Můj otec se nezajímá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.3.23 23:31

Mne se otec ozve jen na narozky a to jeste ne ani na vsechny. Mym detem se neozval nikdy v zivote. Ale on se nestyka s nikym, ani se svymi sourozenci, ani se svoji mamkou, ktere je uz pres 90 let. Nemuzu rict, ze by me to nemrzelo, ale zvykla jsem si. Kdyz se mi narodily deti, tak me to chvilku mrzelo vic, ale nenadelam nic. Hospoda a kamaradi jsou mu prednejsi :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.23 23:54

Má novou rodinu, nove děti, ty mají na co si vzpomenou.
Už mě kolikrát napadlo, se prostě úplně odstřihnout. Jednou mi ale vyčetl, že tím, ž jsem se k partnerovi odstěhovala daleko, jsem je odstřihla. Přitom já měla zájem je vidat… teď mám prostě sto chutí mu ani neříkat, že svatba bude, nevím zda ho tam vůbec chci. Partner, když ví jak se chová ho ani poznávat takzéž nechce. A to malé… nechci, aby mělo takového dědu na baterky…

Taky by mě zajímalo, zda takový člověk má nějaké výčitky, pocit viny nebo zda ho to prostě někdy zamrzí…

• Citovat
  • Upravit
34322
12.3.23 00:11
@Anonymní píše:
Už mě kolikrát napadlo, se prostě úplně odstřihnout. Jednou mi ale vyčetl, že tím, ž jsem se k partnerovi odstěhovala daleko, jsem je odstřihla. Přitom já měla zájem je vidat… teď mám prostě sto chutí mu ani neříkat, že svatba bude, nevím zda ho tam vůbec chci. Partner, když ví jak se chová ho ani poznávat takzéž nechce. A to malé… nechci, aby mělo takového dědu na baterky…Taky by mě zajímalo, zda takový člověk má nějaké výčitky, pocit viny nebo zda ho to prostě někdy zamrzí…

Ber to tak, ze on niceho hlubsiho neni schopen.
Proste „treti ruka mu nenaroste“.
Dela co zvladne a chce, nema smysl ocekavat vic a trapit se tim.

Jestli ho zvat nechces, nezvi ho. Kasli na to, „co by se melo“, a rid se tim, co citis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.23 08:37

Ber to tak, jak to je, to je život. Že se v tom budeš babrat ti nijak nepomůže, spíš naopak. Člověk musí pracovat s tím, co má a být vděčný i za takového otce, protože mohl být také daleko, daleko horší.
Chápu, že otec chybí a mrzí tě jeho chování. Mě taky chybí, ale ne ten můj :lol:. Je ale důležité to prostě přijmout jako fakt a být vděčná, že máš třeba tu sestřenici, maminu, další rodinu. To každý nemá. A otec prostě nefunguje, tak to holt někdy je, neotravuj si tím život. Pokud ho nechceš zvát na svatbu, říkat mu o dítěti, nedělej to. Je to tvůj život a chovej se, jak to cítíš. Jen počítej s tím, že se ten vztah ještě zhorší.

• Citovat
  • Upravit
9059
12.3.23 09:24
@Cimada píše:
A to by ses divila. Znám „staříky“, kteří kňourají, že k nim mladá nejede, ale ani omylem by jí nezavolali, podle jejich teorie „to mladí mají projevovat zájem, my nevíme, jestli mají čas“. Lidi jsou fakt různí.
Čemu bych se divila? To očividně není tento případ. Manželovi prarodiče se sami ozvou jen když má někdo z nás svátek nebo narozeniny. Ale jsme zváni na všechny oslavy, Vánoce, Velikonoce a víme že o nás stojí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9059
12.3.23 09:26
@Anonymní píše:
Už mě kolikrát napadlo, se prostě úplně odstřihnout. Jednou mi ale vyčetl, že tím, ž jsem se k partnerovi odstěhovala daleko, jsem je odstřihla. Přitom já měla zájem je vidat… teď mám prostě sto chutí mu ani neříkat, že svatba bude, nevím zda ho tam vůbec chci. Partner, když ví jak se chová ho ani poznávat takzéž nechce. A to malé… nechci, aby mělo takového dědu na baterky…Taky by mě zajímalo, zda takový člověk má nějaké výčitky, pocit viny nebo zda ho to prostě někdy zamrzí…

Osobní zkušenost… Zamrzí, ale až na smrtelné posteli. Doslova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.23 09:50
@Anonymní píše:

Nedělej nic proto, že se to „musí“. Nemusí. Voláte si párkrát do roka, tak bych to nechala, max poslat pohled, oznámení.

Zda má takový člověk výčitky, věřím, že má, ale až na samém konci života. Přítel mamky byl to samé. Měl „své“ dítě a na ty z předchozího vztahu i nevlastní z vysoka kašlal. Tam navíc zemřela jejich maminka na rakovinu a on místo, aby se postaral, tak je dal prarodičům. Jeho syn (bratr) se zabil v autě. Mamka už nežije, pán je sám a moc rád by obnovil vztahy s dětmi, ale ty už nemají zájem. Ani já nemám zájem, odešla jsem kvůli němu v patnácti z domu. Co dáváš, to dostaneš.

• Citovat
  • Upravit
3792
12.3.23 10:09

Určitě bych takhle nedolejzala. A vůbec by mě ani nenapadlo zvát ho na svatbu. Nebo to pořádáte svatbu o 500 lidech s neomezeným rozpočtem? I to přání fakticky cizím lidem po telefonu… nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
12.3.23 10:30

Vyprdla bych se na něj. Odstřihla bych ho úplně ze svého života. Nebyl otec tak nebude ani dědečkem. A na svatbu bych ho taky nepozvala, on tě nepozve na oslavu a ty bys měla na tvůj velký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
12.3.23 11:11

Já chápu tu snahu, ale je to jako v každých jiných vztazích si myslím.. když není zájem, tak ho nijak nevytřískáš. Takže souhlasím s většinou zde. Píšeš, že máš fajn mamku s jejím přítelem, partner má snad taky fajn rodiče. Zvládnete to i bez tvého „otce“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.23 11:13

Děkuji všem za reakce a podporu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.23 12:43

Taky mě nezvali na jejich svatbu s macechou, nevím zda jsem zmiňovala.

@Sisika9 nene, normální svatba, rodina a přátelé.. ale když nechce poznávat partnera, tak nevím proč ho zvát. Na druhou stranu, budu za buranku, když otce s macechou nepozvu?… neslušná a nevděčná. Úplně vidím jejich ublíženou reakci.

• Citovat
  • Upravit
82
12.3.23 13:02

Když by byli ublížení tak bych jim řekla že oni vás také nepozvali na svatbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
12.3.23 13:49
@Anonymní píše:
Taky mě nezvali na jejich svatbu s macechou, nevím zda jsem zmiňovala.@Sisika9 nene, normální svatba, rodina a přátelé.. ale když nechce poznávat partnera, tak nevím proč ho zvát. Na druhou stranu, budu za buranku, když otce s macechou nepozvu?… neslušná a nevděčná. Úplně vidím jejich ublíženou reakci.

O tebe se nestará a nezajímá on. On je ten neslušný buran, který není ani za nehet vděčný za zdravé šťastné dítě. Na jejich ublizenou reakci bych reagovala maximálně „dobře vám tak“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová