Může dítě do kina?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
11.7.22 21:07

@MayaPis je to letni kino, v tom by problém asi nebyl. A pořád by byla možnost zvednout se a odejít:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
11.7.22 21:08
@LIlian.96 píše:
@sagina díky za reakci:-) já se s tím setkávám právě poprvé.

už nevím, v jakém jsme byli kině, asi v Cinema City, tam chodíváme nejčastěji. a co koukám do všeobecných podmínek, tak to jsou body 19 a 20:

19. Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah promítaných filmů, reklam a upoutávek. Každý Návštěvník je povinen předem zvážit, zda jemu či jím doprovázenému dítěti nemůže návštěva vybraného představení přivodit újmu, zejména pak je Návštěvník povinen zvážit, zda je pro osobu mladší 12 let vhodná návštěva kinematografického představení označeného jako nevhodné pro děti do 12 let.

20. Návštěvníkovi je zakázáno účastnit se kinematografického představení, pokud nesplňuje věkovou hranici přístupnosti stanovenou výrobcem nebo distributorem audiovizuálního díla ve smyslu ust. § 4 písm. c) a d) zák. č. 496/2012 Sb., o audiovizi. Každý Návštěvník je povinen na vyzvání prokázat zaměstnanci Provozovatele, že splňuje věkovou hranici pro návštěvu kinematografického představení.

to je ten rozdíl mezi filmem „nevhodným“ (bod 19) a „nepřístupným“ (bod 20).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.7.22 21:11

@sagina Ok. Takže s náma dospělýma kluky normálně pustí. Díky moc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
11.7.22 21:12
@Aspera píše:
Přesně toto jsem chtěla napsat. Nevhodné je na rodičích. A když slyším od dětí ve škole co sledují, tak se kolikrát divím.

Kdysi davno v praveku, druzinarka nasim druhackum pustila na rozloucenou pred prazdninama Van Helsing.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
65258
11.7.22 21:13
@kdoviktera píše:
Kdysi davno v praveku, druzinarka nasim druhackum pustila na rozloucenou pred prazdninama Van Helsing.. :roll:

no já zase zírám, co děcka chtějí pustit a znají v tom věku, když dostanou volný výběr. I písničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45714
11.7.22 21:15

Urcite vas pusti, neni to zakaz, jen doporuceni a je to na rodicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
11.7.22 21:16
@LIlian.96 píše:
@Svetluska55 díky za komentář, moje otázka zněla trochu jinak :-)

Ale tak dozvěděla ses, že v tomto kine to nebyl problém.. že když na tom rodič trval, děti by pustili i na zombie vyvražďovacku :)

• Citovat
  • Upravit
kdoviktera
11.7.22 21:17
@vokishka píše:
no já zase zírám, co děcka chtějí pustit a znají v tom věku, když dostanou volný výběr. I písničky.

To hodne zalezi na okolnostech a obecne na hranicich rodiny.
Moje „deti“ maji o 10 let starsi sestrenku a taky nektery veci znali a videli driv, nez bych si myslela ze je to vhodne. Ale neco proste neuhlidas nebo pak primhouris oci :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1059
11.7.22 21:20

@kdoviktera
OT: nase byla na prespavacce s klubem kde sportuje… pod dohledem trenera si pustili TO :) tenkrat ji bylo 9, celou dobu to sledovala pres prsty. Rano nam jen rekla, ze si pousteli neco s klaunikem… no od te doby mam klid, kdyz nechci aby neco videla tak ji pripomenu klaunika a mam pokoj :mrgreen: a to ji je uz 14. Hodne dlouho ji desil cerveny balonek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
11.7.22 21:21

Byla jsem se synem, 10 let mu je a v pohodě. Šestileté nevím nevím, jako pustí ho tam, je to ostatně na tobě, ty za děti zodpovídáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
11.7.22 21:23
@LIlian.96 píše:
Hezký večer, jdu s dotazem, možná blbým dotazem, nevím :lol:
Chtěla bych jít do kina s 6ti letým synem a 10letym synovcem, na Jurský svět, nicméně v programu je napsáno " nevhodné do 12ti let" pustí nás tam? Nejsme přímo z onoho města, tak bych nerada jela večer jen tak na blind :lol: děkuju za odpověď ;)

Zalezi na obsluze kina. Zkousej volat a uvidis. No je tam spoustu krvaku ale ty vis sama co syn snese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
11.7.22 21:24
@kdoviktera píše:
Kdysi davno v praveku, druzinarka nasim druhackum pustila na rozloucenou pred prazdninama Van Helsing.. :roll:
Sice a druhém stupni - 8. třída…pouštěli jsme si ve třídě Prci prci prcičky, Velmi nebezpečené známosti, Ospalá díra, Tři králové, Transpotting… jo, chemikářka byla bezva, vždy jen prošla kolem, se slovy, že to snad ani nechce vědět… :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.7.22 21:27

@migmina přesně tak, znám ho. Myslím si že se děti (bohužel ) dostanou i k daleko horším věcem, stačí chvilka s tabletem… Navíc Jurský park už doma viděl, teď mám pocit že běželo něco v TV dokonce od 20hod… v Tescu samej dinosauří plyšák, pro někoho jsem možná tupá matka která chce dítěti přivodit trauma. Ne, chci klukům jen splnit přání, odejít se dá vždycky:-) volat jim určitě budu zkoušet dál, jen mě spontánně napadlo vložit dotaz i sem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.7.22 21:28
@kdoviktera píše:
Na druhou stranu, kolik 12ti letych se muze prokazat nejakym dokladem, ze 🙂
Uz je to par let, ale taky nas nepustili na film 15+, ackoliv jsem tam sla s nima jako rodic a mladsi potomek mel 14. Nezmohla jsem nic

Syn měl občanku v roce a půl. Doklad s fotkou může být i ISIC karta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.7.22 21:29
@LIlian.96 píše:
@migmina přesně tak, znám ho. Myslím si že se děti (bohužel ) dostanou i k daleko horším věcem, stačí chvilka s tabletem… Navíc Jurský park už doma viděl, teď mám pocit že běželo něco v TV dokonce od 20hod… v Tescu samej dinosauří plyšák, pro někoho jsem možná tupá matka která chce dítěti přivodit trauma. Ne, chci klukům jen splnit přání, odejít se dá vždycky:-) volat jim určitě budu zkoušet dál, jen mě spontánně napadlo vložit dotaz i sem:-)

Milá zlatá, tablet má vychytávku rodičovská pojistka a nikam se nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová