Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě se tohle stávalo každým rokem… píšeš, že pečeš zdravě, cvičiš, asi i zdravě jíš předpokládám… taky to tak mám a Vánoce mi vždycky dají zabrat, tělo není zvyklé na bramborový salát na večer, na vaječnak, na ochutnávky cukroví u rodiny, sladké pití a podobně
. Ale můžu tě uklidnit, vždycky jsem to shodila tak rychle jak jsem to nabrala.
Jestli jíš jinak naprosto striktně dietně, může tělo víc reagovat zadržením vody atd. Určitě jsi nepřibrala 5 kg tuku. Jak píše @Šarlota4 alkohol taky může hrát roli a co perioda? Nesetkalo se to ještě s tímhle? To mě běžně naskočí 2 kg, co během periody zase odejdou - voda.
@Lucius08 Právě jsem pekla ze špaldovky a super. Za jak dlouho jsi to shodila? Myslela jsem, že je po mně, tohle se mi ještě nestalo. Doufám, že to půjde rychle dolů.
a váží váha dobře? mě se jednou stalo, že mi ukázala o deset víc, málem to se mnou šlehlo
a fakt to byla jen nějaká chyba ![]()
Možná ten alkohol jestli jste popíjeli. Jinak mě přijde, že jsi šíleně omezovala, takže možná i stres. Kolik jsi snědla toho zdravého cukroví? ono je kolikrát lepší si dát pár kousků klasického než sníst mísu zdravého… Proč ses tak omezovala? já když držela dietu tak jsem o Vánocích jedla normálně s ostatními, jen jsem si hlídala velikost porce a přejídání. Omezovala alkohol a nepila sladké limonády. Ona ta psychická pohoda je to nejdůležitější, bez té se nehubne a tělo strádá. Jestli jsi hodně cvičila mohla jsi přibrat svaly
já v začátcích držení diety přibrala 2-3 kila právě cvičením a pak to začalo skokově klesat ![]()
@brisco Nestraš, to snad ne. Ale pro klid duše zkusím radši test, co kdyby náhodou. Podle mě to je spíše nepravděpodobné a na vině bude jídlo.
@anavi13 Dala jsem si 3 kousky denně. Ale nebylo to pravidlem. Jinak jsme si dali jako přípitek pouze malou štamprli koňaku, ani na Silvestra jsem nic nepila. Většinou sáhnu vždy po vodě.
a nejis malo? Hlidas se, ale treba davas telu malo jidla…zivin
@Anonymní píše:
@brisco Nestraš, to snad ne. Ale pro klid duše zkusím radši test, co kdyby náhodou. Podle mě to je spíše nepravděpodobné a na vině bude jídlo.
To přece nemůžou být kila tuku, to by jsi musela jíst cely měsíc ve fastfoodech.
A nemáš třeba nemocnou štítnou žlázu? Měla jsem sníženou funkci a tohle se mi taky stávalo.. Nebo voda.. Před menstruací taky vážím víc.. Hlavně se s tím nestresuj ![]()
Ahoj všem, potřebovala bych poradit. Dnes jsem se po měsíci vážila a mám o 5 kg více a to jim v podstatě pořád stejně jak jsem zvyklá. O Vánocích jsem sem tam ochutnala kousek cukroví (peču zdravé), na večeři jsem si dala maličko br. salátu a menší řízek. Denně chodim 11 km na procházky a obden cvičim doma. Nějak se mi nechce věřit, že bych z tohohle přibrala jen tak 5 kg. Jsem z toho nešťastná.