Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den maminky jsme s partnerem 6 let a stále se nám nepodařilo miminko, tak jsem se rozhodla to resit, tak jsem 31.5.2021 byla na operaci a bylo mi zjištěno že jsem měla neprůchodny pravý vejcovod tak mi byl laparoskopickou operaci odebrán. Levy mám v pořádku. Nevíte jaká je šance na otěhotnění? Kdy se začít znovu snažit? Děkuji za rady.
Ahoj neboj to víš že je to možné, taky mám jen jeden o jeden jsem přišla při mimoděložním tehu a otěhotněla jsem po operaci asi za 3mesice
Čistě statisticky poloviční. Prakticky záleží na tom, jestli nemáš jeden vaječník aktivnější, ale jinak ano, s jedním vejcovodem se samozřejmě otěhotnět dá. I když pokud to nešlo 6 let, skutečná příčina asi bude i jinde než jen v jednom neprůchodném vejcovodu. Co se operace týče, mně doporučovli necht proběhnout „šestinedělí“, ale ověřila bych si, že po takové době neúspěchů máte s partnerem oba všecka vyšetření včetně imunologie, genetiky a hematologie.
Neboj se, dá, úplně v pohodě … o jeden jsem přišla při prasklém mimoděložním těhotenství…
Já měla zamlkle těhotenství, pak asi 6let se nedařilo, když už se zadařilo tak mimodelozni, po operaci se zadařilo brzo a mám krásnýho kluka, druhý se pak povedlo taky celkem rychle no a mám krásnou holku… Dvě děti jeden vejcovod… Zakladatelko neboj to se povede
@mijala píše:
Ahoj neboj to víš že je to možné, taky mám jen jeden o jeden jsem přišla při mimoděložním tehu a otěhotněla jsem po operaci asi za 3mesice
@mijala takže si měla první mimodelozni těhotenství? A pak si. Přišla o jeden vejcovod? Nebo naopak? Já se právě toho strašně bojím že kdybych o těhotenela tak mimodelozne.
@mijala píše:@mijala takže si měla první mimodelozni těhotenství? A pak si. Přišla o jeden vejcovod? Nebo naopak? Já se právě toho strašně bojím že kdybych o těhotenela tak mimodelozne.
@lucije28 píše:
Neboj se, dá, úplně v pohodě … o jeden jsem přišla při prasklém mimoděložním těhotenství…
@lucije28 píše:
Takže si měla taky první mimodelozni těhotenství a pak normálni?
@ugluk píše: Čistě statisticky poloviční. Prakticky záleží na tom, jestli nemáš jeden vaječník aktivnější, ale jinak ano, s jedním vejcovodem se samozřejmě otěhotnět dá. I když pokud to nešlo 6 let, skutečná příčina asi bude i jinde než jen v jednom neprůchodném vejcovodu. Co se operace týče, mně doporučovli necht proběhnout „šestinedělí“, ale ověřila bych si, že po takové době neúspěchů máte s partnerem oba všecka vyšetření včetně imunologie, genetiky a hematologie.
Mě řekli že vaječníky mám v pořádku a že jsem na tom právem vejcovodu měla srusty a byl neprůchodny že mi Braníl k uchycení sperma jsem stoho všeho mimo moc informaci na mě
![]()
@Anna0011 první dítě vše normál, pak zamlklé, pak mimoděložní, kdy mi praskl vejcovod a pak s jedním vejcovodem druhé dítě 👍
Nejdřív zamlkle pak 6let nic pak mimodelozni pak syna a pak dceru, taky jsem si myslela ze se dítěte nedočkám… Po tom mimodeloznim jsem byla přesvědčena že mě asi souzeno nebude a hale i s jediným mám děti dve
Holky čeká mě taky vyšetření na průchodnost vejcovodů, taky se snažíme je mi 34 už a pořád nic… Ultrazvuk, krev, endokrinoligie 2 cykly s Ovitrele a clostylbegyt, pak řekla že stimulovat nemůže kvůli cysty cca 3cm (cystu mám odjakživa) takže 2 cykly s injekcí na rozpuštění cysty… Za zůstala jen se malinko zmenšila, odebrána krev na Endometriózu a podle krve v pořádku, na to sem se zeptala na ten test průchodnosti, řekla že není problém že při jednom dají pryč tu cystu, ale zaskočilo mě to odebrání vejcovodu, pokud je jen neprůchozí a nedělá žádnou neplechu je nutné ho dát pryč? Chtěla po dr. souhlas, ale mě to příjde strašně definitivní a všichni mi to rozmlouvají… Jít do toho? Nebo říct doktorce že chci aby ho tam nechala? Chtěla sem se zeptat jiného gynekologa, ale mají plno…
Mám jeden vaječník a jeden vejcovod a mám 3 děti. A čekám 4. Všechny Počáté přirozeně.:lol: takže to jde
@Sonia87 Ségra měla endometriózu a obří cystu na vaječníku. Ten jí museli odebrat včetně vejcovodu. Asi za 2 roky otěhotněla přirozeně ve svých 36 letech i přes používání spermicidního gelu. Doktoři jí řekli, že šance na otěhotnění jsou mizivé…
Souhlas dát nemusíš. Já ho nedala a nechali mi ten neprůchozí a rok na to jsem otěhotněla, vajíčko prošlo přes ten nepruchodny, potvrdili to 2 lékaři.