Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já při cvičení taky přibírám. Tuky se mění na svaly s ty jsou těžší.
@Anonymní píše:
@anavi13 Dala jsem si 3 kousky denně. Ale nebylo to pravidlem. Jinak jsme si dali jako přípitek pouze malou štamprli koňaku, ani na Silvestra jsem nic nepila. Většinou sáhnu vždy po vodě.
Tyjo, když tě čtu, může být ráda, že jsem přibrala „jen“ 4 kila přes vánoce
Protože proti tobě totálně žeru, poctivé sladké cukroví, víno, cinzano…vzhledem k tomu, že dětem vypukly po Štědrém dnu neštovice, tak sedíme od té doby doma, takže pohyb téměř nula…a jen jsem se začla trochu omezovat od cukroví a alkoholu mám 2 kila dole. Když tě čtu…není to tím, že máš extrémně zdravý životní styl a pak tělo reaguje prostě zase extrémně?
@Anonymní píše:
@Lucius08 Právě jsem pekla ze špaldovky a super. Za jak dlouho jsi to shodila? Myslela jsem, že je po mně, tohle se mi ještě nestalo. Doufám, že to půjde rychle dolů.
Jedla jsem na večer jen třeba salát s vajíčkem nebo kousek celozrneho pečiva a kuřecí maso… víc pila a vypila jsem tak dva šálky denně kvalitního zeleného čaje (odvodňuje). Do měsíce to bylo dole.
Váha je jedna věc - co oblečení? Pět kilo uz bys měla dost vidět, to by te to zvážení nemělo pak překvapit
Popravdě sama bych to asi moc neřešila, nějaké výkyvy váhy po svátcích jsou normální, i když jsi toho jedla málo - tvoje tělo není zvyklé, pokud se bezne hlidas, pijes jen vodu apod.
tý jo mě fakt přijde jestli nejíš málo, nebo moc zdravě. Určitě to hned zhubneš, možná to opravdu budou svaly. Možná ta MS , mě váha v průběhu cyklu vždy taky dost kolísá. Ještě je teda základ vážit se pořád stejně (já třeba ráno, nahatá - jsem schopná třeba k snídani vypít litr čaje a už to prostě ukazuje jinak a večer mám klidně o dvě kila víc než ráno). Musím říct, že já jsem těhotná v 39tt a za vánoce jsem přibrala cca 3 kila a to se teda neomezuji v jídle (ale zase se nepřejídám), pohyb nic moc, pár procházek, úklid a těhotenská joga.
@Anonymní píše:
Ahoj všem, potřebovala bych poradit. Dnes jsem se po měsíci vážila a mám o 5 kg více a to jim v podstatě pořád stejně jak jsem zvyklá. O Vánocích jsem sem tam ochutnala kousek cukroví (peču zdravé), na večeři jsem si dala maličko br. salátu a menší řízek. Denně chodim 11 km na procházky a obden cvičim doma. Nějak se mi nechce věřit, že bych z tohohle přibrala jen tak 5 kg. Jsem z toho nešťastná.
Mě napadají příčiny:
Nebo blbě vážící váha ![]()
Také mě včera málem trefil šlak, když jsem po Vánocích stoupla na váhu. O 5 kg víc
Také moc nejím, cvičím, ale přes Vánoce cvičení nebylo a jídlo bylo úplně jiné, než na co jsem po celý rok zvyklá + téměř každý den nějaká návštěva, vínko, vaječný
Doufám, že to teď zase dám dolů ![]()
@barabrambora píše:
Já při cvičení taky přibírám. Tuky se mění na svaly s ty jsou těžší.
Mě se osvědčilo, že když je potřeba shodit, tak zpočátku to s pohybem zas až tak nepřehánět. Procházka svižnější třeba půl hoďky denně atd. Až teprve se vše shodí, tak se přidá víc cvičení, i posilování, ke tvarování postavy.
Já jak začnu hodně cvičit, když mám ještě nadváhu, tak se stane to, že mi nabudou svaly, ale protože jsou logicky svaly až pod tukem, tak se ten tuk vlastně ještě víc vyhrne ven. Je to silně demotivační, když ještě víc začne lézt špek na břiše a bocích z džín a nabudou stehna
![]()
@Ju21na píše:
Také mě včera málem trefil šlak, když jsem po Vánocích stoupla na váhu. O 5 kg vícTaké moc nejím, cvičím, ale přes Vánoce cvičení nebylo a jídlo bylo úplně jiné, než na co jsem po celý rok zvyklá + téměř každý den nějaká návštěva, vínko, vaječný
Doufám, že to teď zase dám dolů
Vaječňák je s..ňa. Má strašně kalorií, hodně cukru a ještě alkohol.
@Evulina To už jsem taky slyšela, prý je lepší upravit nejdřív stravu a když se trochu zhubne,tak začít cvičit.
Jinak já si krásně držím i přes Vánoce váhu. Konečně jsem našla svůj styl, který mi max. vyhovuje. Loni jsem na něm shodila 8 kg a od té doby vím, že si váhu udržím. Systém je jednoduchý - na hubnutí jeden den příjem jen 500 kcal, druhý den cokoli a v normálním množství. Takhle se to střídá. Na udržení - 2-3× týdně příjem 1000 kcal, ostatní dny cokoli a normální množství.
Ne každému to může vyhovovat, ale mě velmi. A nezpomaluje to metabolismus.
@Evulina píše:
Vaječňák je s..ňa. Má strašně kalorií, hodně cukru a ještě alkohol.
Dělala jsem domácí z pudinku, šlehačky, salka a rumu
![]()
@Ju21na píše:
Dělala jsem domácí z pudinku, šlehačky, salka a rumu![]()
![]()
No tak to je super..ale může právě to být jádro pudla ![]()
Pet kilogramu za mesic by kaloricky odpovidalo dennimu prebytku vice nez cca 1450 kalorii, coz je vice nez 70% doporuceneho prijmu pro zenu a urcite by to bylo videt hodne na taliri. Obsah strev muze sam o sobe pridat 2kg, zejmena pokud je tam hodne vlakniny, plus nejaka retence vody v tele. Take zalezi kolik procent vasi hmotnosti to je, variace ±2% je v norme a vse se scita. Proste bych ted zredukoval na mesic kaloricky prijem (lehka dieta) a nepanikaril.
Já teda vyzkouším ten zelený čaj na to odvodnění. Jinak teda na oblečení to poznat není, dopnu vše bez problému, co nosím. Neřeknu dvě kila, ale pět? Celkem mazec. Teď na to furt myslim.