Můžu se ještě rozkojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1783
4.8.12 19:05

@Lili5 Ani nevíš, jak jsem ráda, že jsi to vše napsala, kdyby to nebyla pravda, tak nemám kojené ani jedno dítě… císař u čtvrtého, u předcházejících naprosto šílená žloutenka, u třetí tak silná, že nám hrozila transfůze a první slova doktorky byla, že musíme zkontrolovat zrak a sluch, že opravdu ta žloutenka byla hrozně vysoká. Přesto vše jsou děti kojené… máme za sebou 5ti denní mléčnou krizi a také jsme ji ustáli… homeopatika, čaj pro kojící mamky, více jídla, caro a šlehačka… a jedeme dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
5.8.12 16:59

@Mivév ja ale vpacene bradavky nemam :nevim: cetlas predchozi moje prispevky? :-o ja sve dite kojila, stalo mi to hodne moc usili a driny, nikdo z okoli tomu neveril, ze se nam to jeste povede a ze tys nemela problemy po cisari s kojenim je super, ale ja jo a nemuzes vsechny hazet do jednoho pytle… ted se snazim ziskat vice info jak tomu ted pri druhem predejit :roll:
@Lili5 ja urcite nevesim hlavu! jen se snazim ziskat co nejvice info uz ted, kdyz mam cas :)… jinak s tim chycenim to zkousela doktorka a na to absolutne mala rezignovala a cisare jsem mela v celkove anestezii a mimi videla na chvili vecer a cisare jsem mela dopoledne, po 24 hodinach prekladaji na normalni pokoj a nam nechavali den na rozchozeni apod. a mimi na pokoj co max 3 hodinky vozili - myslim, ze celkem klasika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
5.8.12 19:10

@kajinkac já měla taky celkovku, ale u nás ve špitále už nedávají císařky jinam, jdou přímo na pokoj, hned roaming in, škoda, že ve Vaší porodce to není možné. Mi teda malého nevozili, chodila jsem za ním o patro níž, ale to bylo dané tím, že byl v inkubátoru. Neboj, teď už víš, na pooperačním budeš mít odsávačku, tou to rozstimuluješ, pak to půjde krásně. Hned si zkontroluj uzdičku pod jazykem u prcka, vytažitelnost bradičky, aby nebyla moc krátká, kdyby se přisávalo hůře, tak odstříkávej před kojením dvorec, aby se uvolnil pro uchopení pusinkou, to klapne. Kdybys chtěla na mě telefon, klidně písni vzkaz, napíšu ti ho, můžeš zavolat, co budu vědět poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
6.8.12 18:59

@Lili5
odsavacka je k dispozici pak az na normalnim pokoji, ja si tenkrat o ni rekla po domluve s jednou sestrickou a ta se divila, ze mlicko celkem mam… to ani nevim, ze cisarovny muzou jit na normalni pokoj :-o, ale ja ten den stejne skoro celej prospala, navic je clovek na kapackach, pristrojich a jeste s pytlikem na moc, takze mi to ani neprislo (cisaru tam delaji fakt dost, takze pooperacni bylo plne skoro samych cisaroven)… no, uvidime - jeste je casu dost a budu doufat, ze uz to pujde lepe
jinak diky za rady, treba se jeste ozvu v budoucnu az si nebudu vedet rady v realu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
6.8.12 19:05

@kajinkac když budeš mít svou, tak Ti ji snad na pooperáku dají, ne? Nebo můžeš rukou odstříkávat - stimulovat - hned a nikdo Ti do toho nemůže kecat. Já jsem po narkoze už nespala, nevím proč, na mě má úplně opačný účinek, u všech operací - od probuzení na sále už jsem byla při vědomí a neusnula až do dalšího večera - tzn. 24 hod. po operaci… Infuze a dávkovač mi nechali do rána, stejně jako cévku - s prvním úprkem na wc se vše vytáhlo a hotovo, po 12 hod. po operaci už jsem byla normoš fungující osoba :-). Třeba už u Vás vymoudřeli. čím dříve se posetavíš na nohy tím lépe, ikdyž ty první kroky jsou tak těžké. Kdy rodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
6.8.12 20:55

@Lili5
tak to ja mela se vstavanim docela problemy (vstala jsem jim az po lecich na bolest, jinak jsem myslela, ze mi to roztrhne a taky me zvedala sestra asi tak o pulku lehci nez ja :)) a chrnela jsem prakticky porad a na pooperacnim nesmis nic mit, tam jsem nesmela mit ani telefon nic… a rodim az v listopadu, tak je fakt jeste casu dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
7.8.12 07:53

@kajinkac a jinou porodnici nemáš? Já měla hned po porodu vše, mobil, odsávačku, pila jsem svůj ionťák, vstávala jsem jak se mi chtělo, jinak vím, že sestřičky postavují po 12cti hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
7.8.12 11:35

@Lili5 Chci ti hrozně moc poděkovat. Malá už je z 90% jen na mém mlíčku. Po stříkačce šáhneme tak jen opravdu v nouzi cca 1-2denně ale stačí nám necelých 60ml. Trochu se nám změnil denní rytmus. V noci mu vztává co 2,5-3h ale to věřím že se brzy natáhne. Jinak přes den kojím co 2 hodiny. Malá je spokojená, stále se nám sice stýzká po dudlíku ale už ho nedávám. Tatínek chvíli protestoval tak jsem je prostě vzala a vyhodila aby mi to v nestřeženém okamžiku nekazil.
Chci se zeptat malá mi v posledních dnech vyplazuje jazyk a blbne s ním v pusince, nevím jak to popsat, je to normální? Nevím jestli je to možný ale nemohl jí to naučit táta? On se na ní ksichtí a vyplazuje jazyk tak jestli to neokoukala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
7.8.12 12:09

@Olion mohl, ale je možné, že s ním cvičí jen tak orofaciální stimulaci. Kvůli dudlíku jej totiž nepoužívala tolik, kolik je žádoucí pro rozvoj mluvení a u zpětného kojení a uvolnění pusinky jej opět objevila. Tak to má být. Jste šikulky, těch posledních 60 ml si myslím, že brzo odbouráte. Kojení co 2 hodiny je optimální, totéž v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
7.8.12 13:08
@Lili5 píše:
@Olion mohl, ale je možné, že s ním cvičí jen tak orofaciální stimulaci. Kvůli dudlíku jej totiž nepoužívala tolik, kolik je žádoucí pro rozvoj mluvení a u zpětného kojení a uvolnění pusinky jej opět objevila. Tak to má být. Jste šikulky, těch posledních 60 ml si myslím, že brzo odbouráte. Kojení co 2 hodiny je optimální, totéž v noci.

Koukám, že i ty máš dobré zkušenosti a vědomosti. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
7.8.12 13:21
@anomisisi píše:
holky ja odchazela z nemocnice s flaskou,, neco jsem odsavala a neco davala UM ( beba) ja teda nestresovala vubec nez jsem se dostala na verejnost ,, kazdeho koho jsem potkala byl tedy me pripadl jako postizeny,, pomalu je ani nezajimalo ci mam chlapecka nebo holcicku jak se mame a jak to zvladame a takove ty zakladni otazky novopecene mamince :-)) to byla hned Kojis?? ja s usmevem ,, ne odsavam ale malicky mi nedal prso do puse at uz jsem mela bradavky sebelepsi :-)) co se tyce k satii :-)0 po 14 dnech v ulicich jsem zacala stresovat,, ale ja to nevzdala me to navic posilnilo koupila jsem si elektronickou odsavacku at mu alespon davam co nejvice materskeho mlicka,, casem to jako by ani zase nestacilo ale uz jsem nestresovala davala jsem co jsem mohla a hotove,, malemu padl 6 tyden a bylo leto ,, jen tak sedim v podprde a maleho mam u sebe ,, a vylozene z nudy rikam ukaz fakt by to neslo?/ po mesici jsem mu prs opet nabidla a on se chytl,, boze pak jsem byla otrokem do 3 mesicu hehehe,, ale povedlo se,, odsavacku jsem s radosti prodala a nakonec kojila do 8 mesice :-)) byl to uspech ,, ale prisel az po tom co jsem se uvolnila a rekla si no tak co ,, beba nikoho nezabila a sem tam mu dam odsate at ma nejaky ty dobry vitaminky atd,, az jsem se srovnala tak se to rozjelo ani jsem o to uz tolika nestala ,, preji pohodovou materskou,, ono kojeni je sice fajn ,, ale neni to na stress,, asi se nam to co uz to mame zasebou rika jednoduse ,, chapu ,, ale neboj,,

JJ, měla jsem to stejně! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
8.8.12 06:27

Jak jsem se včera radovala že celý dej jen kojím a malé to stačí. TO jsem ale nevěděla co mě čaká večer. Celí den jsem měla lehkou migrénu. Zhruba v 7 hodin mě přepadla zimnice. Tak jsem si hned zmněřila teplotu 37.5 to je v pohodě říkám si. No tak o hodinu později jsem pod 3mi dekami cvakala zubama v 39,2. Přítel ten mi oznámil že si dělám pr… el jestli si myslím že malou bude krmit stříkačkou tak jí šoupnul flašku a já už odevzdaně do sebe házela ibalgin a modlila se aby mi bylo ráno líp. Ve 4 ráno jsem odstříkala asi 90ml a pak jsem se na to vyprdla. Protože se mi z teploty pořád motala hlava ale prášek už jsem si nevzala abych mohla ráno, kdyby to šlo kojit. Tak ted je ráno, mám 37,2 myslíte že už bych mohla kojit? Poslední přášek jsem si vzala v 19:30 a od té doby jsem třikrát odstříkala.
Ted ráno jsem jí pro jistotu dala ještě ze stříkačky a budu si sledovat teplotu jak se to bude dál vyvíjet a to v pátek máme s mužem odcestovat na týden na dovču

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
8.8.12 09:34
@Olion píše:
Jak jsem se včera radovala že celý dej jen kojím a malé to stačí. TO jsem ale nevěděla co mě čaká večer. Celí den jsem měla lehkou migrénu. Zhruba v 7 hodin mě přepadla zimnice. Tak jsem si hned zmněřila teplotu 37.5 to je v pohodě říkám si. No tak o hodinu později jsem pod 3mi dekami cvakala zubama v 39,2. Přítel ten mi oznámil že si dělám pr… el jestli si myslím že malou bude krmit stříkačkou tak jí šoupnul flašku a já už odevzdaně do sebe házela ibalgin a modlila se aby mi bylo ráno líp. Ve 4 ráno jsem odstříkala asi 90ml a pak jsem se na to vyprdla. Protože se mi z teploty pořád motala hlava ale prášek už jsem si nevzala abych mohla ráno, kdyby to šlo kojit. Tak ted je ráno, mám 37,2 myslíte že už bych mohla kojit? Poslední přášek jsem si vzala v 19:30 a od té doby jsem třikrát odstříkala.
Ted ráno jsem jí pro jistotu dala ještě ze stříkačky a budu si sledovat teplotu jak se to bude dál vyvíjet a to v pátek máme s mužem odcestovat na týden na dovču

Jasně, že můžeš kojit! Pokud jde o prášek, tak tam je odstup dostatečný. Pokud o teplotu, tak to co Ti ji způsobilo, koluje i v malé a tím, že Tvůj organizmus bojuje, tak budeš mít mlíčko plné protilátek, takže koj! Pomůže jí to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
8.8.12 10:10

Tak v jednu budu volat dětské doktorce. Vyfasovala jsem antibiotika mám angínu. Můj obvodák mi napsal Penbene 1 000 000. Ale podchytila jsem to včas. Tak vůbec nevím co budu dělat? Mě je tak do pláče a ani se mi po pravdě ti antibiotika nechce začít brát. Protože malá mi od včera trochu prská tak jí nechci připravit o mlíčko. Řekl at si zavolám dětský že tyhle můžou těhu a jestli by eventuálně přes ně nešlo kojit. A k tomu mi antibiotika budou zasahovat do prvního týdne braní antikoncepce. Takže mi to naruší i ochranu antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
8.8.12 21:06

@Olion antibiotika kojení nevadí, můžeš kojit dále, naprosto bez problémů, paralen a brufen můžeš ke kojení brát taky - vždyť kolik mamin cpe dětem nurofeny apod. věci - mají naprosto stejné složení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová