MŠ zápis a 2* odmítnutí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
3.2.16 11:26
@věrasek80 píše:
@lecijasek nevím ale školku asi celou z daní odečíst nelze jen nějakou část ne, nevím to jistě já ji budu odečítat až letos tak nevím

až do výše 8500(tedy pokud to pro letošek nezvedli) takže státní školku 500×12je 6000 odečteš komplet celou a máš ji zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
3.2.16 11:26

@Mar__tanka1983 a prosim tě, já můžu tedy dát více přihlášek to není nijak omezené? to zkusím, díky za typ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
3.2.16 11:31

@marush85 to můžeš, pak jen teda nahlásíš ostatnim že byl přijat at neblokují místo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
3.2.16 11:34

Tak super :-) Vy teda myslíte že letos na to mam zapomenout a az příští rok objet školky a zapsat ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
3.2.16 11:35

@terinka4444 tak díky za info to jsem nevěděla tak já zatím budu odečítat jen za 4měsíce ale příští rok už to bude za celý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
3.2.16 11:37

@marush85 ano zapiš ho až příští rok jinak u nás se státní šškolka platí 700kč měsíčně +stravné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
3.2.16 11:42
@věrasek80 píše:
@lecijasek nevím ale školku asi celou z daní odečíst nelze jen nějakou část ne, nevím to jistě já ji budu odečítat až letos tak nevím

Můžeš odečítat od již vypočtené daně slevu na školku ve výši skutečně zaplaceného školkovného (nejvíce však ve výši minimální mzdy pro ten daný rok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
3.2.16 11:46

@terinka4444 já měla neurčitou a důvod snižování počtu zaměstnanců i právník říkal že stím nic neudělám, ale ted už je to jedno nejmladší bude mít rok tak jsem a jetě nějakou dobu doma budu a kdyžtak půjdu dělat do obchodu kde u nás přijímají pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
3.2.16 11:47

@Janina81 tak děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.2.16 11:52
@marush85 píše:
Tak super :-) Vy teda myslíte že letos na to mam zapomenout a az příští rok objet školky a zapsat ho?

Jo, zkus příští rok zkusit zápis u vice školek.
Já třeba půju s malou taky, ale s tím, že by nastoupila až v dubnu 2017, kdy jí budou ty tři roky.
Pokud se u nás půjde pracovat dřív, rodičovská je nahlášená do jejích dvou let, tak se rozhodnu dle aktuální situace. Buď půjde do jeslí, nebo do soukromé školky, nebo bude ještě doma a rodičovská se prodlouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
3.2.16 12:33
@marush85 píše:
@Mar__tanka1983 a prosim tě, já můžu tedy dát více přihlášek to není nijak omezené? to zkusím, díky za typ

není to omezené. A radím, dát přihlášku do soukromé dřív, než proběhnou přijímačky do státních. Protože v lednu si můžeš v soukromých vybírat, ale v březnu, po přijímačkách do státních se ty soukromé (hlavně ty levnější) začnou zaplňovat.

Takže já to udělala tak, že na konci ledna jsem malýho přihlásila do sourk. školky, dostala jsem potvrzení o přijetí. Pak sem šla k zápisu do státní. Když v březnu bylo jisté, že se malej dostal do státní, tak jsem na soukromou zašla a oznámila to tam. Byla jsem domluvená i dopředu, že to nebude problém, pokud by se do státní dostal.
A zatímco v lednu mi ho do soukr. přijali bez problémů, tak kamarádka v březnu už tam dítko nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
3.2.16 12:40

@marush85 jo, šla bych do toho taky až příští rok. Teď to fakt nemá smysl (právě protože to, že opakovaná přihláška - jistota přijetí, fakt nefunguje). Podej klidně více přihlášek (pozor na „obvod“, za to jsou body navíc, takže mimo obvod jsi bez šance úplně), k přihlášce se přikládá potvrzení od dr., takže zaplatíš u doktorky podle počtu vystavených potvrzení.
Ale protože dítko máš (dle metříku) až březnové, tak stejně moc nedoufej v přijetí, protože v září 2017 jestli dobře počítám, bude 2R6M. A kdyby ti ho přijali, tak by stejně nastoupil nejspíš až v tom březnu. Tak s tím počítej dopředu ;)
A okoukni ty soukromé. Záleží, v jakém bydlíš městě, někde se dá sehnat soukr. školka za docela rozumné peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
3.2.16 13:24

@Mar__tanka1983 děkuju za velmi cenné rady :dance: našla jsem soukromou za 5800 měsíčně :-) to by taky ještě šlo.

díky moc všem za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.2.16 15:08
@věrasek80 píše:
@terinka4444 já měla neurčitou a důvod snižování počtu zaměstnanců i právník říkal že stím nic neudělám, ale ted už je to jedno nejmladší bude mít rok tak jsem a jetě nějakou dobu doma budu a kdyžtak půjdu dělat do obchodu kde u nás přijímají pořád

Nezlob se, ale je to prostě nesmysl, v průběhu rodičovské dovolené ti nesmí dát zaměstnavatel výpověď pro nadbytečnost. Prostě zak je postaven zákoník, nesmí vyhodit těhotnou a v průběhu rodičáku tě nesmí vyhodit ani pro nadbytečnost. pouze pokud by končila celá firma a i tak by ti náleželo odstupné.

Ono jestli to nebylo tak, žes jim kývla na odstupné, vzala peníze a podepsala dohodu, jinak tě vyhodit proti tvé vůli prostě nemohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
3.2.16 15:16

@terinka4444 odstupné jsem dostala dle zákona a zbytek řešil i právník ale to nemá cenu tu řešit, že dnes už ta firma nefunguje nebot zkrachovala necelý rok po mém propuštění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin