drina 3/4roku a drobny jsme vazne makala…
jen na kuzi slo videt to hubnuti, mela jsem ji jak o cislo vetsi
@RadanaH a ta kůže ti tak už zůstala nebo se to zlepšilo? To je jedna z věcí, které se děsím
@lpetra píše:
@RadanaH a ta kůže ti tak už zůstala nebo se to zlepšilo? To je jedna z věcí, které se děsím
po pat mesicich se zlepsiho, vazne…predtim ve fazi hubnuti jsme kuzi mohla natahnout na skoro 5cm(v casti pod pazi),bricho tak 2-3cm…pak jsme mela fazi, ze jsme udrzovala a vazne behem par mesicu elasticita zafungovala a bylo to ok…pak jsme otehotnela…u prvniho tehu jsem mela 90kilo v zacatku a dlouho mi neslo videt brisko, ted mam jen to.-) konecne jsem pekna tehule a ne vorvan jak predtim.-)))))))))))))))) ![]()
Holky, mozna nejvetsi odraz zustal na prsou, ja predtim jak jsme byla tlusta mela velikost I -9tky…tak si predstavte, kdyz shodite tolik kilo…mela jsme pak plnejsi 4ky…
Urcite dporadne promazavejte nejakym kvalitnim kremem, at ta kuze je vlacna a elsaticka…