Můžu upéct zmražené kuře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5473
31.8.14 14:31

@Agnesita kuře spí v leže? Já nevím, jsem z města…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
31.8.14 14:31
@Samamama píše:
@Agnesita zas jestli mu aspoň omyjí pařátky…

Aby šlo do trouby aspoň s umytýma nohama, co :lol:

• Citovat
  • Upravit
5473
31.8.14 14:34

@cher se ví, aby nenašlapalo v pekáči.

Ale vážně, my, co pečeme zmrzlá kuřata, fakt nejsme chlíváci, co ho ani neomyjí, neočistí, jak se nám tu někdo snaží vnutit. To, že to nerozepíšu detailně (když na to dotaz nezněl), snad neznamená, že to nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
31.8.14 14:38

Vždy vyndam maso večer a další den dopoledne můžu vařit, zmrzlé kuře, hm to bych teda nepekla, navíc uvnitř pokud je úplně zmrzlé to neumyju. i na učnáku jsme se učili že se peče rozmrzlé maso ;). ale jo stalo se že jsem se v noci vzbudila a došlo mě že maso je stále v mrazáku tak jsme ho v mrazáku nechala a dopoledne bud šla pro čerstvé maso nebo udělala náhradní jídlo ale většinou jsme běžela pro maso čerstvé a bylo ;)

vlastně by mě to ani nenapadlo zmrzlé maso dát péct ale věřim že se to dá, stačí kouknout kolik Babica a hruška má fanoušků :mrgreen: :mrgreen: @cher to je jasný hlína se vyvaří a nějaký kamínek nikoho nezabije :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
31.8.14 14:40
@Anonymní píše:
Děvčata žasnu. U vás bych jíst nechtěla! Maso musíte pořádně omýt, očistit od různých nechutností, jako jsou ty rašící pírka a podobně. Představa, jak se to v drůbežárně valí po zaštiněném pásu, zabalí se to a já to doma vyndám a šup s tím do trouby, tak to mi naskakuje husí kůže a mám příznaky žloutenky. Každé maso je třeba důkladně omýt pod tekoucí studenou vodou a zbavit ho všech nečistot. Ale každého věc, jak „kvalitně“ se stravuje :poblion:

Prosím tě, psala jsem, že já to tedy nedělám, nekupuji mražené celé, ale logicky - pokud ho peču, tak ho peču na 180 stupňů - cca (dělám v remosce, takže přesně nevím) a to ti ty humusy zabije, ne? pokud ováříš, tak také…předpokladem je, že to pak nepoužiješ jako vývar.
U tepelné úpravy nad sto stupňů bych tedy příznaky žloutenky vyloučila :think: peří lze pak doškubat…to vím, že u domácí kačeny třeba pak teplem ještě pak dovylezou ty spodky - pysky :oops: Prostě to tak dokonale neotrháš - a to jsem na to brala i pinzetu.

U kuřete se mi stalo, že bylo cítit žlučí, jenže to se ani neomyje a pak je to třeba místy hořké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30631
31.8.14 14:42
@Anonymní píše:
Děvčata žasnu. U vás bych jíst nechtěla! Maso musíte pořádně omýt, očistit od různých nechutností, jako jsou ty rašící pírka a podobně. Představa, jak se to v drůbežárně valí po zaštiněném pásu, zabalí se to a já to doma vyndám a šup s tím do trouby, tak to mi naskakuje husí kůže a mám příznaky žloutenky. Každé maso je třeba důkladně omýt pod tekoucí studenou vodou a zbavit ho všech nečistot. Ale každého věc, jak „kvalitně“ se stravuje :poblion:

Maso kupuji čerstvé, umyju a vyčistím ho, než ho dávám do mrazáku. Mám ho už i naporcované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
31.8.14 14:42
@Samamama píše:
@cher se ví, aby nenašlapalo v pekáči.

Taaak. A nějakej slepičák se vypeče. Prasata jako my to snědí. Možná nebudu mejt ani tu zeleninu do polévky, sem tam to křupne a hotovo. Mimochodem nevím, kde jsem kupovala kuřata (teď už jsem celý taky sto let neměla), ale zbytky brků nemělo ani jednou, jen když bylo od statkářky, a to jsem si doškubla ještě před mrazákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
31.8.14 14:43

@Markéta80 taky by mě to nenapadlo a nikdy jsem to neviděla dělat, neměla bych vůbec chuť takové maso vůbec jíst. Správně se nemá maso ani rychle v teple rozmražovat, ale pomalu, že se dá z mrazáku do lednice. Zapomenout vytáhnout maso, tak bude k obědu něco jiného. Taky bych to nehrotila

• Citovat
  • Upravit
35545
31.8.14 14:44
@cher píše:
Dle této logiky by se mohla do polívky házet nemytá zelenina, protože bod varu taky leccos zaručuje. Pokud si můžu vybrat, tak si na hygieně u jídla dávám záležet

Nezveličuj to, přeci se kuřata neprodávají oválená v ho.nech a protažená žumpou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30631
31.8.14 14:47
@laducha píše:
Maso kupuji čerstvé, umyju a vyčistím ho, než ho dávám do mrazáku. Mám ho už i naporcované.

Jo, a brzo mi bude 50, tak už jsem pár kuřat za svůj život upekla :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha

OMG, to je diskuse :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
cher
@kozisek píše:
Nezveličuj to, přeci se kuřata neprodávají oválená v ho.nech a protažená žumpou ;)

No to se v hovnech u nás neválí ani mrkev :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14637
31.8.14 14:48
@laducha píše:

Tak jsem to taky dělala, nenapadlo mě dát do mrazáku ono „špinavé“ kuře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
31.8.14 14:51

@cher :palec: ano rozmražovat pomalu ;), nebo to vyndat ráno a uvařit večer ale vždy se dá udělat něco náhradního ;). Taky musim večer vytáhnout kuřecí stehna jinak zítra nebude oběd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
31.8.14 14:53
@Litta píše:
Tak jsem to taky dělala, nenapadlo mě dát do mrazáku ono „špinavé“ kuře. :nevim:
:hug: ;)
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí