Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
neboj, to ude jen nějaká střevní viroza, ted toho řádí hodně
(kamarádky kamlej ted skončil ve špitále, ale měl prostě jen blbej průběh
) ale u všech včetně mě a jiných členů rodiny to bylo do 48 hodin pryč ![]()
tak jak radí holky, na ten želudek, ledovou colu bez bublinek, ale musí to být ta pravá, studenej oslazenej černej čaj ![]()
jinak pokud to bude lepší, tak nás mamka spravovala mrkvovorýžovou polívkou… úplně dietní verze je, v osolené vodě uvaříš nastrouhanou mrkev a hrst rýže… nedietní je, že se ta mrkev podusí na trošce másla, zalije vodou osolí nebo přidá kostka bujonu a uvaří se v tom ta rýže…
Tak ta starší šla do postele v podstatě bez pití a teď spí. Já tam budu pro případ potřeby s ní, s tím, že jí budem dávat trochu pití…
Zítra budem mít jako nejdůležitější bojovku holky separovat, aby to ta malá nechytila. (V jejím případě by to byl fakt průšvih.)
Přemejšleli jsme nad separací mimo, ale to nevyšlo… (auto na špalkách a tak…)
Zni to mozna blbe, ale dej ji coca colu original s cukrem, zadnou nahrazku anebo light. Fakt to pomaha klinicky overeno.
papavlinka33 píše:
Zni to mozna blbe, ale dej ji coca colu original s cukrem, zadnou nahrazku anebo light. Fakt to pomaha klinicky overeno.
Zítra jí rozhodně dostane… (doma ji běžně nepijem)
Pomaha to pri otravach jidlem jinych gastroentero potizich, moc se to tady u nas zatim nevi, ale v zahranici bezne praktikovana domaci lecba, radi to i doktori. Nemuze ji to uskodit, maximalne to vyhodi nazpet. Mozna potom budem mit den prujem, ale pokud ustane zvraceni a bolest zaludku tak to pomohlo. Pokud potize pretrvaji sla bych k lekari.
papavlinka33 píše:
Pomaha to pri otravach jidlem jinych gastroentero potizich, moc se to tady u nas zatim nevi,
Ví se to tady velmi dobře. Z mé zkušenosti, je to první rada, kterou dostaneš, když přijdeš s dítětem (nebo i sama) se žaludečními problémy.
BohunkaP píše:papavlinka33 píše:Ví se to tady velmi dobře. Z mé zkušenosti, je to první rada, kterou dostaneš, když přijdeš s dítětem (nebo i sama) se žaludečními problémy.
Pomaha to pri otravach jidlem jinych gastroentero potizich, moc se to tady u nas zatim nevi,
jo tak to me tesi ze uz zaciname byt trochu svetovy
ja kdyz to nekomu reknu tak na me vetsinou hledi jako puk
No,nechci byt chytra,ale ptala jsem se na tu colu doktorky a ta rikala,ze to neni dobry…Dokonce rekla,ze je to stejna ptakovina,jako cokolada na prujem.Je to cukr,ten ve strevech kvasi a zivi pekne dalsi bakterie.Takze suchy pecivo,kdyz nechce jist,tak nenutit a pit cernej cajik nebo pri vetsi dehydrataci Kulisek.Vic bych neresila,kdyz nema vyrazny bolesti anebo vysokou horecku.Kdyz to bude trvat dyl,tak bych k doktorovi zasla,ale po jednom puldni se mi to zda brzy.
coca cola obsahuje krome cukru i kyselinu fosforecnou a mimochodem zadnou chemii, laicky receno kyselina fosforecna pomaha travit a rozkladat potravu a pusobi jako desinfekce. ale co doktor to nazor
Maki1970 píše:
No,nechci byt chytra,ale ptala jsem se na tu colu doktorky a ta rikala,ze to neni dobry…Dokonce rekla,ze je to stejna ptakovina,jako cokolada na prujem.Je to cukr,ten ve strevech kvasi a zivi pekne dalsi bakterie.Takze suchy pecivo,kdyz nechce jist,tak nenutit a pit cernej cajik nebo pri vetsi dehydrataci Kulisek.Vic bych neresila,kdyz nema vyrazny bolesti anebo vysokou horecku.Kdyz to bude trvat dyl,tak bych k doktorovi zasla,ale po jednom puldni se mi to zda brzy.
Tak v kvalitní hořké čokoládě - kterou bych na průjem když už použila, moc cukru není, ne ![]()
Zakladatelko - snad bude do rána líp, blé, já minule takhle problila celý den a dva týdny se z toho vzpamatovávala.
Maki1970 píše:
Mimoto množství se udává buď kostka nebo po lžičkách, nehovoří se o litrech, takže bych chtěla vidět ty kila cukru v těch střevech kvasit. Tvoje doktorka nikdy nepotkala někoho komu čokoláda na průjem pomáhá? Každý jsme individuální a něco co někomu škodí jinému pomáhá.
cokolada prirozene stavi, tak jako banany, ryze atd. Jako by bezne deti nejedli cukr, par kostek coklady ci trocha coly jiste neuskodi.
Jj,co doktor,to nazor.
S tou cokoladou je to tezky.Proti prujmu pusobi kakao,kdyz by clovek chtel dat diteti nejakou hodne kvalitni cokosku,treba 80% kakaa,tak mu stejne nebude chutnat,protoze prave neni sladka.
Na prujem bych dala Enterol,mym detem i me vzdycky zabral.
Tak at je dobre!
papavlinka33 píše:BohunkaP píše:jo tak to me tesi ze uz zaciname byt trochu svetovypapavlinka33 píše:Ví se to tady velmi dobře. Z mé zkušenosti, je to první rada, kterou dostaneš, když přijdeš s dítětem (nebo i sama) se žaludečními problémy.
Pomaha to pri otravach jidlem jinych gastroentero potizich, moc se to tady u nas zatim nevi,ja kdyz to nekomu reknu tak na me vetsinou hledi jako puk
Mému bráchovi to doktor doporučil, když mu byli 3 roky. Teď už je mu 18 let, takže někteří jsou světoví už dlouho ![]()
NEJELA bch pockala bych do rana,,rozhodne bych neplasila.pokud si tedy misto doma,nechces plezet v nemocnici