MŠ zápis a 2* odmítnutí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
160
3.2.16 10:19

@terinka4444 tady je školka placená, nemám nic zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.2.16 10:20

@marush85 Není na tom nic špatného, naopak je chválihodné, že plánuješ. Lepší, než maminky, které začnou řešit kam sdítětem měsíc před nástupm do práce.
Nicméně bych byla opravdu s umisťováním dítěte pod 3 roky do státní školky oravdu opatrná ne hlavně na to nespoléhala.
Nejen z kapacitních důvodů, ale jak tu někdo zmínil, I proto, že vůbec nevíš, jakna tom to dítě bude. Na syna je spolehnutí co se nočníku přes den týče až od 2,5 let (pleny má na noc), do 2,5 let v podstatě nemluvil, teď teprve začíná se rozmlouvat a i tak mu je špatně rozumnět, neoblékne se, svlékne si jen něco a jen když chce, nevysmrká se… Dát ho do „velké“ školky mezi dalších 20-25 tříleťáků (i když by ho asi vzali, letos pár dvou a půl letých dětí nastoupilo), by byla katastrofa asi pro všechny zůčastněné. Takže bych být tebou ěla v záloze soukrmou školku, kde je míň dětí, individuálnější přístup, na děti je čas a netrvá se na samoobsluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.2.16 10:20
@marush85 píše:
@Kikuška90 nechci ho tam dávat letos to jsem psala, chci až přští rok 2017 v září. @lecijasek přesně všech 5 dětí dn´vou letých co vzali loni, mají maminku doma! já doma nebudu. přišlo mi to líto že prostě jejich děti vzali a moje už teď ví, že mi příští zápis také nevezmou.Příspěvek upraven 03.02.16 v 10:17

naše školka měla loňský školní rok volné kapacity, nevím jak, jinak je to nabouchané, ale loni prostě byl dostatek míst, tak vzali 4 děti 2,5roku. U zápisu na letošní rok říkala ředitelka, že to byla katastrofa, že letos prostě nevezme dítě pod 3roky, i kdyby jí zůstala volná kapacita. Nutit ji nikdo nemůže, celý systém je stavěn na děti od tří let. Děti do tří let patří do jeslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.2.16 10:21
@marush85 píše:
@terinka4444 tady je školka placená, nemám nic zadarmo.

aha, a kolik se u vás ta státní školka platí? 500 na měsíc? Promiň, tomu já říkám zadarmo na stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
3.2.16 10:24

@Kikuška90 kapacitně by se vešel. nebudud se tu dohadovat, přečti si co jsem psala a pak my raď poku nějakou zkušenost nebo věcnou radu. děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
3.2.16 10:29

@Svistice konečně někdo kdo mě alespoň chápe, děkuju. ano vím, že dopředu nemůžu vědět, jak na tom bude, ale taky vím, že to můžu ovlivnit, trénik a věnování se dělá divy. dcera byla bez plen od 1 roku a v roce a půl se dokázala svléct, ve dnou se i oblíkala a to že chce jíst, pít na záchod, jak se jmenuje kde bydlí,… uměla před jejíma 2 rokama. @terinka4444 ano 500 plus jídlo. to já neberu zadarmo, ale nebudu rozebírat finanční možnsoti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
3.2.16 10:29

@lecijasek No moje sestra přišla o práci právě proto, že jí malého nevzali do školky (měl narozeniny v říjnu). Práci si nemůže sehnat, protože nemá malého ve školce. Dávala přihlášky do dvou soukromých školek. Jednu neotevřely, protože měly zájem jen dvě maminky a ta další je plná, takže jí tam malého vezmou max dva dny v týdnu na půl dne. Babičky jsou pracující, takže hlídat nemohou…fakt začarovaný kruh. S tím homeoffice máš pravdu. Já takhle dělám při RD a musím říct, že to je fakt výhoda. Nebrali za mě náhradu a návrat by pro mě měl být podstatně lepší. Ale když vydím ty zoufalé maminky kolem sebe. Známá teď byla na koberečku, protože jí děti marodí co 14 dní a je s nimi pořád na paragrafu. Prý to má omezit. Tak by mě zajímalo, jak to má asi dětem vysvětlit, aby nemarodily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.2.16 10:30

@marush85 ta promiň, jídlo bys musela dávat i doma, a pokud ti 500 na celý měsíc ne celodenní hlídání dítěte nepřijde obrazně řečeno zadarmo, asi se podivíš, až ti to dítě nevezmou a ty zacáluješ desítku za soukromou. 500je naprosto směšná částka za celodenní hlídání dítěte na celý měsíc, ještě v situaci, kdy ti k tomu stát dál platí rodičák. Nevděk světem vládne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.2.16 10:37

@marush85 Holka, nechci Ti brat iluze. Já taky myslela, jak moje dítě na látkových plenách bude nejpozději do 22 měsíců (narození sourozence) bez plen, jak bude umět mluvit, když mu od mimina čteme, jak zvládne samoobsluhu. Prdlajs. Syn mi dal velkou lekci.
Ono to není jen o tom, jak se dítěti věnuješ, ale jak je na to to dítě zralé a ochotné spolupracovat. A to moc neovlivníš.

Takže ač jsem pro umisťování dětí pod 3 roky do „školek“ z důvodu návratu matek do práce (pokud pracovat chtějí), tak ale pouze za podmínky, že se jedná o zařízení uzpůsobená/připravená na takto male děti. Protože jinak to dopadá tak, jak psala @terinka4444 Nebudeme si nallhávat, že v práci s 2,5 letým a dítětem 3+ je velký rozdíl. A školka není hlídárna, ale vzdělávací zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
3.2.16 10:38

@Sweet_Angel2 jj začarovaný kruh a stejně at děla co dělá, tak se najde někdo kdo stejně s tím má nějaký problém. právě z toho samého důvodu, ze jsem tuhle práci hledala 2 roky tak sem se jí nechtěla vzdát. nechci zase skončit u pasu na směnu za minimální mzdu.
@terinka4444 ano jídlo i doma proto jsem to nevyčíslovala. ono pokud bych měla dát ješte 10 tisíc za soukromou školku(, která tu je jedna a je plná právě dvouleťáků), tak mi zbydou cca 2000. u mě zadarmo je prostě 0 Kč. ale už to nebudem rozebírat, pro tebe je to zadarmo, pro mě ne. já v té době nebudu už pobírat rodičák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
3.2.16 10:41

No, já musím v září 2016 do práce, skončí mi rodičovská, jenže mám tu smůlu, že dcerka je narozená v září, takže je posuzovaná při zápisu ve skupině 1-2 dvouletí a má za to nula bodů, takže mám smolíka. Navíc bydlíme na vsi u města, kde není jediná soukromá školka, takže i kdybych nakrásně sehnala práci a byla ochotná dát půlku platu na soukromou školku, tak nemůžu, a opravdu tady není (okres Žďár nad Sázavou - ve Žďáře soukromá školka není).

Jediná naděje je, že letos je míň dětí a že mi ji ve školce u nás na vsi vezmou i přesto, že k 31.8.2016 nebude mít ještě tři roky.

Takže dělám co můžu, pracuju vlastně pořád, dělám hodně z domu a snažím se udělat si kariéru na práci z domu, příp. částečném úvazku, který při povaze mojí práce není nemožný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.2.16 10:42

@marush85 ano a takhle přesně to dělají mámy dětí, co se nedostanou do školy. Je až hloupě trapné psát, že je to za 500 a ne zadarmo. Jinak půl roku dítěte budeš mít rodičák, takže školku můžeš dotovat z toho a zbytek přesně takhle to dělají ty mámy, pracují zadarmo, aby nepřišly o práci a z platu platí soukromou. Pak až se dostanou do státní, tak si libují, jak levné to je. Obrazně řečeno za hubičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
3.2.16 10:45
@terinka4444 píše:
@marush85 ano a takhle přesně to dělají mámy dětí, co se nedostanou do školy. Je až hloupě trapné psát, že je to za 500 a ne zadarmo. Jinak půl roku dítěte budeš mít rodičák, takže školku můžeš dotovat z toho a zbytek přesně takhle to dělají ty mámy, pracují zadarmo, aby nepřišly o práci a z platu platí soukromou. Pak až se dostanou do státní, tak si libují, jak levné to je. Obrazně řečeno za hubičku.

no když si to potom odečteš z daní, tak je ta státní školka opravdu zadarmo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
3.2.16 10:54

@Fazulina držím palce, aby ti to klaplo!
@terinka4444 jak půl roku budu mít rodičák? mě končí v září 2017. nemuzu pracovat zadarmo, musíme někde bydlet - platíme hypotéku. nechci se dohadovat, na to nemam čas, já chtěla poradit nic víc. i tak děkuji za tvoje postřehy a možnosti jak to dělaj jíné matky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
3.2.16 10:54

Tvl hlidani za 25kc na den?? Chapu snahu dite dostat do skolky, ptz je topro tebe nezbytne. Ale tvoje uvazovani je sileny, 25kc za den hlidani je opravdu vice nez smesny. Platim za chuvu 130kc/h, kdyz jsem pryc 10h vyplaznu 1.300 + samozrejme strava ditete. Takze i ta soukroma skolka je kolikrat " levna ". Kazdopadne zkus dite prihlasit ve vhodny cas a treba bude natolik sikovbe, ze ti ho proste vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin