Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Naše malá je šílené šídlo… Takových pádů co měla. První velký pád z naší postele v 14m, balili jsme věci a oba se soustředili s přítelem na jiné věci a buch, jeli jsme tenkrát, vše ok. Pak spadla několikrát na hlavu, šílená boule, to už jsme nikam nejeli.. Ale zrovna včera jsne se honily
, Kristý zakopla a narazila přímo do futer od dveří..
.. A to si rozsekla čelo, pěknou díru tam měla, ale moc to nekrvácelo, až jsem se divila. Venku, než jsem jí dala do auta, tak mi říká „mami, pojď, honit“… Já myslela, že se zblázním, vynervovaná, sama doma, cpu jí do auto. Na pohotovosti jí tam dali pouze stripy, přelepily náplastí a udělali rentgen, pak nás pro jistotu poslali za neurochirurgem (ale myslím, že zbytečně, no nicméně jsem jela). Vše ok, zítra jedeme na převaz.
Já bych s tímto nejela, pokud, jak psaly ostatní, nezvrací, není apatický apod… Držím palce, aby to bylo vše ok
@Koblizka To chlazení je dobrá věc, ale je to jen proti otoku, modřině a bolesti. A jestli spinká, tak ho to zase nějak nebolí
Jestli bude mít otřes mozku, tak chlazení nějak nepomůže. Otřes se může projevit klidně až déle, třeba večer, zítra. Dítě bývá u otřesu spavější, bolí ho hlavička, zvrací. To zvracení většinou bývá náhlé a hodně. Ale já si myslím, že po takle malém pádu bude dobrej. Akorát je blbé, že spadl na tu hranu, hrany nábytku dělají takovéto boule
My měli i větší
A na nějaké vnitřní krvácení asi myslet nemusíš, to bývá z větších pádů. I když samozřejmě je vždy třeba myslet spíše na horší, než že je to dobré. Kdyby se ti na něm cokoliv nezdálo-během odpoledne, až se vyspinká, tak s ním někam dojeď.
Jo a to chlazení u nás nepřipadá v úvahu, to bych musela malou napřed svázat do kozelce
.
@jajul Malej si nechá žínku na bouli jedině, když vidí hodně krve, jinak nemám šanci ![]()
@ivodička Ty děti jsou neskutečný a ještě všude stejný
. Jen mě nestraš s krví, to mě asi jednou omejou. Já nemám ráda jakejkoliv pohyb, tak jsem toho u sebe moc nezažila a u svýho milovanýho, vymodlenýho a jedinýho dítěte šílím zcela iracionálně pomalu i ze škrábance
. A to jsem vystudovaný biolog
.
Navíc dítě se naučilo volat bolí bolí. Zřejmě si myslí, že to znamená něco jako: mami hned k noze. A dost ho baví, jak to funguje
.
Tak takovy celo mela mala furt, zahojila se jedna boule, vyrasila nova, tech jeste bude, jednou jsem ji musela vyndavat i kaminky z cela
na pohotovosti jsme byli jednou, kdyz si rosekla nos a ret, zaplatpanbuh je bez jizev, coz cumim:-)akorat bych ho hlidala, kdyz se ti nebude zdat, tak pro klid jedte..hodne trpelivosti preju ![]()
Stalo se nám to samý včera, taky spadla na hranu dveří a ihned naskočila modřina. Chvíli brečela a pak dobrý. Nechala jsem ji hodinu vzhuru a potom šla spát. Nikam jsme nejeli, takových modřin ještě bude. U dcery je to už třetí modřina za 14 dní. Buď v klidu pokud ti nebude zvracet neřeš to. ![]()
@ivodička malej se vzbudil, hráli jsme si, teď se napapal a všechno vypadá v pořádku, jen co dojedl, chvilku ještě seděl v židličce, chtěla jsem ostrouhat mrkvičku a najednou koukám. Má v ruce hračku a začal si pokládat hlavičku na jedno ramínko. Tak tři sekundy na něm leží a potom zase zvedne hlavičku a zase to samé.. udělal to tak patnáctkrát, hned mi bleskl ten tvůj příspěvěk. Nemůžu říct, že by to standartně dělal. Teď mi sedí na klíně, takže to nedělá, chtěla jsem se tě hned zeptat, kdybys mi poradila jet napohotovost. Může to mít nějakou souvislost? Co to znamená? Jinak byl úplně v pořádku, jedl, smál se…Díky ![]()
@Koblizka může ho ta modřina trochu bolet, tak proto jakoby naklání hlavičku nastranu. Jestli je v pořádku, hraje si, má náladu, tak je to dobrý. Kdyby to mělo mít jakoukoliv souvislost, tak by začal polehávat, byl by spavý. Můžeš ho zkusit postavit a dívat se, jestli půjde rovně:-) Dobré je zkusit, jestli si dítě šáhne na špičku nosu, ale to až u starších.
Malá takhle šíleně upadla v létě - na hranu betonového schodu.. Taky to vypadalo, že má v hlavě díru a kůže pak byla jakoby rozseklá, ale bez krve - no vypadalo to šíleně.. Nicméně jsme byly bez auta, takže jsem jí pozorovala, nenechala spát, pak v noci jsem jí budila..
@ivodička @jajul Díky holky, zatím vypadá pořád v normě. Papal, hodně se smál, i statečně nadával, když jsem chtěla odemknout dveře (vždy se sápe po klíčích a když je do sekundy nemá…
) Jen zase jak večeřel a skončil, seděl v jídelní židličce a zase si pokládal hlavičku na pravý rameno
nevím, jestli je to nějaká shoda náhod, že zrovna dnes po pádu s tím začal. Dělá to jen po jídle..
Jinak ještě po té odpolední svačince, co si pokládal hlavu poprvé, jsem ho potom „vypustila“ do pokojíčku a motal se trochu.. udělal tři kroky a spadl zase dopředu. Potom už se tolik nemotal, na zadeček ale přistával zhruba v normě..
Teď šel spát, nemá už monitor, tak mám z toho strach. No kontrolovat ho budu, nebo se za ním rovnou přesunu, protože mi to nedá.
Díky za podporu holky
já už nechcu takový držkopády ![]()
@Koblizka Tak co, jak to vypadá po noci? Budila jsi ho? Je v pořádku?
@Koblizka Připojuji se k @ivodička s dotazem. Jinak na držkopády si zvykej, malá má bouli na čele, vlezla do krabice na hračky a jak lezla ven, už jsem to nestihla
.
Tak moje malá má teď bouli na čele se spáleninou od koberce, spadla z postele na hlavu
A pod pusinkou má strup, před 4 dny spadla na hranu stolu-to bylo krve…vypadá jak kdybych ji týrala…
Jojo, s dětičkama je to těžký… ![]()