Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mowla píše:
A ty mu stojíš za zadkem viď?![]()
![]()
![]()
Nechápu
Myslíš, že se přetvařuje? Proč by to dělal? To sem si jistá, že ne. O chlapech, co jim ženská musí strčit talíř až pod nos, páč si nejsou schopni nebo ochotni nic uvařit nebo aspoň ohřát, mluví s despektem.
@Baba píše:
NechápuMyslíš, že se přetvařuje? Proč by to dělal? To sem si jistá, že ne. O chlapech, co jim ženská musí strčit talíř až pod nos, páč si nejsou schopni nebo ochotni nic uvařit nebo aspoň ohřát, mluví s despektem.
Já vím, že ty to budeš zas házet od zdi ke zdi.
V této rovině s tebou končím, nenechám se zatáhnout do toho ti něco vysvětlovat.
![]()
@Baba píše:
To ne, přesně rozdělené to nemáme. Třeba dneska večer - umyl nádobí, dal dětem večeři, vykoupal prostředního, přebalil nejmladšího, vyčistil všem zuby, vyklidil kus sušičky, naládoval a zapnul pračku.
Já v mezidobí drbání na emiminu udělala s nejstarší domácí úkol, vyklidila zbytek sušičky, uklidila jídelní židličku po nejmladším, vynesla tříděný odpad, našla v kuchařce večeři na zítra. Kuchařka předána muži, aby si opsal, co má po cestě z práce dokoupit. Jo a přečetla sem pohádku, ale toho se účastnil i muž, páč je zvuková a je tam srandovní písnička, na kterou musí všichni trsat![]()
Zítra to může být úplně opačně
Příspěvek upraven 25.01.16 v 20:07
Jasně, ale pokud tedy nemáte všechno naprosto přesně stanovené, tak nevěřím tomu, že si oba dva vždy vzpomenete na naprosto všechny věci. Stane se, že se něco neudělá, ale udělat se to musí a pak asi vcelku logicky to buď uděláš sama nebo příjde žádost „uděláš to prosím?“. Zvlášť pokud nemáte toleranci bordelu na stejné úrovni. ![]()
@mowla píše:
A proč to děláš?
A proč ne?
Práce jako práce. Pokud to není vyloženě těžká fyzická práce, kterou bych nezvládla, tak co je na tom? Tapetování třeba byla sranda. Přitáhla sem ještě kolegyni z práce, bylo zrovna ideální počasí na tapetování - 35 stupňů
, takže lepidlo schlo dřív, než jsem tapetu dali na zeď, byla sranda. A těch mojit, co padlo ![]()
Pokoje doma sem malovala i s pupkem, protože sem chtěla. Kdyby ne, tak to udělá muž bez problémů a bez keců sám.
@Baba píše:
A proč ne?Práce jako práce. Pokud to není vyloženě těžká fyzická práce, kterou bych nezvládla, tak co je na tom? Tapetování třeba byla sranda. Přitáhla sem ještě kolegyni z práce, bylo zrovna ideální počasí na tapetování - 35 stupňů
, takže lepidlo schlo dřív, než jsem tapetu dali na zeď, byla sranda. A těch mojit, co padlo
Pokoje doma sem malovala i s pupkem, protože sem chtěla. Kdyby ne, tak to udělá muž bez problémů a bez keců sám.
Ale tak mě vysvětli, v čem si pak pomůžeš, pořád jste tu psali, jak chcete mít míň práce, mě to spíš přijde, že vám vadí ženská role v domácnosti.
@mowla píše:
Já vím, že ty to budeš zas házet od zdi ke zdi.![]()
![]()
![]()
V této rovině s tebou končím, nenechám se zatáhnout do toho ti něco vysvětlovat.
![]()
![]()
![]()
@Baba píše:
NechápuMyslíš, že se přetvařuje? Proč by to dělal? To sem si jistá, že ne. O chlapech, co jim ženská musí strčit talíř až pod nos, páč si nejsou schopni nebo ochotni nic uvařit nebo aspoň ohřát, mluví s despektem.
Já jsem ale myslela tohle, nebo tady snad někdo schvaloval takové chlapy? Nechápu, proč jsi to psala, od zdi, ke zdi.
@mowla píše:
Ale tak mě vysvětli, v čem si pak pomůžeš, pořád jste tu psali, jak chcete mít míň práce, mě to spíš přijde, že vám vadí ženská role v domácnosti.
Jak míň práce? O tom snad řeč nebyla, ne? Práci máme podobnou, včetně pracovní doby, já možna drobet náročnější, doma to samý. Půl na půl.
A asi máš pravdu, typ žena v domácnosti, tak jak ji vnímám já díky vnějším vlivům - třeba i diskuzím, je pro mě role nesympatická.
@Nimie píše:
Jasně, ale pokud tedy nemáte všechno naprosto přesně stanovené, tak nevěřím tomu, že si oba dva vždy vzpomenete na naprosto všechny věci. Stane se, že se něco neudělá, ale udělat se to musí a pak asi vcelku logicky to buď uděláš sama nebo příjde žádost „uděláš to prosím?“. Zvlášť pokud nemáte toleranci bordelu na stejné úrovni.
Jo, to samozřejmě… nebo tedy ještě třetí varianta, zůstane to neudělaný - to když zapomenou oba ![]()
@Baba píše:
TO je ale zas úplně jiná situace. CHlap snad pracuje v domácnosti sám od sebe, ne? Mě se zas nelíbí vzor, kdy ženská má po práci druhou šichtu.
Na tohle jsem reagovala. Přeci tím, že převezmeš chlapskou práci, tím si nepomůžeš ne?
@mowla píše:
Já jsem ale myslela tohle, nebo tady snad někdo schvaloval takové chlapy? Nechápu, proč jsi to psala, od zdi, ke zdi.
Hm, to sem napsala, protože tvoji reakci ( a ty mu stojíš za zády, nebo tak nějak to bylo) sem nepochopila, myslela sem, že citování chlapa bereš jako můj výmysl. Nebo že si myslíš, že se tak vyjadřuje jen přede mnou, tak sem holt napsala, že se tak vyjadřuje i když mu za zadkem nestojím.
Mně taky vadí typ žena v domácnosti. Ještě víc mi vadí ten stereotyp, že to má být práce ženská. Proč? Kdo to takhle určil? Má mě to bavit víc, protože jsem se narodila jako žena? Nehorázná blbost.
@mowla píše:
Na tohle jsem reagovala. Přeci tím, že převezmeš chlapskou práci, tím si nepomůžeš ne?
Kolik té,,chlapské" práce je v porovnání s normálním běžným porovozem? A tu chlaspkou by můj muž udělal bez problému i beze mě, zatímco já bych měla na hrbu děti, aby měl na práci klid.
@Baba píše:
Hm, to sem napsala, protože tvoji reakci ( a ty mu stojíš za zády, nebo tak nějak to bylo) sem nepochopila, myslela sem, že citování chlapa bereš jako můj výmysl. Nebo že si myslíš, že se tak vyjadřuje jen přede mnou, tak sem holt napsala, že se tak vyjadřuje i když mu za zadkem nestojím.
To byla legrace.
![]()
Aha, tak třeba máš víc mužských hormonů.