Máme jet na pohotovost?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7421
11.11.11 19:58

Na pohotovost?

Ahoj,
mám doma čtyřletou cácorku, která nám před půlhodinkou ukázala, co měla ve školce k obědu. Teplotu nemá, jen si ztěžuje, že jí trochu bolí břicho. To prvně říkala v cca šest večer.
Teď tu leží na gauči a je unavená, i když odpoledne spala. ( to u ní nebývá obvyklé).
Myslíte si, ež s ní máme jet na pohotovost nebo máme počkat do rána?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7421
11.11.11 20:00

Doplním, že před chvilkou si dala čaj a viděla jsme i další část oběda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.11.11 20:01

S blitím bych nejela… Pokud se to výrazně nezhorší a nehrozila by dehydratace, pak jo.

Uvidíš, co z toho bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
11.11.11 20:04

Taky bych počkala,stejně s ní nic neudělají :nevim: .zítra bude dobře určitě :palec: nebo aspon lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21470
11.11.11 20:05

taky bych nikam nejela. dala bych dítě spinkat a uvidíš ráno. zítra určitě dietu - suché pečivo, černý čaj po lžičkách, případně na zklidnění žaludku hodně vychlazenou coca-colu po lžičkách. důležité je, aby pila. a uvidíš co bude dál. na pohotovosti s vámi stejně nic jiného dělat nebudou. promačkají bříško a naordinují dietu. ještě byste tam lapili něco podstatně horšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
11.11.11 20:11

No já bych teda si jela :-/ Nikdy nevíš hele..

• Citovat
  • Upravit
7421
11.11.11 20:12

No mne vyděsilo to, neztrávila oběd..
Logicky se mi na jednu stranu nikam nechce na druhou stranu se bojím, aby to nebyl slepák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
11.11.11 20:14

Pokud ti můžu doporučit, určitě bych jela - nejsem plašan, ale taky mi to zavání slepákem - může být i s atyp. symptom. a tím pádem tam nejsou velké bolesti… chtělo by to UZ, prohmatat břicho, příp. odběr krve.

Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
11.11.11 20:15

A vubec bych se na tohle neptala na emiminu.. Nikdo nevi co male je.. Napíšou ti že s tímhle by nejeli ale co když to něco opravdu je?? Měla by jsi posoudit sama.. Nebo si tam zavolej..Psala jsi že ve skolce měla obídek, pak předpokladám nějakou sváču a věčeři doma.. Bylo to nějaké jidlo co by ji mohlo podráždit žaludek?? Muže ho mít nějakej podráždenej ale taky nemusí :-/

• Citovat
  • Upravit
7182
11.11.11 20:17

Teda až s tvým dalším příspěvkem mi došlo, že zvracela. :lol: Já bych na pohotovost nejela, ale pro klid duše tam můžeš zavolat a poradit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.11.11 20:18

Tak ve čtyřech letech asi dokáže ukázat, kde ji to břicho bolí? To by taky mohlo pomoct.

„Nestrávené“ jídlo od oběda je normální, jídlo je v žaludku tak 12 hodin, než se vůbec pohne dál, to bych neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.11.11 20:21

Zkusila bych zavolat…myslím, že to slepák nebude, i když symptomy můžou být různé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
11.11.11 20:21
Pipet píše:
Tak ve čtyřech letech asi dokáže ukázat, kde ji to břicho bolí? To by taky mohlo pomoct.„Nestrávené“ jídlo od oběda je normální, jídlo je v žaludku tak 12 hodin, než se vůbec pohne dál, to bych neřešila.

Pipet, to samo může, na druhou stranu jak jsem psala i slepák může být asymptomatický - nebo jsou příznaky netypické a to by měl posoudit lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.11.11 20:24
Navli píše:
Pipet píše:
Tak ve čtyřech letech asi dokáže ukázat, kde ji to břicho bolí? To by taky mohlo pomoct.„Nestrávené“ jídlo od oběda je normální, jídlo je v žaludku tak 12 hodin, než se vůbec pohne dál, to bych neřešila.
Pipet, to samo může, na druhou stranu jak jsem psala i slepák může být asymptomatický - nebo jsou příznaky netypické a to by měl posoudit lékař.

Jenže kdyby tam každý dorazil s poblitým dítkem… Jak by to vypadalo? Určitě bych ještě chvíli vyčkávala a podle vývoje situace se rozhodla.

Samozřejmě, pokud by byla teplota, blila by hodně, stěžovala si na výrazné bolesti… jela bych hned :think:

To musí posoudit zakladatelka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
11.11.11 20:25

http://slepestrevo.cz/

počti si tady, teplota být vůbec nemusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek