Můžu se ještě rozkojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2693
3.8.12 08:27

Drzte nám palečky. Vypadá to že máme opravdu dobře našlápnuto. Malou jsem kojila v 9 večer a pak se vzbudila až ve 4:14 Jsem na sebe hrdá. Jen co venku povolí déšť tak si koupim stříkačky na eventuální dokrm. Dneska ráno jsem začala menstruovat, tak doufám že nebude malá moc protestovat u kojení. Slyšela jsem že se to některým maminkám stává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
3.8.12 08:39

@Olion Stává, já to měla také, po 4 týdnech od porodu, bylo málo mléka a bylo hořké, tak počítej, že se to může stát. Malá ho nechtěla a hrozně se vztekala a měla stále hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
3.8.12 09:03

@Olion uvař si slabší česnečku a uvidíš, jak malé pojede MM :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
3.8.12 09:18

Holky, jste skvělé :potlesk: Jen tak dál a všechno půjde. Chce to hlavně klid a nestresovat se. Já kojím 3 a půl měsíce a už 3× jsem měla laktační krizi, kdy prsa byla tři dny totálně vycuclá, placatá, nic jsem nedokázala odstříkat a malý řval, že má hlad a nic neteče. No stav je to hrozný, přepadaly mě už v beznaději myšlenky, že se na to vykašlu a dám UM, ale pak jsem se hodně rychle vzpamatovala a uklidnila, protože když pokaždé malého pozoruju u prsa, jak krásně saje a je mu dobře, tak mám kolikrát až na krajíčku, protože mě to dojímá :srdce: Kojení je nádherné a vy jste skvělé, že to nevzdáváte a jde vám to krásně :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
3.8.12 20:24

@Lili5
tak ani jedno nejak nesedi ani s jednim pripadem, co znam - nikdo neprikrmoval az pak po delsi dobe - myslim, ze nekdy je holt lepsi UM nez urvane nepribirajici miminko… po UM mely ty miminka prirustky pekne a z unavenych maminek, ktere se nekolik tydnu nevyspaly se staly normalni usmevave maminky
jinak kontrolni vazeni je urcite dobre, nerikam tedy, ze je stoprocentne odpovidajici, ale nejake vazeni by se asi delat melo :nevim:
jinak ja se tedy az na par ochutnavek UM vyhla, po ctvrtem mesici jsem me hladovkyni dala klasicke prikrmy a dal kojila
jsi psala, ze delas laktacni poradkyni - par veci by me zajimalo - spise ohledne cisare a nasledneho nezdaru s kojenim - ja malou zacala kojit az po mesici (bylo to ubijejici a tak casove narocne, ze vim, ze jestli mi to potka i pri dalsim diteti, tak na to nebudu mit cas), proto trosku patram, co se da udelat jeste lepe a zatim jsem toho moc na netu nenasla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
4.8.12 04:47

@kajinkac někdy se už kojení nezvládne, maminky nejčastěji nejsou ochotné se vzdát dudlíku, který opravdu na kojení má zásadní vliv, aniž si to uvědomujeme :-(. On taky zabíjí veškerou komunikaci mezi maminkou a miminkem a prostě ten přirozený řetězec se přetrhne a nedá se nic jiného než se smířit s nekojením, dělat. Nějaké vážení - jenže jaké? Jde udělat denní profil - ale ani jeden den neukáže prakticky nic, ideál když už si to chce člověk potvrdit, je si váhu koupit. Já jsem taky váhala, nakonec jsem si digi váhu koupila, když jsem měla nedonošeného syna. K císaři - nemá vliv na kojení, když se následně ta nit nepřetrhne. Můj syn se císařem narodil, navíc ve 34tt, takže byl v inkubátoru a kojit jsem jej nesměla. Sotva jsem byla se schopná pohnout, už jsem prosila sestru o odsávačku (měla jsem do porodnice svou) a necelé dvě hodiny po operaci jsem už stimulovala prsa odsávačkou. Malému jsem potom nosila vše odsáté do inkubátoru. Takže k sekci (která mě za pár měsíců taky čeká), doporučuji odsávačku, nezahrávat si s dudlíkem a zatnout zuby, co nejdříve se vzpamatovat z operace - postavit se, začít chodit, vyžádat si miminko k sobě a přikládat. Na kojení má zásadní vliv stimulace bradavek. Zatímco po vaginálním porodu jsem měla MM za 6 dní, po císaři už za dva dny. Dokrmovat jsem třeba já musela, neb byl syn nedonošený s těžkou žloutenkou i doma, ač byl pátým dítětem(v mezičase jsme si tři děti osvojili), tak to šlo, přeci jen u druhého dítka jsi už na vše zkušenější a jde to líp od ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5534
4.8.12 04:58

Ahojky,

ani už nechci pomyslet jak já si užila s kojením…

Vůbec nechtěl přibírat…vážila jsem taky ve dne v noci..doktorka mi říkala, že ž se ani asi nerozkojím :,( a jak já trpěla s bradavkama..malej brečel a já taky..bylo to strašný..a vydržela jsem…malýmu je 7 měsíců a krásně kojíme…no krásně teď už u toho cvičí a pozoruje kde co lítá ;) tak přeju pevný nervy :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
4.8.12 10:52

@Lili5
aha, ani my ani kamaradky dudlik nepouzivaly :nevim:… ja nemela problem s mlickem (teda aspon z pocatku), ale s tim, aby se mala chytla - mala mela v puse dudlik jednou (to jsem ovlivnit nemohla, protoze jsem ji u sebe nemela :-() a to jsem si se sestrickama vyridila, ale furt ji ho nutily - proste se prvne prisala az po mesici :-( a zkusenejsi sice mozna jsem, ale stejne z toho mam obavy, byly dny, kdy jsem vubec nespala, protoze odsavani mi zrovna neslo jak po masle a nez jsem odsala, vyvarila odsavacku a lahvicky se strikackama, tam chtela mala zase bastit a do toho jeste dost blinkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
4.8.12 10:55

@kajinkac já odsávala synovi kamarádky, na vyvařování jsem se vyprdla, koupila jsem si sterilizátor do mikrovlnky, nezabere místo ani čas a je to v poklidu. Pravda, používala jsem elektrickou odsávačku, odsávání mi taky trvalo dlouho, ale u něj jsem např. psala úkoly se staršími, nebo jsme si podívali, nebo jen tak lelkovali :-). Jestli jsi dokrmovala alternativně stříkačkou, tak kdyby byl teď problém, zkus stříkačkou dokrmovat u prsu - půjde to líp, když to zvládnete a rychleji a neodvykne si prsu. Hlavně, že jste to zvládli, zvládnete zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
4.8.12 11:15

@Lili5
ja mela elektrickou odsavacku - z toho bych se jinak zblaznila, odsavala jsem co max.dve hodiny a to vyvareni neni az tak velky problem, ja vetsinou u odsavani klidnila nespava mimi :-( jak strikackou dokrmovat u prsu, kdyz se dite nechce vubec prisat??? tohle mi nejde do hlavy, ja krmila malou pouze strikackou (zkousela jsem dokrmovat strikackou jakoby pres hadicku - konec hadicky jsem mela u bradavky a strikala tam mlicko - to jsem vycetla na netu, abych malou stimulovala na prso a to bohuzel moc nefungovalo :-))… pises - neodvykne si od prsu, ale mala si na nej ani nezvykla… jinak mala mela zloutenku, pry bez saciho reflexu a ja jeste mela po tom cisari problem s bradavkama, proste ideal do malicke pusinky nebyly, ale odsavanim se nakonec hezky zformovaly (jinak kloboucky jsem zkousela, ale to mala take odmitala)… proste jsem si s kojeni uzila az az, taky jsem zavidela kamaradce, co se ji dvoukilova holcicka z inkubatoru prisala hned, ale u nas to proste neslo - sestricky moc ochotne nebyly, ale dr se mi snazila docela pomoct a prohlasila to za beznadejne, i ta porodni asistentka z kurzu… no, budu tedy doufat, ze uz jsem si to vybrala a pri dalsim mi to neceka, i kdyz predpokladam, ze po narkoze moje bradavky opet vypovi sluzbu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
4.8.12 17:24

@kajinkac Já jsem po císaři a problém s kojením jsem neměla žádný. Je pravda, že mi má gynekoložka řekla, (jsem po třech přirozených porodech a kojených dětech), že když budu chtít kojit, tak kojit budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
4.8.12 17:25

Jinak moc nechápu maminky, co mají vpáčené bradavky, že to neřeši už v těhotenství, dá se to řešit a ne, když už je miminko a je třeba ty bradavky začít používat. To mi fakt hlava nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
4.8.12 18:15

Tak děvčata jde nám to zatím zdatně za celý den jsem dokrmila jen 90ml. Malá je celý den hrozně spavá a plačtivá tak jí mám u sebe. malá mi u prsu věčně usíná. tak hladím po tvářičkách nebo pod bradou. po chvíli vytuhne silně pustí se mě a spinká. takhle dnešní den končí každý kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
4.8.12 18:26

@ciluska no uper, že jste to zvládli!!! Nad náma taky všichni lámali hůl a hle, sice to byl nářez ale povedlo se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
4.8.12 18:33

@kajinkac na bradavky ani prsa nemá narkoza vůbec vliv, ani na tvorbu mléka, jsou to jen pověry. Jen jde o to, že mají zdravotníci tendence mamince dítko nenechávat a vzít to na sebe, když to nepřipustíš, tak to bude ok, u císaře se běžně miminko přikládá k prsu už na sále, co nejdříve po probuzení maminky, pokud byla v celkové anestezii. Takže s chutí do toho. To že se malá nepřisávala může mít spoustu důvodů - dále sací bod v pusince, uzdičku pod jazykem, nebo drobnější dolní čelist. Žloutenka vliv na sací reflex nemá, jen jsou děti více spavé, pak je dobré na kojení svlékat do naha, aby jim trošku byla zima - pak sají ochotněji. A jak dostat prcka na prs? Zkusit mu dát trošku stříkačkou, zahnat největší hlad a potom přiložit k prsu a stříknout MM do pusinky, aby polklo musí udělat pohyb, kterým by se mělo prsu chytit. Chce to ale zkušenost. Každopádně nevěšej hlavu, nestahuj kalhoty když brod je daleko, třeba to nakonec půjde úplně samo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová