Můžu se ještě rozkojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5436
19.6.14 16:33

@konice20 A proč myslíš, že je někde problém? Prostě koj, neodsáve, nedokrmuj. Proč mu cpeš flašku? Po šestinedělí se laktace ustaluje, už nejsou takové přebytky, prsa prostě vyprodukují tolik mléka, kolik dítě potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
19.6.14 16:44

Proč odsavas? Ona se laktace ustálí podle potřeb dítěte, prsa jakoby splasknou, ale mleko se tvoří normálně. Ma to něco společného s hormonama. prostě dítě vypije kolik potřebuje, proč ho pak ještě mást flaškou? Já zádný problém nevidím, podle mých zkušeností je zbytečné mít zamražené velké zásoby MM, složení se mění podle věku a potřeb kojence a oni to stejně vesměs rozmražené odmítají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
19.6.14 16:49

@konice20 mě třeba odsávání vůbec nešlo, odsála jsem maximálně 20 ml, ale když se malá napila, tak určitě vytáhla víc ;) někdo to tak má, když se nepřisaje mimčo, tak nefunguje ten vypuzovací reflex, pokud se z flašky nenapije, tak mu stačí z prsa, malá mi pila tak 30-50ml docela dlouho, ještě ve 4m, ale zato chtěla častěji, třeba mu to fakt stačí a hledáš problém někde, kde není :palec: jestli má dost počuraných plenek a přibírá, tak je to ok :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
19.6.14 16:53

@konice20 a zkoušela si třeba odtříkat růčo :?: mě to zhruba od konce šestinedělí taky už ruční odsávačkou nejde :nevim: ale kojim už šest měsíců a mlíčka je dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
19.6.14 16:53

Neodsavat, ale kojit a kojit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
19.6.14 16:54

@konice20 Pry je to ve druhem mesici normalni, zkus homeopatika ricinus 5 ch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
19.6.14 17:06

@konice20 Vůbec neřeš kolik odsaješ. Já jsem taky ze začátku šílela z kojení a manuální odsavačkou jsem odsála 15ml a víc ani ťuk a nakonec jsem syna kojila bez příkrmů do půl roku a teď je mu 11 měsíců a kojím stále. Pokud ti po nakojení nepláče, tak to neřeš, mimča dokážou z prsa vytáhnou mlíčka mnohem mnohem víc než se ti zdá! A co se týče „nalívání“ prsou - to jsem zažila jen 4 den po porodu a od té doby nic. Dvakrát mi jedno prso trochu zatvrdlo, ale jinak nic a to mám prsa celkem malý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
19.6.14 17:29

Taky nechápu proč odsáváš a ještě mu rveš flašku když nechce, stejně se nenapije. Poptávka = nabídka, pokud je spurt, tak stejně se musí prostě jen častěji kojit, aby se laktace zvýšila podle potřeb miminka.
Po nějaké době nebývají prsa už tak nalitá, kojení se ustálí. Já jsem kojila 13 a 15měsíců a ani u jednoho jsme nebyla schopná skoro nic mimo kojení odsát, jedině tak když vynechalo dítko jedno noční kojení, ale jinak ne. Neřeš nic a koj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
19.6.14 17:59

Odsávala jsem aby mi mohly pohlídat babičky abych malého nemusela tahat na úřady. Právě mě překvapilo že pred koncem 6 nedělí jsem odsála i 180ml a teď už dkoro nic a prsa když se do dvou hodin nenapil nateklá a nestíhala jsem měnit vložky v podprsence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
19.6.14 18:09

@konice20 ono se to právě po 6nedělí trochu zklidní, prsa se tolik nenalévají, ani netečou.
To máš dobrý žes odsála a že ti vzalo mimčo flašku a nezkazilo to kojení. Já všude na úřady zásadně s mimčem, jinak to nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
19.6.14 18:12

Ahoj všem, mě by zajímalo, jak by jste řešily můj problém…syn mi pořád řve a řve, celé dny…v noci docela spal, ale teď se začal budit po hodině i míň a pořád chce jíst…mám úplně vycucaná prsa..mléko se mi vytvoří, až po několika hodinách…u prsa se vzteká pořád se odtahuje a pobrekává…včera jsem už byla úplně k. o. tak jsem mu dala na noc Sunar usnul v 19:45 vstával o půl 1 v noci dal si 90 Sunaru a spal až do 5…a pak až do 9 do rána, byla jsem v šoku, že je možné, že tak dlouho spinká…teď nevím, jestli má hlad nebo si to jen namlouvám…pořád mlaská a cucá si pěstičku…a mě odsávání pomáhá tvořit víc mléka…jinak mám prsa, jak placky…jinak když mu dám moje mléko v lahvičce, tak to vypije, ale za hodinu chce zase a opět to vypije, tak nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
19.6.14 18:17

@andelka83 tak doufala jsem že když dělají spešl flašky že to kojení nepokazí. A i jsem pak viďela kolik malej zvládne vypít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
19.6.14 18:19
@MonikaN.89 píše:
Ahoj všem, mě by zajímalo, jak by jste řešily můj problém…syn mi pořád řve a řve, celé dny…v noci docela spal, ale teď se začal budit po hodině i míň a pořád chce jíst…mám úplně vycucaná prsa..mléko se mi vytvoří, až po několika hodinách…u prsa se vzteká pořád se odtahuje a pobrekává…včera jsem už byla úplně k. o. tak jsem mu dala na noc Sunar usnul v 19:45 vstával o půl 1 v noci dal si 90 Sunaru a spal až do 5…a pak až do 9 do rána, byla jsem v šoku, že je možné, že tak dlouho spinká…teď nevím, jestli má hlad nebo si to jen namlouvám…pořád mlaská a cucá si pěstičku…a mě odsávání pomáhá tvořit víc mléka…jinak mám prsa, jak placky…jinak když mu dám moje mléko v lahvičce, tak to vypije, ale za hodinu chce zase a opět to vypije, tak nevím :think:

Pokud chceš udržet kojení, tak je právě důležité časté noční přikládání. Pokud máš ješte síly a vůli, tak zkus pár dní přikládat v noci klidně po hodině a uvidíš, jestli se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
19.6.14 18:40

@MonikaN.89 Já bych to řešila tak, že bych si syna při prvním nočním probuzení vzala k sobě do postele a kojila bych ho jak si řekne. Na sunar bych se (aspoň zatím) vykašlala. Je jasný, že tak dlouho spí, protože UM ho „zaplácne“ na dýl než MM. Jo a mlaskání a cucání pěstičky vůbec nemusí znamenat, že má hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
19.6.14 19:04

@MonikaN.89 po um spí, protože je unavený. Flaškou ho velice brzo odstavíš, spíše bych hledala chybu v technice - nedáváš dudlík? Jestli ano, zruš, mělo by se to brzo upravit…

@konice20 ty spešl flašky jsou šílený paskvil. Já chodím do práce od synových 6ti měsíců, plně kojen byl do 10 měsíců a flašku nikdy nepoznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová