Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tuším, že se na příbalovém letáku píše, že není vhodný pro těhotné nebo užití konzultujte s lékařem nebo tak něco. No a já konzultovala s lékařem - homeopatem a ten mi doporučil radši ten Gripheel.
L.
Ahoj,
mně tedy doktorka říkala, že Paralen lze brát (3× denně), že v těhotenství nevadí a je rozhodně lepší, než teplota. Nosní kapky nic moc (rozhodně ne Nasivin), lze brát ty na bázi bylinek (což moc nezabírá) nebo již zmiňovanou Vincentku. Já pro rýmu nemohla ani spát a ačkoli mi Vincentka dříve nezabírala, teď funguje - to tělo si asi usmyslelo, že přijme kompromis ![]()
Hanka
Ahojky,
já si teda na lékarníky ani doktory stěžovat nemůžu.
Jsem nastydlá a v 10t. Teplotu naštěstí nemám. 4 dny jsem se léčila sama inhalováním vincentky nebo eukatyptu a nějakým dětským sirupem na odkašlávání, ale moc se to nelepšilo, tak jsem šla radši k doktorce. Poslala mě i na nosní, krční, aby zjistila, nakolik je to vážné. Tam mi doporučili sprej Bioparox, který má prý méně chemie, i když také je tam napsáno „pro těhotné na doporučení lékaře“.
Teď jsem na nemocenské a věřím, že budu brzy ok. Radši se vyležet dřív, než to bude horší..
Jinak s paralenem a modafenem bych byla opatrná obecně, nejen v těhotenství. Cpali to do mě, když jsem byla malá a můj imunitní systém z toho moc velkou radost nemá.
Mějte se a přeju hodně zdraví ![]()
Hanka
Ahojky, taky jsem byla v těhu nemocná, používala jsem vincentku s mlékem a medem na pití, pak jsem 3× denně inhalovala a cucala česnek. Bohužel jsem musela k dr. protože problémy přetrvávaly, zjistila mi streptokoka a nasadila atb. Podruhé mi zabral Biotusil, to je na odhlenění, výborný sirup, nasadila jsem ho i synovi, když byl nemocný a moc mu pomohl. No a pak na cucání septisan. Hlavně ale ležet, ležet, ležet. A z toho paralenu bych neměla strach, je lepší být bez teplot, než s teplotami. Ať je ti líp!!!
já v 21 tt měla ašel, rýmu, bolesti v krku, a pomohla mě vincentka…inhalovala jsem ji, kloktala, a nakonec jsem si ji oblíbila jako doplněk stravy v těhotenství.Chuťově sice nic moc, ale pomáhá;-) jinak na rýmu pinosol, který se dá také inhalovat.
Ahoj, jsem ve 14 týdnu těhotenství a jsem nachlazená. Mám suchý, davivý kašel, trošku mě teče z nosu a zimnici, ale horečku nemám. Piju hodně ovocného čaje a koupila jsem si halls. Mám se dál léčit sama nebo jít k doktorovi?
Moje gynekoložka mi řekla, že paralen opravdu jen výjimečně pokud budu mít velké problémy. Ve smyslu, že to není pro to, že by bezprostředně ohrozilo mimčo, ale že se neví o vlivu paralenu na mimčo z dlouhodobého hlediska, že se prostě třeba v roce na něco přijde a už to nikdo nedá do souvislosti…nedostatečně prozkoumáno. Stejně jako očkování… samý farmaceutický sajrajty ach jo.
Ahoj holky,
můžete poradit, co na příšernou bolest hlavy, která se nedá vydržet v těhotenství? Paralenem se cpát nechci, když mi nic jiného není…
Ahoj, taky jsem teď byla nemocná - jsem teprve v šestém týdnu, ale i tak jsem nemohla nic
Měla jsem to samé - ráno šílená bolest v krku a dále se přidal kašel a zahlenění… Na kašel mi výborně zabral Jitrocelový sirup, a celou dobu jsem pila, horkou vodu s citronem - co nejvíc horkou sneseš, máčela si nohy v solné lázni a hlavně tedy ležela…
Za tři dny dobré…
Ať je Ti brzo lépe ![]()
ahojky holky, tak asi zitra vyrazim pro ten sirup…jsem v 6 tt a skrabe me v krku, mam plny nos…prolivam se caji a uz je mi z nich nanic. Leky brat nechci, teplotu mam do 37 coz jsem mela i pred nachlazenim, dr. Rika ze je to v tehu normalni…
Nervuju se, at v pondeli uvidim srdicko, a ted jestw toto!!! Hlavne nemuzu spat, coz me znici…
ta vincentka se da i pit nebo jen kloktat?
Dekuju za odpoved
Pa.;)
Ahoj taky jsem ted onemocněla jsem 29+6, no léky zatím neřeším jsem v klidu hodně čaje med citron a dál uvidíme, přesně když bude nejhůř, vemu paralen a trochu zázvorového čaje super na rýmu, cibulová odvar a podobné babské rady, na bolest v krku zapařovák
![]()
Jj o zázvoru jsem četla ale mě hrozně nechutná a beru ho jako zlo takže jen slabý čajík…
Holky tak od vcerejska se potim mam silnou rymu a mam kapky dr. weiss originalni bylinny nosni spray,,, pry ten weiss se muze i v tehu,, mate s tim zkusenosti a ten sirup dr. weiss??a k tomu 3× denne polevkovou lzicku si davam stop kasel sirup opet original bylinny sirup Dr. Weiss ale to hlavne kvuli tomu ze tam jsou ty bylinky,, trosku me skrabe v hrdle ale nekaslu.. obsahuje,, extrakt jitrocele, extrakt boswellie, extrakt materidousky, extrakt bazalky, extrakt eukalyptu,,, nejak nemam od toho obal tak si nic nepoctu treba mate i zkusenosti ci je to ok,, a jake je davkovani,, a ci vam to pomohlo dekuji
Prospala jsem den a dost se potim pod perinou,, uz mam 3 ti pyzamko
bez leku tak snad je to dobra znamka ze se potim i bez leku?? nevim no
Ja jsem,,tehotensky" nachlazeni prechazela prave na bylinkovych sirupech a teda naprosto prasacky na Olynthu a po trech tydnech jsem lehla s horeckama a antibiotikama. :/ Takze doporucuju hlavne navstevu doktora vcas.
@anomisisi teplotu bys mela určitě srazit, je pro miminko nebezpečná, takže si určitě vezmi ještě i paralen…