Můžu se ještě rozkojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
687
1.8.12 17:25

No, ja myslim, ze je problem v te flasce - vsechny co znam, tak par tydnu s flaskou vydrzely dokrmovat - i kamaradka se chlubila jak i koji i prikrmuje a za dva tydny mi rikala, ze malej ji prso uz nechce - mrkni na tu stranku, co ti odkaz posilaly holky - tam jsem se take hodne inspirovala a je tam toho hodne o flaskach… jinak na to, kolik odsajes, nehled, ja odsavala mesic plne a pak jsem zacala kojit normalne - kdyz jsem chtela za mesic neco odsat, odsala jsem asi 10 ml, a to jsem rozhodne v prsou nemela - proste to odsavani uz neslo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
1.8.12 17:27

@Olion ahojky, je to možné, v pohodě. Základ - odebrat dudlík, flašku, dokmit jen alternativně, mi se nejlíp u maminek (jsem laktační poradkyně) nejvíce osvědčilo dokrmit stříkačkou u prsu, než se rozjede laktace, chce to pevný nerv, rozkojují se i maminky adoptovaných dětí, které nikdy nerodily, ale je to piplačka. Chce to opravdu ustřihnout okamžitě - flašku s dudlem, odsávat po kojení, kdybys zvládla u kojení mít volnou ruku, tak odsávačkou stimuluj druhý prs - taky to trošku pomůže uvolnit MM. Ještě je taky dobré začít v noci, kdy miminka ještě mají ochotu sát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
1.8.12 17:31

@Olion když u prsu usne, nebo fňuká, tak dej rychle druhý prs, než se začne vztekat. Taky můžeš u prsu podat dokrm stříkačkou - ale tak, aby sála, přisaje si tak i další MM z prsu. Hladové mléko neexistuje, spolu s tím, že má někdo málo mléka jsou to pověry, každá maminka má předpoklady pro kojení svého miminka, neboj - s trochou pevných nervíků a odvahy to rychle zvládnete a budete zase klidně kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
1.8.12 23:14
@Lili5 píše:
@Olion když u prsu usne, nebo fňuká, tak dej rychle druhý prs, než se začne vztekat. Taky můžeš u prsu podat dokrm stříkačkou - ale tak, aby sála, přisaje si tak i další MM z prsu. Hladové mléko neexistuje, spolu s tím, že má někdo málo mléka jsou to pověry, každá maminka má předpoklady pro kojení svého miminka, neboj - s trochou pevných nervíků a odvahy to rychle zvládnete a budete zase klidně kojit.

jak to, ze neni hladove mleko? proc teda mimi nepribira, kdyz je kojene a to hodne - znama dokonce kojila pred dr a vazila po kojeni, vytahlo si dost a stejne nepribiralo na vaze ani dlouhodobe :-(
ja sama si to zazila po ctvrtem mesici, mala porad hladova, kojila jsem ji co hodinu a porad mela hlad - rikala jsem si rustovy spurt, ale trvalo to nekolik tydnu a na to, ze jsem prakticky nedelala nic jineho nez kojila, tak mi dr rikala, ze uz skoro nepribira :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
1.8.12 23:21

@Olion Zlato, možné to určitě je základem je pomalu snižovat dávky UM a nahrazovat je MM, půjde to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
2.8.12 04:39

@kajinkac většinou má děťátko špatnou techniku sání, nedokáže se napít dostatečně. Nejčastějším důvodem je dudlík, který snižuje chuť miminka pít, zároveň mu zkazí techniku, pak děti nepřibírají dostatečně. Také jsou děti - je jich ale minimum, které mají alergii - na cokoliv co maminka snědla - nejčastěji kravské mléko, vajíčka, potom můžou i při správné technice, neomezovaném kojení a nepodáváním dudlíku děti přibírat méně. A další a často opomíjený pediatry důvod je anemie. O tom, že se dnes jede na tabulky, které byly vytvořeny na dětech živených uměle, nerespektuje se individuální přibírání a s tím ruku v ruce motorický vývoj, se ani nemusím zmiňovat. To že dítě nepřibere několik týdnů - pokud do té doby přibývalo hodně není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
2.8.12 04:41

@kajinkac jo a kontrolní vážení u dr. je natolik nerelevantní věc, že by se vůbec neměla dělat, protože ani to, že jednou je nakojeno správně není zárukou toho, že je správně nakojená noc, či jiná denní doba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
2.8.12 08:48

Vím že vážení má smysl pouze v případě že se miminko váží po každém krmení po dobu až dvou týdnů a z toho se pak zprůmeruje kolik vážně vytáhne. Tak dneska na noc jsem nedala flašku a opravdu do zblbnutí jsem střídala prsa a na konec jsem malé přece jen flašku dala tak si z ní vzala jen 20ml a usnula. A od 1 ráno kojíme co dvě hodinky. A zatím vypadá spokojeně jen mi místo dudlíku který jsem tedy dala stranou začala žužlat pěstičky. A když jí dám rukavičky tak s klidem je žužlá spokojeně dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
2.8.12 13:11
@Olion píše:
Vím že vážení má smysl pouze v případě že se miminko váží po každém krmení po dobu až dvou týdnů a z toho se pak zprůmeruje kolik vážně vytáhne. Tak dneska na noc jsem nedala flašku a opravdu do zblbnutí jsem střídala prsa a na konec jsem malé přece jen flašku dala tak si z ní vzala jen 20ml a usnula. A od 1 ráno kojíme co dvě hodinky. A zatím vypadá spokojeně jen mi místo dudlíku který jsem tedy dala stranou začala žužlat pěstičky. A když jí dám rukavičky tak s klidem je žužlá spokojeně dál.

GRATULACE :kytka:!To jsou moc dobré zprávičky :palec:,nakonec to opravdu skončí plným kojením ;)!!!
Toho žužlání bych se nebála, malá to taky dělala a to nikdy dudlík neměla a nemá dotedˇ žádnou újmu…Myslím, že to s kojením nebo s dudlíkem ani moc nesouvisí ;)!Bez dudlíku si zvykne a budeš ráda, že dudlík nemá!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
2.8.12 19:49

@Olion no výborně!!! Cucání pěstiček nevadí, nevede ke zlozvyku, ke kterému vede ve finále dudlík, spousta dudlíkářů pak dále okračuje cucáním palečku apod. Držím palečky, aby to šlo tak krásně i dále!!! určitě dej vědět! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
2.8.12 20:32

Tak v 9 ráno jsem dokrmila jen 60ml. Flašku vyžahla šíleně rychle. Pak jsme šli na návštěvu ke kamarádce má 6ti měsíšní dcerku a plně kojí. Tam jsem kojila co hodinku, v poledne dostala zase flašku opět jen 60ml, vypila jen 40ml. U prsa se mik začala šíleně vztekat. Byla odříhnutá přebalená. Střídala jsem polohy a ve všech se mi prohýbala jak luk bušila ručičkama. Z prsa jsem stěží dostala kapičku a to jsem měla skoro dvě hodiny od posledního kojení a podstivě jsem celý den pila vodu a čaj pro kojící maminky. Tak kamarádka dobrá duše abych nemusela dávat flašku tak mi jí nakojila. Malá spinkala od té doby jen hodinu a pul, je protivná jak činže. Tak vykoupeme a uvidí se jak to bude. Jinak dnes v noci mám v plánu zase mít malou u sebe v posteli a kojit kdykoli si řekne. Jsem zvědavá. Držte mi palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
2.8.12 20:36

Jinak jak se mi vztekala u prsu tak to jsem ještě měla mléko ale ona prostě nechtěla. Asi to bylo to zadní mléko co se huře taha. Tak jsem zbytek odstříkala 20ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
2.8.12 20:48

@Olion pozor, ona tím, že má méně uměliny tak je více bdělá, není to tím, že by byla méně napitá, ale tím, že um je pro dítě strašně těžce stravitelné a tím dítě je více unavené a musí více spát. Zkus opravdu tu flašku vzít úplně, střihnout to, dokud budeš po ní sahat, budeš se vracet stále zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
2.8.12 20:52

@Olion Držíme s Aduš palce! :pankac: :pankac: * .{color:orange}"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
2.8.12 21:33

Ahoj holčinky a maminky, tak my dnes překonali třídenní mléčnou krizi, tak jsem ráda a jedeme dál. Je nám 10 týdnů a máme cca 6 kg:-) a 60 cm. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová