Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
mám doma čtyřletou cácorku, která nám před půlhodinkou ukázala, co měla ve školce k obědu. Teplotu nemá, jen si ztěžuje, že jí trochu bolí břicho. To prvně říkala v cca šest večer.
Teď tu leží na gauči a je unavená, i když odpoledne spala. ( to u ní nebývá obvyklé).
Myslíte si, ež s ní máme jet na pohotovost nebo máme počkat do rána?
Doplním, že před chvilkou si dala čaj a viděla jsme i další část oběda…
S blitím bych nejela… Pokud se to výrazně nezhorší a nehrozila by dehydratace, pak jo.
Uvidíš, co z toho bude.
Taky bych počkala,stejně s ní nic neudělají
.zítra bude dobře určitě
nebo aspon lépe.
taky bych nikam nejela. dala bych dítě spinkat a uvidíš ráno. zítra určitě dietu - suché pečivo, černý čaj po lžičkách, případně na zklidnění žaludku hodně vychlazenou coca-colu po lžičkách. důležité je, aby pila. a uvidíš co bude dál. na pohotovosti s vámi stejně nic jiného dělat nebudou. promačkají bříško a naordinují dietu. ještě byste tam lapili něco podstatně horšího.
No mne vyděsilo to, neztrávila oběd..
Logicky se mi na jednu stranu nikam nechce na druhou stranu se bojím, aby to nebyl slepák…
Pokud ti můžu doporučit, určitě bych jela - nejsem plašan, ale taky mi to zavání slepákem - může být i s atyp. symptom. a tím pádem tam nejsou velké bolesti… chtělo by to UZ, prohmatat břicho, příp. odběr krve.
Držím palečky.
A vubec bych se na tohle neptala na emiminu.. Nikdo nevi co male je.. Napíšou ti že s tímhle by nejeli ale co když to něco opravdu je?? Měla by jsi posoudit sama.. Nebo si tam zavolej..Psala jsi že ve skolce měla obídek, pak předpokladám nějakou sváču a věčeři doma.. Bylo to nějaké jidlo co by ji mohlo podráždit žaludek?? Muže ho mít nějakej podráždenej ale taky nemusí :-/
Teda až s tvým dalším příspěvkem mi došlo, že zvracela.
Já bych na pohotovost nejela, ale pro klid duše tam můžeš zavolat a poradit se.
Tak ve čtyřech letech asi dokáže ukázat, kde ji to břicho bolí? To by taky mohlo pomoct.
„Nestrávené“ jídlo od oběda je normální, jídlo je v žaludku tak 12 hodin, než se vůbec pohne dál, to bych neřešila.
Zkusila bych zavolat…myslím, že to slepák nebude, i když symptomy můžou být různé ![]()
Pipet píše:
Tak ve čtyřech letech asi dokáže ukázat, kde ji to břicho bolí? To by taky mohlo pomoct.„Nestrávené“ jídlo od oběda je normální, jídlo je v žaludku tak 12 hodin, než se vůbec pohne dál, to bych neřešila.
Pipet, to samo může, na druhou stranu jak jsem psala i slepák může být asymptomatický - nebo jsou příznaky netypické a to by měl posoudit lékař.
Navli píše:Pipet píše:Pipet, to samo může, na druhou stranu jak jsem psala i slepák může být asymptomatický - nebo jsou příznaky netypické a to by měl posoudit lékař.
Tak ve čtyřech letech asi dokáže ukázat, kde ji to břicho bolí? To by taky mohlo pomoct.„Nestrávené“ jídlo od oběda je normální, jídlo je v žaludku tak 12 hodin, než se vůbec pohne dál, to bych neřešila.
Jenže kdyby tam každý dorazil s poblitým dítkem… Jak by to vypadalo? Určitě bych ještě chvíli vyčkávala a podle vývoje situace se rozhodla.
Samozřejmě, pokud by byla teplota, blila by hodně, stěžovala si na výrazné bolesti… jela bych hned ![]()
To musí posoudit zakladatelka ![]()