Na prvním místě je manžel - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
25.1.16 19:23
@Baba píše:
TO je ale zas úplně jiná situace. CHlap snad pracuje v domácnosti sám od sebe, ne? Mě se zas nelíbí vzor, kdy ženská má po práci druhou šichtu.

Evidentně ve spoustě domácností ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.1.16 19:24
@mowla píše:
To potěší viď? Ocenil tvoji práci a to je důležitý. :kytka: :kytka: :kytka: A teď mi sakra řekni, jak jsi to vyčistila. :cert: :cert: :cert: :cert: U nás takové věci dělá chlap, já nemám žádnou trpělivost, tak to vždycky tak trochu pošušňám, kdežto on si s tím pohraje. Ale já zas sbírám jeho ponožky u postele. :jazyk: :jazyk: :jazyk:
@j.a.n.i1 píše:
@Nimie Taky chci vědět, jak si ho vyčistila, prosím prosím :-) A kdyby byla i rada na železitý vodní kámen (upřímně dodám, že zanedbaný, neb mi fakt nebaví to dělat obden a vodu máme hodně tvrdou a železitou)…

:lol: :lol: no, teď nevím, jestli vás nezklamu, nicméně můj postup je aplikovatelný pouze a jenom na sklokeramiku. Vůbec mi nešla vyleštit původně (furt byly vidět tahy hadrou) a na plotýnkách byly takové zvláštní fleky - jedno vypadalo jako kdyby ta sklokeramika byla poškrábaná nějak víc (jako kdyby se sundala horní vrstva) a druhé byly evidentně přiškvařené nějaké zbytky.

Pořídila jsem tekutý krém bril, je to přesně na sklokeramiku, a škrabku na sporák. Protřepat, vylít na sporák, roztahat po celém sporáku a nechat chvíli stát. A pak jednotlivé flíčky brát tou škrabkou. Když už tam nezbyde ten krém, tak ho mírně nahrnout z těch okolních míst a znovu. Pak klidně trochu nechat a pokračovat jinde a pak se k tomu vrátit. Drhla jsem ho asi hodinu, ale je pravda, že na ten sporák nikdo pořádně nesáhnul tak 3 roky, takže ty přiškvařené věci šly dolů fakt pomalu.

A pak vzít mikrovláknovou útěrku, suchou a doleštit to tím. Ničím jiným mi to nejde rozleštit než čistou, klidně mírně huňatou mikrovláknovou útěrkou.

Jinak pokud je to klasický sporák, tak velmi dobře funguje Cif - tekutý krém. A nebo výhradně na vodní kámen Domestos (černá barva balení), je tam napsáno, že je na vodní kámen. Případně ještě Domestos (bílé balení) White&Shine - tím leštím snad veškeré koupelnové a kuchyňské bílé povrchy, zvlášť ty, které by se např. Cifem mohly poškrábat.

Na nerezové části mi naprosto božsky funguje Cif Power&Shine a nebo potom Jar a opět doleštit mikrovláknem. Na nerezový odtok ve dřezu liju obyčejný modrý Domestos. Pozor, aby to nevybělilo třeba kámen v okolí nebo ták, ale jinak mi příjde, že téměř každá takhle nerezová věc se tím čistí perfektně. Odtok stačí při horším znečištění pak jen projet kapesníkem (něčím měkkým, aby se to nepoškrábalo) a spláchnout. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
25.1.16 19:26

@Nimie :* :* :* :* děkuji

• Citovat
  • Upravit
32028
25.1.16 19:30

@Baba o něco výš jsem psala, že samozřejmě je rozdíl, kdy žena pracuje stejně jako chlap, tak pak je fajn si to rozdělit. Ale spousta domácností, zvlášť těch s malými dětmi, to tak nemá ;)

A nemusí to být nutně formulace „pojď MI pomoct“, pokud tě to nějak pohoršuje, stačí říct „vyřídíš to prosím?“ :nevim: nehledě na to, že zrovna co se týče vaření, tak bych si troufala říct, že většina domácnosto to bude mít tak, že tam fakt chlap sám od sebe nevaří místo ženské. Vyjímky jsou, ale nebude jich moc. A když se třeba pustím do jídla a chci s tím pomoct, tak to „pojď MI pomoct“ je tam vcelku logické :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
25.1.16 19:32
@Nimie píše:
@Baba o něco výš jsem psala, že samozřejmě je rozdíl, kdy žena pracuje stejně jako chlap, tak pak je fajn si to rozdělit. Ale spousta domácností, zvlášť těch s malými dětmi, to tak nemá ;)A nemusí to být nutně formulace „pojď MI pomoct“, pokud tě to nějak pohoršuje, stačí říct „vyřídíš to prosím?“ :nevim: nehledě na to, že zrovna co se týče vaření, tak bych si troufala říct, že většina domácnosto to bude mít tak, že tam fakt chlap sám od sebe nevaří místo ženské. Vyjímky jsou, ale nebude jich moc. A když se třeba pustím do jídla a chci s tím pomoct, tak to „pojď MI pomoct“ je tam vcelku logické :nevim:

Navíc nevíme, jestli tam, kde se ten chlap podílí automaticky to nedělá proto, že mu nic jinýho nezbývá. :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
32028
25.1.16 19:32
@mowla píše:
@Nimie :* :* :* :* děkuji

Pak se pochlub :mrgreen: ale jinak fakt doporučuju to pak dělat pravidelněji. U těch nových flíčků strávím 5 minut, 10, když je fakt zaprasený. Ale aspoň se udržuje čistý a nemusíš nad tím pak stát hodinu až ti upadne ruka :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
25.1.16 19:34
@Nimie píše:
Pak se pochlub :mrgreen: ale jinak fakt doporučuju to pak dělat pravidelněji. U těch nových flíčků strávím 5 minut, 10, když je fakt zaprasený. Ale aspoň se udržuje čistý a nemusíš nad tím pak stát hodinu až ti upadne ruka :cert:

Já tyhle věci u nás nedělám, ale poradím manželovi. :srdce: :srdce: :srdce: On je na takové věci dobrej.

• Citovat
  • Upravit
60142
25.1.16 19:35
@Nimie píše:
@Baba o něco výš jsem psala, že samozřejmě je rozdíl, kdy žena pracuje stejně jako chlap, tak pak je fajn si to rozdělit. Ale spousta domácností, zvlášť těch s malými dětmi, to tak nemá ;)A nemusí to být nutně formulace „pojď MI pomoct“, pokud tě to nějak pohoršuje, stačí říct „vyřídíš to prosím?“ :nevim: nehledě na to, že zrovna co se týče vaření, tak bych si troufala říct, že většina domácnosto to bude mít tak, že tam fakt chlap sám od sebe nevaří místo ženské. Vyjímky jsou, ale nebude jich moc. A když se třeba pustím do jídla a chci s tím pomoct, tak to „pojď MI pomoct“ je tam vcelku logické :nevim:

Jenže u nás to tak bylo, i když sem byla s bandou doma :mrgreen: Udělala sem teda toho doma víc, ale jen proto, že sem holt byla fyzicky přítomna. Ale brali jsem to, že on je v práci, já mám jako práci děti. Ne úklid, po příchodu domů domácnost půl na půl. Takže zas takový rozdíl to nebyl. Vytírá furt stejně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.1.16 19:37
@mowla píše:
Navíc nevíme, jestli tam, kde se ten chlap podílí automaticky to nedělá proto, že mu nic jinýho nezbývá. :lol: :lol: :lol:

I taková je varianta. Spíš mi příjde to slovíčkaření trochu hloupé. Zrovna třeba povinnosti u domácích svěřenců máme rozdělené fakt půl na půl, kdo má zrovna čas, tak se věnuje, protože je jich hodně :mrgreen: ale když už si to ten jeden třeba vezme na starost, sedí u toho a s něčím potřebuje pomoct, tak taky říkáme „pojď MI pomoct“, v tu chvíli to dělá on a fakt nebazírujeme na tom, že to je společné, že to děláme sami od sebe… chápu, že když nestíhám, utíkám pryč, tak má žádost asi nebude vypadat tak jakože „nestíhám nakrmit, zařídíš to pro mě?“, ale spíš „nestíhám nakrmit, postáráš se o to prosím?“, ale obecně je to asi úplně jedno, hlavně, že je to řečeno normálně, slušně a nemám problém mu na „jasně, zařídím“ říct „díky“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
25.1.16 19:37
@mowla píše:
Já tyhle věci u nás nedělám, ale poradím manželovi. :srdce: :srdce: :srdce: On je na takové věci dobrej.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
25.1.16 19:38
@Baba píše:
Jenže u nás to tak bylo, i když sem byla s bandou doma :mrgreen: Udělala sem teda toho doma víc, ale jen proto, že sem holt byla fyzicky přítomna. Ale brali jsem to, že on je v práci, já mám jako práci děti. Ne úklid, po příchodu domů domácnost půl na půl. Takže zas takový rozdíl to nebyl. Vytírá furt stejně :D

Mně to přijde hrozný a jsi si jistá, že je tvůj muž spokojený?

• Citovat
  • Upravit
60142
25.1.16 19:38
@Nimie píše:

Pohoršuje… Nechápu to nastavení, které z toho vyznívá. Jako by snad domácnost byla starost ženské a on ji s ní pomáhal. Na to téma už tady bylo x diskuzí. Pomáhají vám chlapi doma? Už ten dotaz mi příjde absurdní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
25.1.16 19:40
@Nimie píše:
I taková je varianta. Spíš mi příjde to slovíčkaření trochu hloupé. Zrovna třeba povinnosti u domácích svěřenců máme rozdělené fakt půl na půl, kdo má zrovna čas, tak se věnuje, protože je jich hodně :mrgreen: ale když už si to ten jeden třeba vezme na starost, sedí u toho a s něčím potřebuje pomoct, tak taky říkáme „pojď MI pomoct“, v tu chvíli to dělá on a fakt nebazírujeme na tom, že to je společné, že to děláme sami od sebe… chápu, že když nestíhám, utíkám pryč, tak má žádost asi nebude vypadat tak jakože „nestíhám nakrmit, zařídíš to pro mě?“, ale spíš „nestíhám nakrmit, postáráš se o to prosím?“, ale obecně je to asi úplně jedno, hlavně, že je to řečeno normálně, slušně a nemám problém mu na „jasně, zařídím“ říct „díky“ :nevim:

Víš co já nechápu, proč to některým ženským vadí, že se řekne, chlap mi pomůže, jde přeci o to, aby to bylo hotový a je úplně jedno, jestli to vnímá tak, že mi pomáhá, nebo to dělá proto, že se na tom podílí ne? :lol: :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
mowla
25.1.16 19:42
@Baba píše:
Pohoršuje… Nechápu to nastavení, které z toho vyznívá. Jako by snad domácnost byla starost ženské a on ji s ní pomáhal. Na to téma už tady bylo x diskuzí. Pomáhají vám chlapi doma? Už ten dotaz mi příjde absurdní.

To bude něco psychickýho rázu ne?

• Citovat
  • Upravit
mowla
25.1.16 19:43

@Baba A teď mi řekni, jdeš automaticky pokládat s partnerem třeba zámkouvou dlažbu? Aniž by ti musel říkat, nebo cokoliv jiného chlapsky náročného?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML