Můžu upéct zmražené kuře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2562
31.8.14 13:52

Zakladatelka ma patrne kure uz upeceny, takze bramboraky nejspis delat nebude. Jo, upect mrazeny kure jde, neni suchy, ani vevnitr syrovy, ani nic takovyho. Delala jsem to kdysi sice jen z nouze, ale bylo super. Jestli ma nekdo problem, ze je nemyty, tak na to ale dotaz nepadl. Navic pri tom peceni asi maloktera potencialni bakterie prezije. Ono uz v tom mrazaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21908
31.8.14 13:52

Ja taky teda moc nechapu ty, co kure pred pecenim neumyji, neoskubou 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.8.14 13:56
@Makikki píše:
Dle mě bude kuře uvnitř nedodělané a navrchu už jo, nebo bude přiliš suché?

Další :mrgreen:. Proč si to myslíš, když x holek před tebou píše, že to dělá, a přesto kuře není nedodělané ani vysušené?

K odvážnému anonymu- proč předpokládáš, že kdo peče zmrzlé kuře, tak ho nemyje? Nevím, proč by se zmrzlé kuře nedalo omýt stejně jako nezmrzlé, asi nikdo ho nestrká rovnou z mrazáku do trouby zmrzlé na kost, takže povrchová vrstva povolená bude, takže se omyje snad stejně, ne? (A pokud to byla reakce jen na ojedinělé jedince, kteří napsali, že maso vůbec nemyjí, tak pak nechápu to široké, všeobjímající oslovení :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
31.8.14 14:00
@Samamama píše:
Další :mrgreen:. Proč si to myslíš, když x holek před tebou píše, že to dělá, a přesto kuře není nedodělané ani vysušené?K odvážnému anonymu- proč předpokládáš, že kdo peče zmrzlé kuře, tak ho nemyje? Nevím, proč by se zmrzlé kuře nedalo omýt stejně jako nezmrzlé, asi nikdo ho nestrká rovnou z mrazáku do trouby zmrzlé na kost, takže povrchová vrstva povolená bude, takže se omyje snad stejně, ne? (A pokud to byla reakce jen na ojedinělé jedince, kteří napsali, že maso vůbec nemyjí, tak pak nechápu to široké, všeobjímající oslovení :mrgreen: ).

a vevnitř? jak vymyješ to kuře vevnitř? spousta kuřat má v sobě ještě trochu krve, ta když je zmrzlá se nejspíš úplně nevymyje :think: no a ta zmrzlá voda ta normálně steče do šťávy? Hm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.8.14 14:04

@jdukolem Ta díra u krku je prostupná i u zmrzlého kuřete, takže normálně propláchnu (teda propláchla jsem dříve, celá kuřata už nekupuju dávno :mrgreen: ). Ani do rozmrzlého kuřete jsem nijak zvlášť nenořila ruku a nečistila drátěnkou. A jak říkám, kuře je vždy lehce povolené, nebavíme se určitě o neprostupném ledovém kluzišti na povrchu kuřete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
31.8.14 14:09
@Samamama píše:
@jdukolem Ta díra u krku je prostupná i u zmrzlého kuřete, takže normálně propláchnu (teda propláchla jsem dříve, celá kuřata už nekupuju dávno :mrgreen: ). Ani do rozmrzlého kuřete jsem nijak zvlášť nenořila ruku a nečistila drátěnkou. A jak říkám, kuře je vždy lehce povolené, nebavíme se určitě o neprostupném ledovém kluzišti na povrchu kuřete.

tak já peču kuře vcelku docela často… čili jen technicky mě to zajímá..vím co z toho kolikrát vymyju za chuchvalec té krve či čeho.. za sebe bych si z toho rozhodně nedělala ve vaření normu jsem asi tradicionalista.. kuře hezky vymýt, obrat zbylý brka z hnát, vevnitř nasolit, okořenit, vyložit cibulí česnekem či slaninou… nebo rozetřený česnek s máslem.. a nejlíp už večer před pečením..jééé já asi na příští týden koupím kuře - ňam :jazyk:
ono ted jsem si vzpoměla že švagrová vlastně taky pekla kuře mražený a zapomněla že ho má i s drůbky takže dobu pekla kuře i s tím igeliťákem plným vnitřností… to jen vsuvka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.8.14 14:20

@jdukolem tak já až na to vyskládání vnitřku udělám to samé, tj. vymyju, odrbu zbytky peří, osolím i vevnitř. Každopádně je jasné, že mít rozmrazené maso je vždycky lepší než zmrazené, o tom se nebudu přít, není to tak, že bych dělala zmrzlé kuře z principu, spíš když člověk zapomněl. Reaguji hlavně proto, že se mi tradičně nelíbí zevšeobecnění (myslím hlavně „statečný“ anonymní názor), že kdo strčí do trouby zmrzlé kuře, je automaticky dobytek hodný blijícího smajlíka, který maso neumyje a strčí ho tam snad ještě s kusem slepičince u zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
31.8.14 14:24

@Samamama nechápu lidi, co strkají kuře od slepičince rovnou do trouby :roll: :roll: :poblion: :poblion: :poblion: :cert: :twisted: :evil: 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
31.8.14 14:24
:lol:
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
31.8.14 14:25
@Samamama píše:
@jdukolem tak já až na to vyskládání vnitřku udělám to samé, tj. vymyju, odrbu zbytky peří, osolím i vevnitř. Každopádně je jasné, že mít rozmrazené maso je vždycky lepší než zmrazené, o tom se nebudu přít, není to tak, že bych dělala zmrzlé kuře z principu, spíš když člověk zapomněl. Reaguji hlavně proto, že se mi tradičně nelíbí zevšeobecnění (myslím hlavně „statečný“ anonymní názor), že kdo strčí do trouby zmrzlé kuře, je automaticky dobytek hodný blijícího smajlíka, který maso neumyje a strčí ho tam snad ještě s kusem slepičince u zadku.
:palec: jaq se hlavne domnivam ze teplota nad 100 stupnu jaksi zarucuje…ale kdyz to tak nekdo nebere…radeji mizim.
  • Citovat
  • Upravit
5473
31.8.14 14:26

@Agnesita zas jestli mu aspoň omyjí pařátky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
31.8.14 14:29
@KackaDoup píše: :palec: jaq se hlavne domnivam ze teplota nad 100 stupnu jaksi zarucuje…ale kdyz to tak nekdo nebere…radeji mizim.

Dle této logiky by se mohla do polívky házet nemytá zelenina, protože bod varu taky leccos zaručuje. Pokud si můžu vybrat, tak si na hygieně u jídla dávám záležet

• Citovat
  • Upravit
2562
31.8.14 14:30

@Samamama no nohy se snad meje automaticky, když si jde lehnout :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.8.14 14:30

@KackaDoup to víš, že zaručuje, ale vždycky se najde někdo, kdo ti potřebuje říct, že jsi prase… :mrgreen: (když to není diskuse o pečení zmrzlých kuřat, tak je to diskuse o frekvenci mytí vlasů, o vyholování těla, o frekvenci koupání dětí, o konzumaci kupované zeleniny,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
31.8.14 14:31

@cher byla tady rec o salmonela a zloutence..ja s evyjadruji k tomu a ty pletes hrusky z jabkama…ja si umim umyt i polozmrzle kure… ;) jsem absolutne svepravna..varim uz od 10 let, a ne jen rodine, jeste NIKDY nikdo nebyl z jidla nemocny.Spis jsme zdraví jako ripy. :kytka:

Příspěvek upraven 31.08.14 v 14:31

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí