Hádka s kámoškou na výletě

Anonymní
11.3.23 08:11

Hádka s kámoškou na výletě

Ahoj, mám problém rozhodly jsme s kamarádkou jet na třídenní výlet máme stejně staré děti (2 roky +-). Tak jsme včera vyrazily autem. Na dálnici jsme se stavily v mekaci já čekala s dětmi v autě kámoška šla pro jídlo každému vzala happy meal. Když jsem reagovala, že teda to není moc dobrej nápad. Začala, že vzala nugetky a že je to jako řízky atd. No a už to jelo. Nechtěla jsem to dítěti dát, to to samozřejmě chtělo, jak jinak. S kamarádkou jsme se pohádaly. Řekla mi, že jsem hrozna a nic nikomu nedopreju. Že jim to vzala jen výjimečně, když jsou na výletě. Hlavně pravidla, no bylo toho vic atd.

Teď tu ležím na pokoji a jako nevím co s tím, přece jen nás čekají spolu dva dny a bude dusno? Chci to urovnat.

Opravdu jsme to s tím mekacem přehnala? Kupujete to dětem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
462
11.3.23 08:14

Teda promiň, ale co jsi čekala, že tam koupí? Vždyť jsi věděla, kde jste zastavily na jídlo. Tam zdravou stravu opravdu nevedou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.3.23 08:16

Bože, covtam měla těm dětem vzít?
Nemělas tam stavět, teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21610
11.3.23 08:18

Ano, totálně jsi to přehnala. Co jsi čekala, že z mekáče přinese? Celozrnné pečivo a bioovoce? Dvouleté dítě výjimečně snědené nuggety z mekáče fakt nezabijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.23 08:19

Ale my jsme se tam stavily na jídlo pro sebe, ne dětem. Děti měly svoje a ona k tomu koupila tohle.

• Citovat
  • Upravit
5921
11.3.23 08:19

Zdravý to sice není, ale díru do žaludku jim to neudělá. Máš pusu tak jste se měli domluvit co se koupí dětem a vzájemně to respektovat. Prostě za ní zajdi a řekni ji jaké máš představy o jídle a udělejte kompromis.Taky nechodíme do mekáče ale sem tam jsme děckám vyhověli když jsme někde byli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21610
11.3.23 08:21
@Anonymní píše:
Ale my jsme se tam stavily na jídlo pro sebe, ne dětem. Děti měly svoje a ona k tomu koupila tohle.

Tak to je už úplný úlet. Koupit jen sobě a dětem nevzít nic… Přijdeš mi dost mimo, nezlob se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40417
11.3.23 08:21
@Anonymní píše:
Ale my jsme se tam stavily na jídlo pro sebe, ne dětem. Děti měly svoje a ona k tomu koupila tohle.

To nechápu…

Ty si nakoupíš jídlo z mekáče pro sebe a čekáš, že to děti budou smutně sledovat a jíst „svoje“ jídlo? :)
Bud všichni nebo nikdo, bych řekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
11.3.23 08:22

Co na to říct? Věř, že bude hůř… :nevim: Dítěti to rozhodně jednou za čas neublíží… Kamarádce bych se při snídani omluvila a užila bych si zbytek výletu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
11.3.23 08:24
@Anonymní píše:

Fakt problém :mrgreen: když to jis ty, proč by si nemohlo dítě dat nugetku proboha :roll: a ano, kdyz jedeme na výlet a stavíme se v mekaci, daj si i děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
11.3.23 08:27
@Anonymní píše:

Jakože ty se budeš cpát tučným a nezdravym a dítěti strcis papriku? :mrgreen: ty seš teda osoba. To jsem jakteziv neslysela :lol: tak snad jdeš dítětem s jídlem příkladem ne? Síla teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Myslim, ze dětem uskodi víc ta hádka, které byly svědkem, než nugety, a to jsem studovala výživu 5 let na VŠ. S nadsázkou samozrejme. Je super, ze dbas na zdravou stravu, ale hadat se s někým, kvůli tomu, ze dá nugety dítěti, to je opravdu moc. Beres to příliš striktně. Já jsem jako dítě měla zakázané chipsy, sladké nápoje apod. A hádej za co jsem utrácela pravidelně (potajmu) svoje kapesné. Za mne by měla převládat zdravá strava a občas s klidem muže člověk sníst i něco nezdraveho. A ano, i když mu jsou dva.

• Citovat
  • Upravit
5921
@a12 píše:
Fakt problém :mrgreen: když to jis ty, proč by si nemohlo dítě dat nugetku proboha :roll: a ano, kdyz jedeme na výlet a stavíme se v mekaci, daj si i děti.

Vsadím boty že děti měli z domu nabaleno. Já kdybych měla narvanou celou tašku jídlem tak taky budou chtít stejně mekáč a na jídlo z domu z vysoka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
11.3.23 08:29

Když nechci dítě krmit junk food, tak to snad sama také nejím a nabalím na cestu zásoby z domova. Pak mi také přijde standardní mít přátelé, se kterými se blíže znám, a kteří přibližně znají moje stravovací návyky.
Sama jsem vegetarián, junk food je pro mě něco jako jídlo z popelnice a nejím to. Ovšem mám manžela a postižené, pubertální dítě a občas jim to toleruji. Ten úvodní příspěvek mi přijde jako nevyzrálé, polodětské chování. Na pobytový víkend bych jela snad jedině s někým, koho dobře znám a přibližně vím, jak spolu budeme vycházet, :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
2762
11.3.23 08:30

Bez, udělej všem usmirujici snidani a řekni, že se omlouvá za včerejšek, že to byla od tebe blbost.

Příspěvek upraven 11.03.23 v 08:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová