Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Tajtril Jak jsi to udělala ty? Přecejen 60kg za rok a čtvrt - to není jen tak. Kolik ti je?
Morbidní obezita je do bmi 40.Od čtyřiceti je to monstrozní. Takže se doktor neseknul ![]()
Od padesáti výš je to super obezita a to zní zase docela hezky ne? ![]()
A nevím, jestli to tu už zaznělo, ale ve 25 se hubne nesrovnatelně lépe, než třeba ve 45, kdy už je zpomalený metabolismus, nehledě na elasticitu kůže, teď má zakladatelka pořád velkou šanci, že jí nezůstane po zhubnutí vytahaný obličej apod.
@boball píše:
Od padesáti výš je to super obezita a to zní zase docela hezky ne?
@Lomikára No mě těch „úžasných“ 119kg zůstalo po porodu.Kila začala jít dolů s kojením a to mě nakoplo. Takže jsem úplně předělala jídelníček, přestala jsem se přejídat a dojídat po starší holce a začala jsem cvičit. Teď je mi 26
@enyf Zdroje bílkovin: luštěniny, vaječné bílky, některé druhy zeleniny (např. brokolice), arašídové máslo, ořechy, jogurty, tvarohy, sýry.. Takže není nutné se přejídat masem
Ale i s tou sójou bych šetřila, jednou za čas tofu nebo tempeh fajn. Sojové maso radši vynechat. Co se týče proteinových nápojů většina je fakt změť chemických sraček s umělejma sladidlama, taurinem a podobnejma mňamkama, ale dají se sehnat i „přírodní“ proteiny, ovšem cena taky není zrovna super. Pro normálního člověka, co chce žít zdravě a nemá žádné nedostatky živin ale podle mě žádná suplementace (krom rybího oleje) není nutná a bílkoviny jdou velmi dobře pokrýt ze stravy.
@Svandu píše:
@enyf Zdroje bílkovin: luštěniny, vaječné bílky, některé druhy zeleniny (např. brokolice), arašídové máslo, ořechy, jogurty, tvarohy, sýry.. Takže není nutné se přejídat masemAle i s tou sójou bych šetřila, jednou za čas tofu nebo tempeh fajn. Sojové maso radši vynechat. Co se týče proteinových nápojů většina je fakt změť chemických sraček s umělejma sladidlama, taurinem a podobnejma mňamkama, ale dají se sehnat i „přírodní“ proteiny, ovšem cena taky není zrovna super. Pro normálního člověka, co chce žít zdravě a nemá žádné nedostatky živin ale podle mě žádná suplementace (krom rybího oleje) není nutná a bílkoviny jdou velmi dobře pokrýt ze stravy.
No já vím, ale stejně se mi to přejídá. A soju a tofu nemám ráda vůbec. Proteiňák, co mám já, mám schválený mojí trenérkou a výživovou poradkyní. A i kdyby nebyl buhví co, tak lepší, než se neudržet a narvat do sebe chipsy, což je moje prokletí.
@Agáta13 píše:
neblbni, přestaň se urážet a dokud jsi pěkně vytočená, začni vymýšlet, jak na toDo léta můžeš mít 15 kg dole, ani se nestihneš podivit, jak rychle.. jsi mladá, dietami jsi se zatím, předpokládám netrápila, pokud přidáš pohyb, tak to půjde skoro samo
![]()
Jestli chceš nějak víc poradit (třeba co cvičit, aby to mělo efekt, nebo jak změnit jídelníček), tak mi napiš do SZ..
Ahoj m po porodu silene sirokou panev existujou neake cviky aby se panev zase stahla kinak merim 170cm a mam 65kg jim normalne 5× denne vsechno a cvicim kazdy den s jillian michaels plus kazdy den 1hod ptochazka s kocarem
@aspagi ahoj, tak takovýhle odborník přes cvičení zas nejsem jsem víc přes jídlo, chtělo by to spíš trenéra ve fitku nebo fyzioterapeuta.. Já umím poradit co se cvíča týká s tím základním. Tak, jak to popisuješ, mi to připadá v pohodě- procházka jako kardio(můžeš si u toho zkusit změřit tepovku, pokud máš sportttester- měla by být tak 125-135 ve Tvém věku.. A Jillian je super na zpevnění. Sama to mám přesně takhle naplánované pro začátek. Zatím mám smůlu- budu velryba do dubna, pak mám konečně termín ![]()
@Agáta13 píše:
@aspagi ahoj, tak takovýhle odborník přes cvičení zas nejsem jsem víc přes jídlo, chtělo by to spíš trenéra ve fitku nebo fyzioterapeuta.. Já umím poradit co se cvíča týká s tím základním. Tak, jak to popisuješ, mi to připadá v pohodě- procházka jako kardio(můžeš si u toho zkusit změřit tepovku, pokud máš sportttester- měla by být tak 125-135 ve Tvém věku.. A Jillian je super na zpevnění. Sama to mám přesně takhle naplánované pro začátek. Zatím mám smůlu- budu velryba do dubna, pak mám konečně termín
právě že já dřív vážila řé před otěhotněním a už se na sebe nemůžu koukat ne že bych byla tlustá to ne bmi mám tuším 22 takže normál váha ale mě vadí jak mám všude spíš tuky než svaly zadek rozkydlej to samý břicho i když mám jen jeden špek tak i tak..u mě je dost problém se sladkým tudduju vš a protě když mám nervy co se týče zkoušek musím mít čokoládu
a jsem schopná sníst i dvě tabulky na poezení do toho se učím a tím se uklidnuju na tohle asi pomoc neznáš co zkoušela jsem ovoce ale nezabralo pak čokoládu nad 70 procent tu hořkou tu nemůžu jinak jak je velký problém když sotva vypiju litr vody dřív jsem vypila třeba jen 2 sklenicky sotva…prostě nepocituju zizen ale vodu se snazím mít furt na ocích takze ten litr tak tak dám
Zakladatelko jsem na tom skoro stejně jako ty, jen mám o pár kilo míň. Nedávno jsem byla na gyndě, kvůli krvácení mimo cyklus a ve zprávě bylo psáno: břicho měkké, obézní. To slovo mi teda zní v uších pořád dokola.
Svoji váhu jsem si zavinila sama, jsem líná a mám houby vůli, vždycky zhubnu 3 kila a za chvíli mám 5 zpátky. Můj manžel říká, že i kdybych měla 1000 kilo tak mě bude milovat, ale já osobně bych takhle tlustého manžela nechtěla. Taky si sama občas říkám, že mi to sluší, ale pak se podívám pořádně do zrcadla a když vidím ten zadek a břicho, tak to asi tak úžasné nebude. Znám pár holek, co se jim jejich „malá nadváha“ taky líbí a nosí růžové bokovky a k tomu upnuté tílko s obřím nápisem, nebo jsou oblečené jako když zdědily hadry po mnohem mladší sestře.
Chodím 2× týdně na Pilates, doma jezdím na rotopedu, v létě na kole a inlinech, plavu. Vypadám jako hroch a hrozně mě to mrzí i štve zároveň. Už po několikáté se snažím se sebou něco udělat, musím to už konečně dokázat a něco dát dolů i kdyby 10 kilo, tak to bude hned všechno lepší a třeba pak půjde i víc. Zkus si přiznat pravdu, fakt jsi tak moc spokojená, nechceš vypadat líp, oblíknout se do menších super šatů nebo si moc vyjít v plavkách na koupališti bez ručníku kolem pasu? (který má schovat břicho a zadek)
@aspagi aha, no tak to je jasný, proč to tělo takhle vypadá.. přesně tyhle dvě příčiny- rychlý sacharidy, tučný k tomu a málo vody.. Ale je dobře, že aspoň seš si toho vědoma, to je první krok. Znám to náhodou moc dobře, studovala jsem VŠ při dětech a čokoládama se vyžrala z 59 na 73, nána blbá..
No, a na co jsem postupně přišla: na rychlé cukry obecně- ae na čokoládu tuplem- se vytváří něco jako závislost.. jednak psychická, kdy víš, že tě to rychle postaví na nohy a uklidní nervy, jednak fyzická, kdy kolísá hladina krevního cukru tak, že Tě nutí jíst další a další sacharidy, aby ses necítila unaveně.. Jak z toho ven? Počítat s regulérním absťákem několik dní (mně to trvalo cca 4-5, pak to bylo lepší). Po 3 týdnech bez sladkého ho tělo přestane skoro vyžadovat- taky mám osobně vyzkoušeno. A když si třeba pak koupíš sladkou čokotyčinku, zdá se sladká tak, že není dobrá.. Pokud se těch sacharidů fakt chceš odvyknout, tak je potřeba mmít opravdu pravidelné vyvážené jídlo, dostatek sacharidů(ale komplexních)k snídani a přesnídávce, odpol a večer spíše bílkoviny a zeleninu. Nešidit se na kaloriích- tj rozhodně nejíst pod bazální metabolismus, který je individuální, ale obvykle je cca 6 tis kJ. Pití je prostě nutnost, ale není to tak těžké si zvyknout, jako boj s tou čokoládou. Na pití stačí budík s upomínkama, nebo dvě láhve vody připravené k vypití na každý dena stojící na stole.. Pokud chceš zpevnit, tak bohužel nezbývá nic jiného, než pravidelně- skoro denně- cvičit.. ale budiž útěchou, že cvičením se vyplavují endorfiny, látky zlepšující náladu podobně, jako ty škodlivé z čokolády
. Super motivace včetně fotek je na FB- skupina Miru Fitness motivation, Cvičíme s Jillian Michaels, nebo Mamina Zdenina. Jsou tam i maminky po x dětech a s úbytkem 20 kg běžně.. Tak držím palce- mne to taky čeká, na jaře porodím a pak potřebuju sundat ze součsných 88 na původních 59.. ufff.. ![]()
Souhlas, zakladatelka si nechce připustit, že tyhle míry jsou jak od Míši kuličky a chtěla jen slyšet, že je plnoštíhlá