Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zinuška píše:
@Mimi85 děkuju je fakt že ja ve svych 23 letech jsem pro něj jak segra pač chlap ma ještě dvě dospělý stejne stary decka jako jsem jai s těma naštěstí vychazím dobře ale chvilu trvalo než jsme k tomu dopracovali že jim fakt mamu nehodlam dělat
Fandím vám
mám ráda tenhle zdravý přístup ![]()
No právě muj muž má trochu divné představy, já to pak už budu brát jako muj životní prostor, moje soukromí, já taky nebudu mít potřebu chodit k nim a vysedávat u něho když ona bude pryč, příjde mi to prostě proti srsti, ano zazvonním pak u nich at mi pošlou děti dolů a odjedu, pokud setkání společné, to bohužel jestli někdy nastane tak až za hodně dlouho tak na nějaké neutrální půdě
@lila30 je to jen o domluvě ale je fakt že muj chlap vyjde uplně s každym neděla rozdíly a vše chce vyřešit po dobre aby to nikomu neublížilo. Je pravda že diky tomu už parkrat dostal po čuničce ale i tak mu to zustalo a ja jsem ráda. Lepší než zbytečně stresovat prostě tomu dali čas až to nebude bolet nikoho. Ja jsem za jeho děcka moc rada jsou boží celej on
stejny hlody gesta no jen jsem se bala jestli jsem to nepřepískla
ono víš u nás je to hoooodně hooodně vše čerstvé, a já beru mé rozhodnutí k rozvodu jako jednu velkou tlustou čáru za svým životem a snažím se s manželem nějak rozumně dohodnout a nastavit nějaká pravidla, ale on má trochu jiné představy jako já, a nechce akceptovat mé soukromí a už ted mi diktuje, že nechce vidět hrnek od kávy na stole z rána když příjde
jo a v postatě chce abych zůstala do konce života bez partnera.
@lila30 Na to pozor, naprosto chápu tvou rozpačitost z té situace. Aby bylo řešení po rozpadu rodiny funkční, mělo by být na obě strany vyrovnané, ne že jedna strana ustupuje a druhá si nárokuje vše. Sama jsem v situaci, kdy můj manžel má osmiletého syna z předchozího vztahu a jeho matka mě naprosto nerespektuje a odmítá, aby se mnou byl třeba i hodinu sám. Což je dost komplikované, protože manžel je hodně pracovně vytížen a občas k tomu dojde. Takže u nás je to extrémní v opačném případě, byť se mnou nevlastní syn tráví čas od tří let věku. Ale hlavní, co jsem chtěla říct, je asi tohle - pokud si Tvůj ex nárokuje nový život, máš právo si svůj taky zařídit podle sebe a vůči potřebám ex se vymezit. Dlouhodobě by to mohlo vést k pěkné frustraci. Pokud bys tyhle požadavky ustála, kloubouk dolů.