Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teda promiň, ale co jsi čekala, že tam koupí? Vždyť jsi věděla, kde jste zastavily na jídlo. Tam zdravou stravu opravdu nevedou…
Ano, totálně jsi to přehnala. Co jsi čekala, že z mekáče přinese? Celozrnné pečivo a bioovoce? Dvouleté dítě výjimečně snědené nuggety z mekáče fakt nezabijí.
Ale my jsme se tam stavily na jídlo pro sebe, ne dětem. Děti měly svoje a ona k tomu koupila tohle.
Zdravý to sice není, ale díru do žaludku jim to neudělá. Máš pusu tak jste se měli domluvit co se koupí dětem a vzájemně to respektovat. Prostě za ní zajdi a řekni ji jaké máš představy o jídle a udělejte kompromis.Taky nechodíme do mekáče ale sem tam jsme děckám vyhověli když jsme někde byli.
@Anonymní píše:
Ale my jsme se tam stavily na jídlo pro sebe, ne dětem. Děti měly svoje a ona k tomu koupila tohle.
Tak to je už úplný úlet. Koupit jen sobě a dětem nevzít nic… Přijdeš mi dost mimo, nezlob se.
@Anonymní píše:
To nechápu…
Ty si nakoupíš jídlo z mekáče pro sebe a čekáš, že to děti budou smutně sledovat a jíst „svoje“ jídlo? ![]()
Bud všichni nebo nikdo, bych řekla…
Co na to říct? Věř, že bude hůř…
Dítěti to rozhodně jednou za čas neublíží… Kamarádce bych se při snídani omluvila a užila bych si zbytek výletu ![]()
@Anonymní píše:
Fakt problém
když to jis ty, proč by si nemohlo dítě dat nugetku proboha
a ano, kdyz jedeme na výlet a stavíme se v mekaci, daj si i děti.
@Anonymní píše:
Jakože ty se budeš cpát tučným a nezdravym a dítěti strcis papriku?
ty seš teda osoba. To jsem jakteziv neslysela
tak snad jdeš dítětem s jídlem příkladem ne? Síla teda.
Myslim, ze dětem uskodi víc ta hádka, které byly svědkem, než nugety, a to jsem studovala výživu 5 let na VŠ. S nadsázkou samozrejme. Je super, ze dbas na zdravou stravu, ale hadat se s někým, kvůli tomu, ze dá nugety dítěti, to je opravdu moc. Beres to příliš striktně. Já jsem jako dítě měla zakázané chipsy, sladké nápoje apod. A hádej za co jsem utrácela pravidelně (potajmu) svoje kapesné. Za mne by měla převládat zdravá strava a občas s klidem muže člověk sníst i něco nezdraveho. A ano, i když mu jsou dva.
@a12 píše:
Fakt problémkdyž to jis ty, proč by si nemohlo dítě dat nugetku proboha
a ano, kdyz jedeme na výlet a stavíme se v mekaci, daj si i děti.
Vsadím boty že děti měli z domu nabaleno. Já kdybych měla narvanou celou tašku jídlem tak taky budou chtít stejně mekáč a na jídlo z domu z vysoka ![]()
Když nechci dítě krmit junk food, tak to snad sama také nejím a nabalím na cestu zásoby z domova. Pak mi také přijde standardní mít přátelé, se kterými se blíže znám, a kteří přibližně znají moje stravovací návyky.
Sama jsem vegetarián, junk food je pro mě něco jako jídlo z popelnice a nejím to. Ovšem mám manžela a postižené, pubertální dítě a občas jim to toleruji. Ten úvodní příspěvek mi přijde jako nevyzrálé, polodětské chování. Na pobytový víkend bych jela snad jedině s někým, koho dobře znám a přibližně vím, jak spolu budeme vycházet,
.
Bez, udělej všem usmirujici snidani a řekni, že se omlouvá za včerejšek, že to byla od tebe blbost.
Příspěvek upraven 11.03.23 v 08:30
Ahoj, mám problém rozhodly jsme s kamarádkou jet na třídenní výlet máme stejně staré děti (2 roky +-). Tak jsme včera vyrazily autem. Na dálnici jsme se stavily v mekaci já čekala s dětmi v autě kámoška šla pro jídlo každému vzala happy meal. Když jsem reagovala, že teda to není moc dobrej nápad. Začala, že vzala nugetky a že je to jako řízky atd. No a už to jelo. Nechtěla jsem to dítěti dát, to to samozřejmě chtělo, jak jinak. S kamarádkou jsme se pohádaly. Řekla mi, že jsem hrozna a nic nikomu nedopreju. Že jim to vzala jen výjimečně, když jsou na výletě. Hlavně pravidla, no bylo toho vic atd.
Teď tu ležím na pokoji a jako nevím co s tím, přece jen nás čekají spolu dva dny a bude dusno? Chci to urovnat.
Opravdu jsme to s tím mekacem přehnala? Kupujete to dětem?