Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Petule030 píše:
Já tak maso rozmrazuji, když ho zapomenu vytáhnout dřív. Voda není vařící, jen teplá/horká a když schládne, napustím novou. Ale nestalo se mi, že by se mi maso (ani kuřecí) uvařilo. Možná ta voda není až tolik horká
Kuřecí maso je dost citlivé na teplou vodu. Stačí, když oplachuji kuřecí řízky ve vlažné vodě, než je obalím. I když je voda spíš chladnější, tak pomalinku začínají chytat takovou bělavou barvu. Kdyby někdo dal kuře do teplé (horké) vody, rozhodně by to dobré nebylo. Kůže se stáhne a bude jako uvařená. Rozhodně se pak nevypeče do křupava.
Kuře rozmražuji, celkově nerada mrazím celé kuře, takže před zmražením rozčtvrtím…ale pokud se mi to už stane, tak dám na pět minut do papiňáku, nikdy není ovařené napůl.
Stejně to dělám, pokud chvátám a nemám možnost ho péct hodinu, tak ho předtím trochu ovařím a pak nechám jen dopéct kůžičku, zase tak markantní rozdíl to opravdu není. Akorát předem ovařené je měkčí ![]()
@obrazek píše:
Holky a vy teda kurata pred tepelnou upravou nemejete? zmrzly se moc vymejt neda…
taky by me nenapadlo dat pect zmrzly maso obecne.
i ryby rozmrazuju.Příspěvek upraven 31.08.14 v 11:44
Souhlas, taky si nedokážu představit, jak na zmrzlém masu drží koření
@obrazek píše:
Holky a vy teda kurata pred tepelnou upravou nemejete? zmrzly se moc vymejt neda…
taky by me nenapadlo dat pect zmrzly maso obecne.
i ryby rozmrazuju.Příspěvek upraven 31.08.14 v 11:44
Na oplachovani masa jsou ruzne nazory. Cerstve maso bezne neoplachiji, oplachuji pouze, pokud se mne zda, ze neni uplne nejcerstvejsi. Dale oplachuji rozmrazene maso [rozmrazuji pouze, kdyz ho potrebuji krajet]. Jinou kapitolou jsou vnitrnosti, ty maji pred upravou jinou peci.
@cher píše:
Souhlas, taky si nedokážu představit, jak na zmrzlém masu drží koření
Nekořením hned, počkám, až to trochu povolí.
Já tedy kuře celé nepeču, většinou čtvrtky apod. ale už jsem taky několikrát pekla zmražené a vždy v pohodě-rozhodně tedy nebylo suché
Občas taky dávám do trouby zmrzlé (teda povolené, ne přímo z mrazáku) kuře. A výsledek srovnatelný, jako když se peče kuře čerstvé.
Příspěvek upraven 31.08.14 v 12:15
Krom ryb rozmrazuji všechno a určitě ne rychle
Pokud zapomenu maso vydat, vymyslím jiný rychlý oběd ![]()
@Anonymní píše:
Holky, můžu dát péct zmražené kuře? Zapoměla jsem ho rozmrazit a potřebovala bych ho už hodit do trouby. Bude dobré, nebo bude tvrdší? Děláte to tak některá? A jak dlouho ho asi pečete?
nestane se vubec nic, jen dyl a na nizsi teplote bych zacala ![]()
Já bych zmrazený maso nepekla. Ale klidně ho můžeš podusit a udělat třeba na paprice.
Taky občas peču zmrzlé kuře a rozdíl v tom není vůbec žádný
Max. v tom, že ho peču o chvíli déle.
no já dávám horkou vody ale ne úplně vařící a vždy mi suprově rozmrzne
Příspěvek upraven 31.08.14 v 11:48