Musím koupit podsedák do auta a trpím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2596
9.3.18 22:30

Vozím čtyřleté dítě občas na sedáku neb máme dvě auta a kvůli každýmu nákupu měnit sedačku nebudu. Podle mě záleží hlavně na autě pokud tchánovi vozí ve favoritů tak jim bezpečnost nezajistí ani sedačka za půl mega. Máme novější bezpečné vozy a těm věřím víc než plastové skořápce (autosedačce),samozřejmě na delší cesty mám Romer s izofixem. Jinak dcera 13 měří 167 a má 40 kg. Těch 58 mi přijde taky dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
12.3.18 20:45

@Nimie máme renalt clio 20 let staré a isofix má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
12.3.18 20:49
@Alyss1 píše:
Muzete mi pls nekdo objasnit, proc je autosedacka pro 36 kg a vic nebezpecna, kdyz podsedaky jsou take do 36 kg?!?

To by mě taky zajímalo. Dle mě pokud se dítě do té sedačky v pohodě vejde, má ji dobře za hlavou, tak je vždy lepší než podsedák. Už jsme tu měli nehodu, kde rodičům se nic nestalo a 11 letá holka se potloukla, protože vypadla z podsedáku, do 150cm ji chyběl kousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
12.3.18 20:53
@Netopirek píše:
@Alyss1 podsedák dítě jen zvedá. Sedačku má kolem sebe. Při nárazu by se sedačka vyšší váhou mohla zlomit a ublížit.

O tomto bych si ráda přečetla nějakou studii nebo testy. Tomu se mi moc nechce věřit. Beru, že je nebezpečné dávat těžší dítě do sedačky, která má vlastní pásy, ale nechce se mi věřit, že by se sedačka mohla zhroutit nárazem, protože na ní sedí trošku těžší dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.3.18 21:00

Já dnes koukla ke kamarádce do auta, když se chystala vyzvednou děti, zarazilo mě, že už tam nemá pro skoro osmiletého ani podsedák. Tak prý ho klukovi sebrala, protože když ho měl, tak mu hlava přečuhovala nad sedačku (nemá hlavové opěrky) a bylo to na zlomení vazu při prudším zastavení. Doporučila jsem jí sedačku, ta hlavu chrání, ale to prý nemá cenu, že má 32 kg a stejně by ji pak nemohl mít. Kluk může mít asi 130 cm, není o moc vyšší než můj šestiletý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí