Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
sikinka16 píše:
A vubec bych se na tohle neptala na emiminu.. Nikdo nevi co male je.. Napíšou ti že s tímhle by nejeli ale co když to něco opravdu je?? Měla by jsi posoudit sama.. Nebo si tam zavolej..Psala jsi že ve skolce měla obídek, pak předpokladám nějakou sváču a věčeři doma.. Bylo to nějaké jidlo co by ji mohlo podráždit žaludek?? Muže ho mít nějakej podráždenej ale taky nemusí :-/
Odpoledne měla doma sváču (rajče, housku se šunkou - jedla v podstatě normálně), večeři už moc nechtěla… To už si ztěžovala, že jí bolí břicho…
Ahoj já bych prvně uvařila černý čaj s hroznovým cukrem a dávala bych po lžičkách, pokud jsi nejsi jistá zavolala bych na pohotovost. Víc poradit nejde.
Osobně bych taky zatím nejela.
Teoreticky to může být něco vážnějšího jak píše sikinka, ale na pohotovosti jí stejně po jednom dvou zvracení neudělají žádné detailní gastrovyšetření.
Jestli Tě to uklidní, tak si tam zavolej, zkonzultuj a pak se rozhodni. S největší pravděpodobností jí oběd nesedl a jak se říká „pajš nevaří“. Drž dietu, jak již tady psaly, a uvidíš, že jí bude brzy líp.
Já bych teda s prckem jela. Nehysterčím, ale může to být slepák a to by taky mohlo být do rána pozdě…
Brontik píše:
tak my jedem…
dala třetí kolo i bez pití…
tak dej vědět jak jste dopadli. Držím pěsti ať to nic není.
No, upřímně - kdyby každá máma fičela na pohotovost pokaždé, když se jí čtyřleté dítě pozvrací, tak by ta pohotovost musela být na každém rohu.
Osobně bych dala cucat ledovou tříšť, po lžičkách vychlazenou coca-colu a počkala do rána. Čtyřleťák, navíc bez průjmu, se do rána rozhodně nedehydruje - pokud nemá silné bolesti bříška, horečku, apod, tak bych nejela.
Ale to musí posoudit každý za sebe. Přeji co nejrychlejší uzdravení! ![]()
Brontik píše:
No mne vyděsilo to, neztrávila oběd..
Logicky se mi na jednu stranu nikam nechce na druhou stranu se bojím, aby to nebyl slepák…
Jestli Tě to uklidní, naše děti, když chytnou střevní chřipku, tak taky zvracejí večer obědový jídlo. Je to normální. Po jednom půldni zvracení je zbytečný někam jezdit. Sleduj ji, nabízej tekutiny.
Já bych si zavolala na nejbližší dětskou pohotovost a tam se poptala jestli máme přijet nebo ne.
Tak máme znova změnu…
Po čtvrtém kolem se přidal průjem (než jsme je stihla vypravit - vrátili se od výtahu). K tomu jí prej malinko bolí hlava, takže to snad bude nějaká střevní viroza… Tak teď jen náročnější úkol, ubránit před tím tu malou…
Bronti, klid. U nás to vždycky vychytá prostřední, nejstarší a nejmladší zatím nikdy. A to je nijak neseparuju, to by prostě nešlo.
Brontik píše:
Tak máme znova změnu…
Po čtvrtém kolem se přidal průjem (než jsme je stihla vypravit - vrátili se od výtahu). K tomu jí prej malinko bolí hlava, takže to snad bude nějaká střevní viroza… Tak teď jen náročnější úkol, ubránit před tím tu malou…
Tak v tom případě pozor na dehydrataci, protože to by pak na nemocnici bylo.
Brontik píše:
Tak máme znova změnu…
Vyzkoušej tu ledovou tříšť na cucání a po lžičkách vybublanou pravou coca-colu, ono to dost zklidní žaludek.
A nechala bych ji v klidu v posteli. S tímhle na pohotovosti stejně nepomůžou, tělíčko se potřebuje vyčistit. Leda kdyby stoupla horečka, přidaly se nějaké silné bolesti bříška (už je velká, v tomhle se domluvíte), tak jeďte, ale jinak to podle mne nemá smysl.